OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

De jade roller: een gezichtsmassagetool die echt werkt?

U heeft de jade roller ongetwijfeld al eens op Instagram zien passeren: een massagetool voor het gezicht gemaakt van de halfedelsteen Jade. Maar zorgt deze fotogenieke gezichtsmassagetool ook echt voor een fotogenieke huid? Van huidproblemen verhelpen tot het activeren van de bloedcirculatie, de teint egaliseren, rimpels en fijne lijntjes gladder maken tot de huidelasticiteit verbeteren. Wij zochten uit wat er wel en niet klopt en hoe u de jade roller effectief in uw huidverzorgingsroutine kan gebruiken.

De jade roller: een eeuwenoude trend

Hoewel de jade roller de laatste jaren terug aan populariteit heeft gewonnen, kent deze gezichtsmassagetool haar oorsprong duizenden jaren geleden. Reeds in de 7de eeuw werd de halfedelsteen jade in China gewonnen. Chinese keizerinnen en geisha’s gebruikten de steen voor zijn zogenaamde energetische eigenschappen die de huid jeugdig en fris hielpen te houden. Ongeacht of u nu in energetische krachten van edelstenen gelooft of niet, de verkoelende eigenschap van de steen is ook vandaag nog de voornaamste reden waarom de jade roller zo populair is.

Feit of fabel: de voordelen van een jade roller

Er worden heel wat voordelen toegeschreven aan de jade roller, maar tot op vandaag is er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de jade roller. Wel zijn dermatologen het erover eens dat het verkoelende effect van de jade steen gecombineerd met de rollende beweging voordelig kan zijn voor de huid.

- De jade roller zorgt voor een betere bloedcirculatie: feit

De huid masseren, zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Dermatoloog Suzanne Friedler, verklaarde aan de Washington Post (Kiefer, 2019) dat de jade roller net zo effectief is als elke goed uitgevoerde gezichtsmassage. En daar heeft de huid alle baat bij, want een goede bloedcirculatie is essentieel voor een gezonde gloed en stralende huid.

- De jade roller verbetert de elasticiteit van de huid: fabel

Volgens Friedler heeft de jade roller geen effect op lange termijn op rimpels (Kiefer, 2019). Hoewel heel wat beauty goeroes desondanks bij de roller zweren om hun gezicht te ‘vormen’ en de huid rond hun hals steviger te maken, is de impact op de huidelasticiteit beperkt. Door de 'deegroller'-vorm kan de roller namelijk de gezichtspieren niet voldoende bereiken om ze effectief te stimuleren.

- De jade roller zorgt ervoor dat de huidverzorging beter door de huid wordt opgenomen: feit

Volgens professor Joshua Zeichner kan de rolbeweging met de jade roller over de huidverzorgingsproducten die u heeft aangebracht de penetratie van de actieve ingrediënten helpen verbeteren (Metrus, 2021). Hoewel deze methode oppervlakkiger werkt dan een echte gezichtsmassage, levert het thuis dus wel een voordeel op.

- De jade roller werkt ontstekingsremmend: gedeeltelijk feit

Professor Zeichner liet aan Byrdie (Metrus, 2021) weten dat jade rollers ontstekingsremmend kunnen werken, al is hier geen wetenschappelijk bewijs voor. De koude aanraking van de steen zou ontstekingen in de huid helpen kalmeren doordat de bloedvaten samentrekken. Hoe dan ook is het belangrijk dat de roller voldoende wordt gereinigd. Dermatoloog Susan Bard (Kiefer, 2019), wijst er op dat jade rollers anders bacteriën kunnen overdragen – wat het tegenovergestelde effect teweegbrengt en ontstekingen kan verergeren of irritatie kan veroorzaken.

- De jade roller verhelpt wallen en donkere kringen: gedeeltelijk feit

Het verkoelend effect zou de vermindering van donkere kringen en wallen onder de ogen ondersteunen, evenals de samentrekking van de poriën. Maar verwacht ook geen wonderen. Om donkere kringen en wallen gericht aan te pakken, moet er met heel wat factoren rekening worden gehouden zoals voldoende slaap, hydratatie en een gezonde levensstijl.

Om de penetratie van uw huidverzorging te optimaliseren en om uw huid een mooie gloed te bezorgen, volstaat het om de roller van binnen naar buiten over de gereinigde huid te bewegen. Heen en weer rollen doet u beter niet, houd voor elke zone op uw huid één richting aan en beweeg telkens naar buiten. Zo haalt u met de jade roller alles uit uw huidverzorgingsroutine:

1. Hydrateer de oogcontouren en verminder wallen

Zowel ’s ochtends als ’s avonds kunt u de jade roller gebruiken om de oogcontouren gericht te hydrateren. Gebruik de Minéral 89 Herstellende verzorging voor de ogen om de zichtbaarheid van donkere kringen te verminderen. Breng de verzorging kloppend met de vingertoppen aan en masseer verder in met de jade roller (3-5 keer rollen).

2. Geef uw voorhoofd een liftend effect

Na de oogcontouren, gaan we verder met het voorhoofd. Rol de jade roller van uw wenkbrauwen richting uw hoofdhuid. Breng vervolgens een gezichtsserum of -crème aan en masseer deze in met de roller zodat deze goed wordt opgenomen door de huid. Een instant liftende werking bekomt u samen met Liftactiv Collagen Specialist die de veerkracht van uw huid zichtbaar verbetert.

3. Geef uw gezicht een gezonde gloed

Om een mooie glow in uw aangezicht te verkrijgen, rolt u de jade roller van uw neus tot de oren en van uw kin tot de wangen om zo de bloedcirculatie te bevorderen. Versterk het effect door een serum aan te brengen voor de dag- of nachtcrème. In combinatie met de jade roller kan een actief hydraterend ingrediënt als hyaluronzuur nog beter in de huid dringen. Zo zorgt de H.A. Epidermic Filler van Lifactiv Supreme met hyaluronzuur en het Vulkanische water van Vichy ervoor dat de huid onmiddellijk gehydrateerd aanvoelt en zichtbaar aan volume wint.

Gallagher (2020) adviseert tot slot om na elk gebruik overtollige olie of product af te vegen met een tissue en vervolgens de steen te reinigen met een milde gezichtsreiniger of zeep en af te spoelen met water op kamertemperatuur. Om te drogen kunt u de roller het best horizontaal op een schone, droge doek leggen.

Bronnen:
· Kiefer. (2019). Jade rollers: Wrinkle-fighting wonder cure or pointless (yet pretty) sham? Publicatie in Washington Post
Geconsulteerd op 7 december 2021 op https://www.washingtonpost.com/lifestyle/wellness/jade-rollers-wrinkle-fighting-wonder-cure-or-pointless-yet-pretty-sham/2019/01/11/712c3e9e-1373-11e9-b6ad-9cfd62dbb0a8_story.html
· Gallagher. (January 31, 2020). The Benefits of a Face Roller.
Publicatie in Healthline. Geconsulteerd op 7 december 2021op https://www.healthline.com/health/face-roller-benefits
· Metrus & Dokter Morgan Rabach, board-certified dermatoloog. Does This Popular "Lifting" Tool Really Do What It Claims?
Publicatie in Birdie. Geconsulteerd op 7 december 2021 op https://www.byrdie.com/do-jade-rollers-work

De oplossing van Vichy

go to top