OK

OK Cancel

Thank you

Close

Het Exposoom: het verband tussen huidveroudering en onze omgeving

Een mooie huid, is een gezonde huid! Stress, een onevenwichtig dieet, blootstelling aan uv-stralen, vermoeidheid, luchtvervuiling… het zijn zaken die een reële impact hebben op uw huidbarrière. De rol van deze barrière is om u te beschermen tegen agressies van buitenaf en deze wordt hoe langer, hoe meer op de proef gesteld. Het Exposoom is dé grootste verantwoordelijke voor vroegtijdige huidveroudering.

Huidveroudering veroorzaakt door het Exposoom

Het Exposoom, wat is dat eigenlijk?

Maak u niet druk als u nog nooit van ‘het Exposoom’ gehoord hebt. Het is een term die recent steeds vaker weerklinkt in de wereld van de huidverzorging en waar eerder nog niet veel onderzoek over bestond. Vichy is een pioniersmerk binnen de dermo-cosmetica wat betreft de studie van het Exposoom en wilt de effecten ervan op de huid beter begrijpen en bestrijden.

Het Exposoom beschrijft de verzameling van interne en externe factoren waaraan we geregeld worden blootgesteld. Zaken die de huid aantasten en vroegtijdige huidveroudering in de hand werken. Een onevenwichtige levensstijl, luchtvervuiling, uv-stralen, roken, een ongezond dieet, slaaptekort, stress… Dit zijn enkele van de factoren die op lange termijn de huidbarrière zullen aantasten.

Wat kunt u doen om huidveroudering door het Exposoom tegen te gaan?

In aanraking komen met het Exposoom is onvermijdelijk, maar de effecten ervan op de huid zijn dat niet. Er zijn namelijk manieren om de mechanismes van vroegtijdige huidveroudering te beperken. ‘Quick wins’ zijn stoppen met roken, goede slaapgewoontes onderhouden, dagelijks gezond eten en stress vermijden door tijd vrij te maken voor sport of mindfulness. Daarnaast is een correcte huidverzorgingsroutine broodnodig in de strijd tegen het Exposoom en huidveroudering.

Het Exposoom is voor iedereen verschillend en moet dan ook steeds anders worden aangepakt. Toch is er een gemeenschappelijk element belangrijk om huidveroudering te beperken: dagelijkse hydratatie.

Om uw huid te helpen verdedigen tegen de dagelijkse agressies van het Exposoom op de huid, heeft Vichy een versterkende booster ontwikkeld: Minéral 89. Deze booster hydrateert, versterkt en geeft de huid veerkracht. Met zijn ultralichte gel-textuur versterkt dit hydraterende serum de huidbarrière en vormt hiermee een soort van schild op uw huid tegen agressies van buitenaf.

Minéral 89 tegen Exposoom
Zijn formule verrijkt met 89% Vulkanisch water en een optimale concentratie aan hyaluronzuur maakt van onze booster een ideale aanwinst in uw huidverzorgingsroutine. In een mum van tijd straalt uw huid met een gezonde en frisse gloed terwijl uw huidbarrière versterkt wordt tegen de effecten van het Exposoom.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

Herstellende verzorging voor de ogen

Herstellende verzorging voor de ogen

Uw dagelijkse dosis kracht voor een frissere blik

( 42 mening(-en) )

go to top