OK

OKCancel

Thank you

Close

De kliniek voor haarverlies

Haarverlies

Alle antwoorden op uw vragen.

Cosmetische oplossingen

Voorbeeld 2

Het haar van de persoon bevindt zich in de uitvalfase en hij of zij vindt haren op het kussen, in de borstel en in de wastafel. De hoofdhuid is echter nog niet zichtbaar. Het is belangrijk om te beginnen om de haaruitval af te remmen om te voorkomen dat het erger wordt.
Daarom moet op 3 niveaus gehandeld worden:

  • - de Verharding van het collageenomhulsel moet bestreden worden
  • - de haarvezel moet versterkt worden
  • - de microcirculatie moet gestimuleerd worden

Aminexil

Om de haaruitval af te remmen door de verharding van het collageenomhulsel tegen te gaan

Oorsprong

10 jaar onderzoek naar de invloed die de verharding van het collageen heeft op haaruitval, heeft het mogelijk gemaakt om een molecuul te selecteren die dit fenomeen tegen kan gaan. Aminexil, een gepatenteerd molecuul, is het resultaat van jaren onderzoek en een screening van meer dan 150 moleculen.

Werking

Aminexil heeft een uitzonderlijke werking aangetoond op het remmen van de verharding van collageen.

Effectieve werking

Tijdens een onderzoek dat is uitgevoerd in 3 medische centra in de belangrijke periodes voor haaruitval (voorjaar en najaar) heeft Aminexil een vermindering aangetoond van 10% in de uitvalfase ten opzichte van een placebo, hetgeen overeenkomt met + 10% haar dat is behoed voor haaruitval.

  • Aantal haren in de telogene fase in cm ²
  • Aminexil ®
  • Placebo
  • Weken

Bovendien heeft Aminexil een nog duidelijkere effectieve werking aangetoond in het voorjaar en in de herfst, de 2 periodes waarin de haaruitval het sterkst is.
In 4 maanden tijd wordt het aantal haren in de groeifase weer hoger dan het aantal in de uitvalfase. De haardos wordt dan weer normaal.
(Amersham General Hospital (UK), Saint Louis ziekenhuis (FR), Rotschild Foundation (FR))
Vergelijking t.o.v. placebo in dubbelblind onderzoek uitgevoerd bij 130 mannen van 18 tot 55 jaar met androgenetische alopecia in stadium 3 en 4 voor 59% en tot stadium 5 (schaal van Hamilton gaat tot 7).
Evaluatie met trichogram. Dagelijkse toepassing van 6 ml Aminexil oplossing van 1,5%. De SP94 om de vezel weer compact en sterk te maken

Oorsprong

Alopecia heeft ook te maken met een slechte kwaliteit dunne en breekbare vezel.
Het is dus belangrijk om alle noodzakelijk energie te sturen naar de basis van het haar, om de verzwakking te herstellen.
Twee belangrijke elementen kunnen dit proces bevorderen: glucose, een belangrijke bron van energie, en vitamine F, een essentieel vetzuur dat belangrijk is voor de synthese van folliculaire lipiden en in het bijzonder ceramiden, waardoor de vezel wordt versterkt.
SP94 is een gepatenteerde combinatie van glucose en vitamine F, 2 essentiële elementen voor vol, gezond haar.

Werking en Effectiviteit

SP94 wordt opgenomen door het haar (koolstof14 test), voornamelijk bij de basis van de bulbus, die een belangrijke celactiviteitszone is. Het is ook terug te vinden op de rest van de vezel, waaruit blijkt dat het geassimileerd is door het geheel van compartimenten van de haarfollikel.

Visualisatie van de assimilatie van SP94 bij de bulbus

Arginine

Om de microcirculatie te bevorderen

De microcirculatie is ook een onmisbaar element bij de haargroei. Het haar is als perifeer orgaan één van de laatste organen die via de voeding worden voorzien van voedingsstoffen.  De groei van de haarfollikel vraagt zowel veel energietoevoer als een optimale zuurstoftoevoer, hetgeen alleen het vaatstelsel kan verzorgen. De microcirculatie is dus heel belangrijk.

Microscopische visualisatie
van de microcirculatie bij de bulbus

Keratine, een compnent van het haar, is een proteïne die bestaat uit aminozuren, waaronder Arginine. Omdat het menselijk lichaam niet in staat is om genoeg Arginine te produceren, moet een gedeelte van een externe bron komen. Arginine stimuleert de microcirculatie en bevordert dus de aanvoer van essentiële voedingsstoffen om de bulbus te laten groeien.

Alopecia 

Alle definities
Alopecia

Progressieve haaruitval, op specifieke plekken of in het algemeen. Alopecia leidt tot kaalheid.

Aminozuur

Klein molecuul van 10 à 15 atomen, dat het belangrijkste bestanddeel is van de proteïnen van alle levende wezens. Met z'n twintigen bouwen ze een keten op om zo proteïnen te vormen.

Haarbulbus

Zone bij de haarwortel, bij het uiteinde van de haarschacht, die diep verankerd ligt in de lederhuid. Deze bestaat uit keratinocyten (cellen die het haar vormen) en melanocyten (pigmentcellen).
Bij de haarbulbus bevindt zich de huidpapil, een zone die rijkelijk voorzien is van bloedvaten, die de haarfollikel van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorziet zodat het haar kan groeien.

De stamcellen

De cellen die aan de oorsprong liggen van de regeneratie van alle weefsels. Zij hebben het vermogen om hun hele leven lang cellen te produceren.

Intercellulair cement

Het intercellulaire cement is een extracellulaire vette substantie die zorgt voor de samenhang van de cellen binnenin een weefsel.

Collageen

Collageen, dat van nature geproduceerd wordt door bepaalde lichaamscellen (de fibroblasten in de huid), zorgt voor de weerstand, elasticiteit en souplesse van de huid. Bij het haar omhult en beschermt een omhulsel van collageenvezels het haarzakje.

Cortex

Het belangrijkste en centrale deel van de haarvezel, dat wordt beschermd door de cuticula.

Cuticula

Beschermende buitenkant van de haarvezel.

Haarfollikel

Ligt 4 mm onder de hoofdhuid verstopt en is het fabriekje waar het haar wordt gemaakt. Bij een haarfollikel hoort ook een talgkliertje.

Microcirculatie

Stelsel van bloed- en lymfevaatjes waardoor de extracellulaire uitwisseling van gas en vloeistoffen plaatsvindt.

Fototrichogram

Evaluatietechniek van de staat van een haardos, die bestaat uit het scheren van 1cm² hoofdhuid, en het fotograferen van deze zone, net na het scheren en opnieuw 2 dagen later.

Screening

Biologische methode om nieuwe moleculen te identificeren die een bepaalde werking hebben waarnaar gezocht wordt. Met deze HTS-techniek (High Throughput Screening) is het mogelijk om duizenden moleculen per dag te testen. Het is de eerste stap bij een zoektocht naar nieuwe actieve werkstoffen.

Vertex

Kruin, bovenkant van de schedel.