OK

OK Cancel

Thank you

Close

Anti-ageing gezichtsmassage Met een minuutje per dag zegt u uw rimpels gedag!

 • favoriet

Krijg een zichtbaar jongere, stralendere teint dankzij advies van Vichy's massage-expert en zie hoe u van verticale rimpels af kunt komen met behulp van een dagelijkse massage.

Kies een doelgerichte anti-rimpelverzorging

Bent u die vervelende verticale rimpels zat, die ervoor zorgen dat u er verdrietig, vermoeid of streng uitziet – en erger nog: ouder doen lijken dan u in werkelijkheid bent? Wordt uw gezicht dof en straalt u minder? Worden die rimpels steeds dieper en duidelijker zichtbaar, ondanks al uw inspanningen?

Kies dan eerst een verzorgingsproduct met actieve bestanddelen tegen huidveroudering dat past bij de specifieke behoeften van uw huid. Kies bijvoorbeeld voor een product in een tube omdat dat makkelijker rechtstreeks in de rimpels is aan te brengen. Breng het product dagelijks 's morgens of 's avonds aan, volgens onze stap-voor-stap aanwijzingen. Misschien handig om het uit te printen, zodat u het bij de hand heeft? U zult het echter ook snel uit uw hoofd weten…

1. Breng de crème rechtstreeks op de verticale rimpels aan

Breng met behulp van het tuitje de crème rechtstreeks aan in de verticale rimpels (uw fronsrimpels, lijnen langs de mond, uw neus-lippen lijn en hangende mondhoeken).

2. Knijp en strijk over uw neus-lippenlijn

Neem een huidplooi tussen de kussentjes van uw eerste 3 vingers en het tweede gewricht van uw duim. Werk omhoog naar de lachlijn, houd de drie vingers strak tegen elkaar en laat ze langs uw slaap glijden. Herhaal deze beweging vanuit het midden van de neus-liplijn (bij de mondhoek) en werk naar buiten toe richting de oren. Herhaal dit drie keer aan beide kanten.

3. Knijp en strijk over uw voorhoofd om uw fronsrimpels aan te pakken

Maak herhaaldelijke knijpbewegingen en werk van de bovenkant van uw neus naar het midden van uw voorhoofd en strijk daarna stevig met uw vingers naar buiten toe richting de slaap, voor een aanspannend effect. Voer dezelfde beweging uit aan de andere kant van uw voorhoofd. Herhaal deze bewegingen drie keer aan beide kanten.

4. Maak uw lipcontour voller om rimpels op de bovenlip te voorkomen

Gebruik de kussentjes van uw wijsvinger en duim om kneepjes te geven in een rechte hoek op de rimpels langs uw bovenlip. Herhaal dit meerdere keren langs uw bovenlip.

5. Sluit af met een naar boven strijkende beweging over uw hele gezicht

Sluit de massage af met een gladstrijkende beweging over uw hele gezicht en nek, waarbij u van binnen naar buiten strijkt.

Ontdek hier de verschillende soorten anti-rimpelcrème in het assortiment van Vichy.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

Annic Lefol-Malosse
Directrice, Instituut Vichy

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv
 • Actieve verzorging tegen rimpels en vermoeidheid voor mannen - Vichy Liftactiv
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top