OK

OK Cancel

Thank you

Close

Stapsgewijs de beste foundation: tips make-up artist

Hoe vindt u de foundation die het beste past bij uw gezicht? Wat is beter om make-up mee aan te brengen, een poederdons of een kwast? Ontdek nu de beste tips en geheimen van make-up artist Allison Desprieste voor een ideale teint!

Wat is uw favoriete stap bij het aanbrengen van make-up?

De foundation. Dat is de basis van mooie make-up en vraagt de meeste subtiliteit bij het aanbrengen van make-up op uw gezicht. Ook moet de kwaliteit goed zijn. Het moet perfect passen bij uw huidtype. Ik werk veel voor video’s en live-opnames en ik hecht dan ook veel waarde aan een stralende en natuurlijke finish. Op de camera ziet u namelijk alles: als de make-up te dik of te slecht is aangebracht, ziet u dat meteen en kan het niet meer bijgewerkt worden.

Stap 1: Hoe vindt u de ideale foundation?

Als u op zoek bent naar de ideale foundation betekent dat ofwel dat u de perfecte foundation nog niet gevonden hebt of dat u het verkeerd aanbrengt. Daarom adviseer ik altijd eerst om online tutorials te bekijken en te proberen uw eigen foundation op verschillende manieren aan te brengen. Als het dan nog niet goed is, is dat product niet geschikt voor u.

Dan kunt u het beste bijvoorbeeld naar een apotheek – zonder make-up op – om foundation uit te proberen op het hele gezicht. Dit wordt bijna nooit gedaan, maar het is uiteindelijk wel de beste manier om te ontdekken welke foundation voor u geschikt is. Vergeet ook niet om naar uw huid te luisteren. Ga niet voor de foundation die iedereen neemt, maar vind de foundation die bij u past. Een foundation is persoonlijk en hangt ook af van het huidtype, huidkwaliteit, huidskleur en gevoeligheid van de huid.

Stap 2: Welke hulpmiddelen, zoals kwasten en sponsjes, gebruikt u?

Ik gebruik veel verschillende dingen! Net als alle visagisten gebruik ik standaard hulpmiddelen, zoals kwasten, een wimperkruller en matterend papier. Maar ik geef de voorkeur aan een poederdons om de teint te poederen. In tegenstelling tot een kwast, fixeert de poederdons de poeder omdat deze licht wordt aangedrukt waardoor de poeder veel beter houdt. Daarbij hoeft u niet te wrijven en wordt uw make-up niet beschadigd. De afwerking gaat wel met een kwast, om het teveel aan poeder te verwijderen. Ik gebruik ook veel wattenstaafjes. Soms gebruik ik droge wattenstaafjes en soms met make-up remover erop. Deze wattenstaafjes zijn ideaal om missers ongedaan te maken of om foundation weg te halen die in de rimpel is gelopen. Wattenstaafjes werken nauwkeurig en verwijderen precies dat wat weg moet.

Stap 3: Wat zijn uw persoonlijke tips voor een mooie en natuurlijke teint?

Veel water drinken! Dat hydrateert de huid echt van binnenuit. Wat make-up betreft is het aan te raden om niet teveel foundation te gebruiken. Werk de foundation luchtig uit en probeer niet om het overdag bij te werken. Zoek niet teveel naar perfectie, want dan wordt uw teint onnatuurlijk. Het is juist mooi om kleine oneffenheden te zien. Ik probeer mensen altijd de make-up te laten vergeten, zodat er eerder gezegd wordt ‘dat meisje heeft een mooie huid’ dan ‘wat is dat meisje mooi opgemaakt’. De foundation moet stralend en fris zijn, als een mooie, gezonde huid. Als ik de kwaliteit en de huidstructuur heb gekregen die ik wil, heb ik een basis om kleur op mijn gezicht aan te brengen.

Stap 4: Wat is hét grote schoonheidsgeheim volgens u?

Perfecte wenkbrauwen! Het heeft geen zin om mooi opgemaakt te zijn als de wenkbrauwen niet mooi zijn: symmetrisch, in een nette boog, gekleurd en tegelijkertijd natuurlijk. Ze vormen een onderdeel van het gezicht, ook al komen ze vaak op de tweede plek. Dat is zonde, want onverzorgde wenkbrauwen kunnen het effect van een mooie teint verpesten. Vergeet daarom niet uw wenkbrauwen als u make-up op uw gezicht aanbrengt.

Wat vindt u het leukst aan het beroep van visagiste?

Er zijn heel veel leuke momenten die voorbij komen, bijvoorbeeld het moment waarop ik de persoon leer kennen die ik ga opmaken. Ik heb dan meteen een beeld in mijn hoofd van de teint die ik wil creëren. Ook de kleine ‘Before’ en ‘After’-momenten vind ik inspirerend! En niet te vergeten het moment waarop de persoon zichzelf eindelijk voor het eerst in de spiegel zit, met alle bijbehorende emoties.

Meer weten over welke foundation bij u past? Lees hier verder.

go to top