OK

OK Cancel

Thank you

Close

De vijf superfoods voor uw huid

Als het gaat om goede zorg voor uw huid, gaat het om wat er binnenin zit. Lees verder om te ontdekken welke soorten fruit u in uw dieet zou moeten opnemen om een gezonde, gloeiende huid te krijgen.

Sinaasappels

Dankzij de grote hoeveelheid beta-caroteen, hebben sinaasappels het pigment waar ze hun heldere kleur aan hebben te danken. Sinaasappels zijn hun gewicht in goud waard als het op anti-huidveroudering aankomt. Boordevol met pro-vitamine A, wat helpt tegen huidbeschadigingen door de zon en ook de gevoeligheid van de huid tegen uv-stralen vermindert. Sinaasappels bevatten ook veel vitamine C, die helpen u om een stevige, jeugdige huid te krijgen doordat de productie van collageen wordt gestimuleerd.

Blauwe bessen

Vaak genoemd als één van de meest effectieve superfoods, danken blauwe bessen hun kleur aan een pigment genaamd: “anthocyaan”, een soort anti-oxidant. Net als rode of paarsgekleurde bessen (zoals cranberries en goji-bessen) zijn dit krachtige vrienden die u helpen huidveroudering tegen te gaan door vrije radicalen, die vrij komen door schadelijke externe factoren, te bestrijden.

Acai- bessen

Rijk aan vitamine E (draagt bij aan een gezonde huid, maar ook aan haar en nagels), staan deze bekend als bessen die helpen ontstekingen te voorkomen. Heeft u last van acné? Een natuurlijk masker van acai-bessen of acai- olie, kan de roodheid verminderen. Door het hoge gehalte aan anti-oxidanten kunnen deze bessen ook helpen de huidcirculatie te verbeteren. Met andere woorden, dit is een natuurlijk foliërend middel, klaar voor gebruik!

Avocados

Er bestaat nog enige discussie of avocado een fruit of een groente is, maar één ding is zeker, het is goed voor uw huid. Avocados zitten vol met vette zuren, die erg goed bijdragen aan een perfect gehydrateerde huid. Avocado’s helpen uw huid ook onder het oppervlak. Met hun hoge gehalte aan vitamine A, dragen ze bij aan het herstellen van cellen. Goed nieuws voor de vermoeide, gestresste huid die gebukt gaat onder vervuiling en beschadigingen door de zon. Wie zegt dat vet alleen maar slecht voor u is?

Cranberries

Net als blauwe bessen, zitten cranberries vol met flavonoïden, een soort van polyfenolen die bekend staan om hun indrukwekkende eigenschappen om oxidatieve stress te bestrijden. Cranberries eten of verwerken in een smoothie kunnen resulteren in een heldere, mooi gloeiende huid.  Daarnaast, kunnen de zuren in cranberries u helpen om van uw vette of te glimmende huid af te komen. En ze kunnen ook helpen om de rode huid te verminderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia

  IDÉALIA

  Serum

  Serum

  Het 1ste 'life proof' serum van Vichy voor een opvallende verbetering van de huidkwaliteit.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4