OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Tips om haaruitval als gevolg van de menopauze te beperken

De menopauze betekent niet alleen het einde van de menstruatiecyclus. De heftige hormoonschommelingen die ontstaan als er niet meer gemenstrueerd wordt, kunnen ook haaruitval veroorzaken. Hierbij wat tips om de gevolgen de beperken.

De groei van het haar wordt onder andere geregeld door de werking van de oestrogenen. Deze vrouwelijke hormonen stimuleren de groei van het haar en beschermen het haarzakje tegen de werking van androgenen (mannelijke hormonen). Is de menopauze eenmaal een feit, dan daalt de oestrogeenproductie drastisch. Gevolg: haar wordt soms dunner en kan minder snel en minder goed groeien.

Om dit te verhelpen, kunt u het volgende doen:

  • Voeg ijzer en biotine toe aan uw eetpatroon! IJzer speelt een cruciale rol bij het voorkomen van haaruitval en biotine heeft de bijnaam « haargroeivitamine ». Eet daarom vis, noten, bonen, gevogelte, sla, tomaten en wortels.
  • Kies bij voorkeur voor omega 3. Deze vetzuren, die onder andere zitten in tonijn, makreel, lijnzaad en noten, helpen het haar te hydrateren en sneller te groeien.
  • Stimuleer de haargroei. Bepaalde medicinale kruiden voeden het haar en/of stimuleren de bloedsomloop en de activiteit van de hoofdhuid. Dit zijn onder andere Aloë Vera, ginseng, lavendel en rozemarijn.

Meer weten? Lees hier meer tips over hoe u kunt optreden tegen de gevolgen van de menopauze. Bezoek ook de pagina voor meer informatie en artikelen over anti-huidveroudering.

go to top