OK

OK Cancel

Thank you

Close

Resveratrol: een antioxidant met bijzondere eigenschappen

Antioxidanten zijn groot nieuws in de wereld van de huidverzorging, omdat ze bekend staan om hun anti-aging eigenschappen. In dit artikel lichten we Resveratrol toe, een van deze antioxidanten. Resveratrol, geprezen door experts, beschikt over stress bestrijdende eigenschappen.

Wat is Resveratrol en waar vind je het terug?

Resveratrol behoort tot de polyfenolen familie van antioxidanten. Meestal wordt het geassocieerd met chocolade, rode wijn en druiven, maar polyfenolen zijn ook te vinden in een grote verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten, met name rauwe groenten, fruit, kruiden en specerijen.

Antioxidanten zijn gelinkt aan het helpen om zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen. Resveratrol is vooral opvallend door de eigenschap om de effecten van UV-gerelateerde stress te bestrijden (1). Specifiek in het geval van Resveratrol melden onderzoekers dat "... de huid bijzonder geschikt is voor het gebruik van dit veelbelovende ingrediënt, omdat de antioxiderende eigenschappen van Resveratrol goed werken tegen de hoge oxidatieve stress waar huidcellen vaak last van hebben" (2). Bovendien is aangetoond dat Resveratrol helpt om de mitochondriën te stimuleren die de cellulaire ademhaling helpen (in vitro test).

Hoe Resveratrol de huid helpt

Resveratrol kan de huid op een aantal belangrijke manieren helpen. Wat blijkt is dat de antioxiderende eigenschappen van Resveratrol bijzonder effectief zijn in het bestrijden van de effecten van luchtvervuiling (in vitro test) - een van de belangrijke oorzaken van huidproblemen bij mensen die in de stad wonen. Uit recent onderzoek van L' Oréal is gebleken dat Resveratrol de bestaande verdediging van antioxidanten een boost geeft, waardoor deze beter kan reageren op en herstellen van tekenen van photo-schade gelinkt aan luchtvervuiling.

Resveratrol is ook in verband gebracht met het verminderen van pigmentvlekken gelinkt aan UV-schade en verhoogde collageensynthese (4). Meer dan 80% van vroegtijdige huidveroudering is gelinkt aan externe factoren zoals UV-schade, wat suggereert dat Resveratrol ook een positief effect kan hebben op behouden van een jeugdige uitstraling.

Onderzoek heeft echter aangetoond dat alleen oraal toegediende Resveratrol niet voldoende is om huidproblemen te behandelen (5).  Topicaal aanbrengen van Resveratrol daarentegen, laat het toe om direct in de huid in te trekken in plaats van elders in het lichaam omgezet te worden, zodat het direct de bestaande verdediging van de huid versterkt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.


1  https://www.netdoctor.co.uk/healthy-eating/a10835/antioxidants-and-oxidative-stress/
2 Ndiaye, M. et al, ‘The Grape Antioxidant Resveratrol for Skin Disorders: Promise, Prospects, and Challenges’ in Archives of biochemistry and biophysics 508.2 (2011) pp. 160-174 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/]
3 extracted from the root polygonum cuspinadum
4 Soeur, J. et al, ‘Skin resistance to oxidative stress induced by resveratrol: from Nrf2 activation to GSH biosynthesis’ in Free Radical Biology and Medicine 78 (2015) pp. 213-223
5 Hung, C.F. ‘Delivery of resveratrol, a red wine polyphenol, from solutions and hydrogels via the skin’ in
Biological & pharmaceutical bulletin 31.5 (2008) pp. 955-962 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18451526/]

De oplossing van Vichy

 • Liftactiv anti-oxidanten booster | Vichy

  LIFTACTIV SUPREME

  Anti-Oxidanten Booster

  Versterkende Booster

  Anti-oxiderende huidverzorging met Vitamine C voor de strijd tegen tekenen van huidveroudering en vermoeidheid na 10 dagen.

 • Slow Âge Nacht - Crème en fris masker | Vichy

  SLOW ÂGE

  Nacht - Crème en fris masker

  Nachtcrème

  Gladmakende en revitaliserende nachtcrème – ook te gebruiken als masker

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4