OK

OK Cancel

Thank you

Close

Mineraliserend Thermaal Water van Vichy, een natuurlijk actief bestanddeel

Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy put zijn rijkdom uit de diepten van de Franse vulkanen

Het verhaal van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy gaat van start in de Auvergnestreek, 4.000 meter onder het aardoppervlak.Bij zijn tocht doorheen de vulkanische gesteenten van de Auvergne krijgt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy langzaam maar zeker zijn unieke eigenschappen. Het begint met regenwater dat in de vulkanische grond sijpelt en in de loop van duizenden jaren wordt gefilterd en gezuiverd. Een lange reis brengt het water tot op 4.000 meter onder de vulkanen van de Auvergne. Daar is het zo heet dat het water wordt opgewarmd tot zo’n 140°C en vermengd met gas dat uit de gesmolten magma ontsnapt, waardoor het op korte tijd weer naar het oppervlak wordt gestuwd.

Van de vulkanische diepten tot in uw verzorgende crème

De rijke samenstelling van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy ontstaat tijdens dit opwaartse traject. Bij zijn doortocht door de kristallijne gesteenten uit het Paleozoïcum (die 500 miljoen jaar geleden zijn gevormd) neemt het water enorm veel mineralen en sporenelementen op. De omstandigheden waarin dit gebeurt zijn zo uitzonderlijk en de dosissen zo buitengewoon dat dit een uniek water oplevert, dat onmogelijk door de mens kan worden nagebootst. Onderweg naar boven koelt het water weer af en uiteindelijk ontspringt het op een temperatuur van 27,3°C. Maar alleen de natuur kent het geheim van deze schat aan mineralen. Het is deze vulkanische geschiedenis die van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy één van de rijkste mineraalwaters van Frankrijk maakt. Zijn 15 mineralen omvatten ijzer, kalium, calcium, mangaan en zelfs fluorine, lithium, bromine... Het resultaat is een bijzonder weldadig water dat de huid sterker maakt tegen schadelijke invloeden. Odile Roussez, Hoofd Kwaliteit van de productie-eenheid van de Vichy-laboratoria, licht toe: “tot op vandaag wordt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy gewonnen aan de bron, onder het vroegere kuuroord, op een zorgvuldig beschermde site waarbij contaminatie door oppervlaktewater absoluut uitgesloten is”.

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop dan nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

 • Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale

  PURETÉ THERMALE

  Make-up verwijdering 3-in-1

  Make-up verwijdering

  Melk, lotion en oogreiniging in één product

 • Mineraliserend Thermaal Water

  MINERALISEREND THERMAAL WATER

  Mineraliserend Thermaal Water

  Gezichtsreiniging

  Rijk aan een hoge diversiteit van mineralen. Maakt de huid sterker en zichtbaar stralend.

 • Meest gelezen

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Ontdek Vichy

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4