OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe de krachten van antioxidanten kunnen helpen bij het behouden van jeugdigheid

Weet je niet precies hoe antioxidanten je huid kunnen helpen? Wanneer je ouder wordt is het belangrijk om je bewust te zijn van de kracht van antioxidanten wanneer het aankomt op het zorgen voor je gezondheid en huid. Wij vertellen je wat je moet weten.

Wat zijn antioxidanten?

Het is een algemene term voor verschillende groepen van organische moleculen. Antioxidanten vormen de eerste verdedigingslinie tegen vrije radicalen. Je kan ze terugvinden in verschillende soorten voedsel, zoals bessen en bladgroentes. Antioxidanten komen ook van nature voor in de huid. Maar wat zijn hun effecten op de huid?

Waarom zijn antioxidanten belangrijk om mooi oud te worden?

Antioxidanten, zoals de naam al zegt, gaan het proces van oxidatie tegen en houden de elektronen in het gareel zodat deze geen kettingreactie veroorzaken. Antioxidanten helpen huidschade door externe factoren te voorkomen, zoals uv-stralen, die voor 80% verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering.
Collageen moleculen, verantwoordelijk voor het volume in de huid en een jeugdige uitstraling, zullen dankzij antioxidanten minder snel schade oplopen als het gevolg van oxidatie. De huid bevat van nature enkele antioxidanten, maar deze kunnen in kracht afnemen door blootstelling aan factoren van buitenaf. Daarom is het belangrijk de huid te voorzien van antioxidanten.

Waar vind ik antioxidanten in mijn voeding?

Huidverzorging, gebaseerd op antioxidanten is een steeds vaker voorkomend fenomeen, maar het is belangrijk om deze stoffen ook via voeding binnen te krijgen om voldoende binnen te krijgen.

De 5 beste bronnen voor antioxidanten

#1 Bosbessen, fruit met antioxidanten

Bessen, inclusief cranberries, bramen en vooral bosbessen, behoren tot de fruitsoorten die het rijkst zijn aan antioxidanten. Deze bessen danken hun felle kleuren aan het pigment anthocyaan. De rood en paars gekleurde bessen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten. Daarnaast zijn het ware vitamine C bommen. Een portie van 150 gram bevat bijna een kwart van de voor een volwassen persoon aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

#2 Glidkruid, wortels met antioxidanten

De wortel van deze plant (Baïcaline-wortel), ook wel bekend als de Chinese goudwortel, is het hoofdbestanddeel van het traditionele Chinese geneesmiddel Huang Qin. Wanneer verwerkt totpoedervorm, wordt het een meer breed spectrum antioxidant vergeleken met vitamine C en Een helpt het bij het vechten tegen roodheid en schade gelinkt aan UV-straling en vervuiling.

#3 Vitamine A, C & E, vitaminen met antioxidanten

Vitamine A is een belangrijke factor in het behouden van een gezond immuunsysteem. Het bevat retinol wat de basis vormt van vele anti-aging en anti-rimpelcrèmes. Vitamine C, onder andere aanwezig in paprika, guave en kiwi’s, helpt de aanmaak van collageen stimuleren. En vitamine E, dat voorkomt in bijvoorbeeld: vette vis, noten en avocado werkt zij aan zij met Vitamine C tegen vrije radicalen.

#4 Wortels

Wortels zijn rijk aan het antioxidant betacaroteen. Het is een precursor, ook wel uitgangstof genoemd, van vitamine A, een essentiële bouwstof voor collageen[1].

#5 tomaten

Een ander antioxidant, bekend als lycopeen, komt veel voor in tomaten en helpt ontstekingen, zoals bijvoorbeeld zonnebrand, tegen te gaan[2].

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] https://www.netdoctor.co.uk/healthy-eating/a10835/antioxidants-and-oxidative-stress/
[2] Story, E., Kopec, R. et al, ‘An Update on the Health Effects of Tomato Lycopene’ in Annual Review of Food

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Meest gelezen

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Ontdek Vichy

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4