OK

OK Cancel

Thank you

Close

Sinaasappelen voor een mooie huid

We weten allemaal dat het belangrijk is dat je genoeg groenten en fruit eet. wanneer het aankomt op onze vitamine C inname steekt onder andere de sinaasappel met kop en schouders er bovenuit. Naast dat deze vrucht vol zit met antioxidanten, is het eten van een kleine tot gemiddelde sinaasappel goed voor tot wel twee derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine c. We vroegen voedingsdeskundige Raphaël Gruman en dermatoloog Dr. Nina Roos hoe en waarom we meer sinaasappelen moeten eten.

Hoe zorgen sinaasappels voor een gezonde huid?

Niet alleen smaakt en ruikt een sinaasappel lekker, hij doet ook nog wonderen voor je teint. Dermatoloog Dr. Nina Roos legt uit hoe al het goede van de sinaasappel te werkt gaat onder de oppervlakte van de huid. Net zoals citrusvruchten zijn sinaasappels een goede bron voor vitamine C.  Dit stimuleert namelijk de collageen productie van de huid (verantwoordelijk voor een jeugdige en volle verschijning) en beschermt de opperhuid voor factoren van buitenaf zoals vervuiling en zonnestralen. Sinaasappels danken hun oranje kleur aan het pigment betacaroteen, ook wel bekend als provitamine A. Dit helpt het tegengaan van de zichtbare tekenen van huidveroudering. Tot slot zijn sinaasappelen ook nog een geweldige bron van antioxidanten die cel reparatie kunnen stimuleren en beschadiging van UV-stralen tegen gaan. Andere ingrediënten die dezelfde hoeveelheden betacaroteen bevatten zijn pompoen, zoete aardappel, citroenen en kiwi’s. Kortom, genoeg keuze!

Koken met sinaasappels: houd het rauw

Wanneer het aan komt op genieten van de kleine dingen hoort de dag beginnen met een glas versgeperst sinaasappelsap daar zeker bij. Daarnaast is het ook beter om zelf uw sinaasappelsap te persen dan een pak uit de supermarkt te kopen. Daarnaast is het ook beter om sinaasappelen rauw te eten dan er mee te koken of bakken. Raphaël legt uit dat de vitamine en mineralen in sinaasappelen extreem gevoelig zijn voor licht en warmte. In andere woorden hoe minder je er mee doet hoe beter. Een paar partjes verse sinaasappel door een fruitsalade of een warm dessert zorgen er al gelijk voor dat uw een deel van uw dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen krijgt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top