OK

OK Cancel

Thank you

Close

Mythes over een gevoelige huid: feit of fabel?

Maakt u zich zorgen over de gevoelige huid, wees dan gerust, want Vichy kan helpen. Om u een duwtje in de richting te geven in de huidverzorging, neemt Vichy een aantal misverstanden door die over een gevoelige huid gaan. Zodat u feit van fictie kunt onderscheiden.

Veel gestelde vragen over een gevoelige huid

Geregeld gebruik maakt cosmetische producten, kan dat een gevoelige huid veroorzaken?

FABEL: Het gebruik van make-up en huidverzorgingsproducten die niet passen bij de behoeftes van de huid kunnen huidproblemen wel verergeren. Maar als u veel gebruik maakt van cosmetische producten hoeft dat geen reacties uit te lokken op een gevoelige huid. Onderzoek heeft aangetoond dat er geen link is tussen veelvuldig gebruik van cosmetische producten en een gevoelige huid. Oftewel, ga gerust aan de slag met rouge en poeder maar raak. Maar check wel eerst altijd het etiket op uw product.

Is een gevoelige huid veranderlijk

FEIT: De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Dus het zal niet verassen dat de huid behoorlijke veranderingen kan ondergaan tijdens ons leven. Het verouderingsproces is een van de meest zichtbare tekenen dat onze huid verandert, maar dat is niet het enige wat verandert als wij ouder worden. De hormonen in ons lichaam, de hoeveelheid stress en zelfs de plek waar wij wonen kunnen invloed hebben op de gevoeligheid van de huid. Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de vrouwen in hun twintiger jaren last hebben van kenmerken die een gevoelige huid aanduiden, terwijl van de vrouwen in hun zeventiger jaren maar 30% aangeeft hier last van te hebben. Vrouwen met een gevoelige huid geven ook aan dat hun huid gevoeliger is op bepaalde momenten tijdens de menstruatiecyclus.

Is een droge huid vatbaarder voor overgevoeligheid?

FABEL: een droge huid staat bekend om zijn overgevoeligheid. Een groot deel van de vrouwen, die een droge tot zeer droge huid hebben, geven aan last te hebben van een overgevoelige huid. Maar alle huidtypes kunnen problemen ervaren die wijzen op een fijngevoelige huid. Sterker nog huidgevoeligheid is niet kenmerkend voor een specifiek huidtype. Het heeft allemaal te maken met de fysiologische balans van de huid, een droge of vette huid heeft daar niets mee te maken.

Is een allergische huid hetzelfde als een gevoelige huid?

FABEL: Het is natuurlijk zo dat hypoallergene verzorgingsproducten met vaak speciaal zijn ontwikkeld voor een gevoelige huid. Daardoor zijn deze producten vaak geschikt voor mensen met een huid die gevoelig is voor ontstekingen of allergische reacties. Vichy Aqualia Extrasensitive is een hypoallergene formule. Daarnaast kunnen allergische reacties optreden bij zowel een gevoelige als een niet-gevoelige huid. Kijk altijd goed op het etiket en wanneer u vermoed dat de huid allergisch reageert op een van de ingrediënten, overweeg dan eerst een allergietest of je huisarts te raadplegen voor advies.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] *C.M. Willis et al. Sensitive skin: an epidemiological study. Brit. Journ. of Dermatol. 145 : 258-263 (2001)
[2] *O. de Lacharrière et al. Sensitive skin – a neurological perspective. (Poster)

go to top