OK

OKCancel

Thank you

Close

Mineraliserend Thermaal Water van Vichy, een natuurlijk actief bestanddeel

 • favoriet

Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy put zijn rijkdom uit de diepten van de Franse vulkanen

Het verhaal van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy gaat van start in de Auvergnestreek, 4.000 meter onder het aardoppervlak.Bij zijn tocht doorheen de vulkanische gesteenten van de Auvergne krijgt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy langzaam maar zeker zijn unieke eigenschappen. Het begint met regenwater dat in de vulkanische grond sijpelt en in de loop van duizenden jaren wordt gefilterd en gezuiverd. Een lange reis brengt het water tot op 4.000 meter onder de vulkanen van de Auvergne. Daar is het zo heet dat het water wordt opgewarmd tot zo’n 140°C en vermengd met gas dat uit de gesmolten magma ontsnapt, waardoor het op korte tijd weer naar het oppervlak wordt gestuwd.

Van de vulkanische diepten tot in uw verzorgende crème

De rijke samenstelling van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy ontstaat tijdens dit opwaartse traject. Bij zijn doortocht door de kristallijne gesteenten uit het Paleozoïcum (die 500 miljoen jaar geleden zijn gevormd) neemt het water enorm veel mineralen en sporenelementen op. De omstandigheden waarin dit gebeurt zijn zo uitzonderlijk en de dosissen zo buitengewoon dat dit een uniek water oplevert, dat onmogelijk door de mens kan worden nagebootst. Onderweg naar boven koelt het water weer af en uiteindelijk ontspringt het op een temperatuur van 27,3°C. Maar alleen de natuur kent het geheim van deze schat aan mineralen. Het is deze vulkanische geschiedenis die van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy één van de rijkste mineraalwaters van Frankrijk maakt. Zijn 15 mineralen omvatten ijzer, kalium, calcium, mangaan en zelfs fluorine, lithium, bromine... Het resultaat is een bijzonder weldadig water dat de huid sterker maakt tegen schadelijke invloeden. Odile Roussez, Hoofd Kwaliteit van de productie-eenheid van de Vichy-laboratoria, licht toe: “tot op vandaag wordt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy gewonnen aan de bron, onder het vroegere kuuroord, op een zorgvuldig beschermde site waarbij contaminatie door oppervlaktewater absoluut uitgesloten is”.

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop dan nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

 • 14595Make-up verwijdering 3-in-152PURETÉ THERMALEFACE CAREMake-up verwijderingZuiverende verzorging
  Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
 • 19153Mineraliserend Thermaal Water4.84MINERALISEREND THERMAAL WATERFACE CAREGezichtsreinigingKalmerende verzorging
  Mineraliserend Thermaal Water
 • Meest gelezen

  Ontdek Vichy

  De 10 gezondste groenten voor je huid

  Dat groentes gezond zijn hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. Maar er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes u aan uw dieet moet toevoegen om de huid van binnenuit te verzorgen en te voeden.

  Lees het artikel

  Ontdek Vichy

  Salicylzuur: wat jij moet weten over dit ingrediënt

  Salicylzuur is een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de cosmetische industrie, maar niet iedereen weet waar dit voor dient. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect de producten hebben die salicylzuur bevatten. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  Lees het artikel

  go to top