OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Haaruitval door stress: hoe valt dit te bestrijden?

Chronische stress kan zijn tol eisen op ons haar en onze haargroei. Lees in dit artikel enkele tips over hoe u haarverlies kan vermijden door stress.

Wanneer iemand goed in zijn vel zit, is dat te zien aan het haar: het glanst en straalt, en de hoofdhuid voelt soepel en gezond aan. Hebt u echter te kampen met chronische of korte, intense periodes van stress, kan uw haar levenloos en dof worden. Haaruitval is dan ook een logisch gevolg hiervan. Toch kan u dit probleem trachten te voorkomen! Vichy helpt u om haaruitval door stress zo veel mogelijk te beperken.Stress beschrijven in woorden is niet gemakkelijk, maar we hebben het allemaal weleens meegemaakt. We staan onder druk en dit heeft vele oorzaken. Langdurige en felle stress kan de oorzaak zijn van haarverzwakking en uiteindelijk ook haaruitval. Stress tast namelijk de hormoonbalans aan en dit zorgt dat het collagene weefsel dat rond de haarwortel zit, verhardt. Deze verharding brengt met zich mee dat er onvoldoende voedingsstoffen kunnen aangevoerd worden via de microcirculatie naar de haarwortel. Hierdoor kan het haar geen stoffen opnemen, verzwakt het tot het erg breekbaar wordt, en zal het uiteindelijk uitvallen.

Wat kan men doen tegen haaruitval door stress?

Wanneer u wegens stress last heeft van haaruitval is het belangrijk om het probleem bij de bron aan te pakken. Het verharden van het collageen weefsel rondom het haar moet dus tegengegaan worden. Daarnaast moet de microcirculatie worden gestimuleerd. Deze stimulatie bereikt u snel door middel van een hoofdhuidmassage, én het geeft een rustgevend gevoel: één van de belangrijkste factoren om stress te bestrijden is voldoende (nacht)rust. Niet genoeg rusten heeft een directe invloed op de huid, dus ook op de hoofdhuid, en ten slotte dan ook op het haar! Proberen te ontspannen is dus belangrijk, maar niet altijd even gemakkelijk bij hevige stress.Hoofdhuidmassages zijn dus goed omdat ze stress verminderen en de bloedcirculatie verbeteren. Als complement stelt Vichy het Dercos-gamma voor:  de Dercos producten zijn gericht op specifieke zorg, zoals aanvullende shampoo bij haaruitval, die gericht zijn op haarproblemen bij zowel mannen als vrouwen.

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 bevat actieve werkstoffen die het verhardingsproces van het collageen weefsel tegengaan en de microcirculatie prikkelen. Vul dit aan met de extra zorg die Dercos Energie Shampoo aanbiedt voor een complete verzorging.Wilt u weten welke soort haarverzorging voor u het beste is? Doe dan hier de haardiagnose. Bekijk ook het volledige aanbod van haarverzorging van Vichy

go to top