OK

OK Cancel

Thank you

Close

Anti Aging : Een beter inzicht in de ingrediënten.

Wat is een actief ingrediënt ?

Het is een ingrediënt met actieve eigenschappen dat vermengd is andere ingrediënten zoals oliën, water, emulgatoren, geurstoffen en conserveermiddelen. In dit artikel leggen we de nadruk op 7 actieve anti-verouderingsingrediënten die in onze producten van het assortiment Liftactiv van Vichy zitten, dewelke hun doeltreffendheid reeds hebben bewezen.

Hyaluronzuur

Dit is een macromolecule die ons lichaam zelf aanmaakt. Het zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, dankzij zijn hydrofiele eigenschappen. Het staat erom bekend om het aanwezige water in de vezels vast te houden, waardoor een goede hydratatie van de diepste lagen van de huid kan worden behouden. Helaas wordt deze macromolecule met de leeftijd steeds schaarser, tot zelfs geheel afwezig in de bovenste lagen van de epidermis. Het is daarom raadzaam om cosmetica te gebruiken die hyaluronzuur bevat (Liftactiv Serum 10 Supreme). Hiermee kunnen we de huid stevig houden en de tekenen van veroudering minimaliseren.

Ramnose

Dit is een plantaardige suiker, een ingrediënt van de producten van het Liftactiv supreme assortiment. Het wordt geassocieerd met hyaluronzuur en het versterkt de huidbarrière waardoor de tekenen van huidveroudering vertraagd worden. Het biedt tevens een klein “lifting”-effect, door volume en stevigheid aan het gelaat te geven.

Retinol

Retinol is een derivaat van vitamine A. Net als hyaluronzuur is het van nature aanwezig in huidweefsels en staat het bekend om zijn vermogen om de productie van collageen te stimuleren. Van de laatste is bekend dat deze flexibiliteit en weerstand aan de huid geeft. Retinol is eveneens een formidabele antioxidant, het vecht tegen verouderingsfactoren zoals vervuiling, zon, enz. … Ter informatie, wist je dat de natuurlijke productie van collageen begint af te nemen rond de leeftijd van 25 jaar ? Daarom is het essentieel om cosmetica te gebruiken die retinol bevat, zoals ons Liftactiv Supreme assortiment.

Vitamine C

We weten al dat het heel belangrijk is om vitamine C die aanwezig is in groenten en fruit te consumeren voor een goede werking van ons lichaam. Maar wist je dat het ook een heel goede antioxidant is die vrije radicalen bestrijdt en kan verantwoordelijk zijn voor de tekenen van veroudering ? Dat is de reden waarom dermatologen, in samenwerking met het Vichy laboratorium, voortdurend werken om dit ingrediënt op te nemen in ons Liftactiv Supreme assortiment.

Pro-xylane

Dit is een natuurlijke molecule die voortkomt uit het onderzoek van de L'Oréal groep. Het is een kerningrediënt in antiverouderingsproducten. Het activeert de uitwisseling van cellen tussen de lederhuid en de opperhuid en bevordert de celvernieuwing. Hierdoor krijg je een stevigere huid en voorkom je een slappe huid.

Adenosine

Dit is een actief ingrediënt dat de microcirculatie bevordert, waardoor je een stralende teint krijgt. Adenosine heeft ontspannende werking die laat minder versterkt rimpels toe te hebben.

Nu ken je de belangrijkste actieve ingrediënten van ons Liftactiv anti-aging gamma. Er rest je enkel nog op ons te vertrouwen om aan jouw huid een tweede jeugd te bieden.

go to top