OK

OK Cancel

Thank you

Close

Haarverzorging voor mannen: tips van Fred Birault

Bij mannen is het haar een verleidingstechniek, daarom is een goed kapsel onmisbaar. Maak je geen zorgen als je haardos na verloop van tijd begint uit te dunnen. Een mooie snit en een paar borstelstroken kunnen de oplossing zijn.


Wat moet je doen? We hebben aan de hairstylist en blogger Fred Birault om advies gevraagd, om jou te helpen het maximale uit uw mogelijkheden te halen.

De snit, de troef die alles verandert

Als je fijn haar hebt, vermijd dan te korte kapsels (hierdoor lijkt je haardos nog kariger). Vraag je kapper om de haren bij de slapen kort te knippen. "Als we deze overdadig laten staan, accentueert dit het gebrek aan haren bovenaan de schedel!", legt Fred uit.

Houd niemand voor de gek zoals Donald Trump

Vergeet de "combovers" van sommige mannen die proberen hun kaalheid te verbergen door een paar haren over het kalende hoofd te kammen en ga ook niet voor pruiken en haarstukken. Het toont nauwelijks echt en pas op voor de eerste windvlaag!

Kies de juiste shampoo

Het is niet gemakkelijk om de juiste shampoo te vinden, kies shampoos voor fijn haar. Deze kunnen regelmatig worden gebruikt, zonder de hoofdhuid te irriteren. Maar pas op, was je haren niet te vaak om de vicieuze cirkel van talgproductie te vermijden. Je vindt de shampoo die het beste bij jou past in het shampoo-assortiment voor mannen, DERCOS van Vichy.

Ga voor een artistieke flow

Probeer geen té perfecte snit te hebben. Laat je haren een natuurlijke vorm aannemen, als je snit goed is, kan er een laagjesspel ontstaan dat de haren harmonieus verspreidt.

Probeer volgende te vermijden: kleverige mousses, plakkerige gels, "tenzij je de totale look van “Mad men” wil creëren, zegt Fred al lachend.

Om de producten te vervangen die je haar droog en breekbaar maken, raadt Fred aan om zeezoutspray op je haren te vernevelen als je wat minder structuur wenst. Het resultaat? Een haardos met een natuurlijke textuur.

De truc die werkt

Hét geheime wapen voor mensen van wie het midden van de schedel zichtbaar wordt (de befaamde “kale kruin” van de monniken)? Kleur je hoofdhuid met keratinepoeder of gekleurde droogshampoo. Gegarandeerd resultaat: het volume lijkt verdubbeld!

Knipoog

Droom je van weelderige krullen? We zijn nooit blij met wat we hebben! Fred is geen uitzondering op de regel: kijk eens op zijn blog om een ​​mooie kapsel-woedeaanval te bewonderen, met de tondeuse in de hand!

Ontdek ons ​​aanbod voor mannen in apothekers verspreid over heel België.

go to top