OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Wat is het verschil tussen haaruitval en verlies van haarmassa?

Je hebt ondertussen misschien wel gemerkt dat je haar een beetje massa heeft verloren. Wij leggen uit wat je moet weten over het verschil tussen haaruitval en het verlies van haarmassa.

Haaruitval en dunner wordend haar, ook wel een verlies aan haarmassa genoemd, lijkt misschien een en hetzelfde fenomeen, maar het is belangrijk om het verschil te begrijpen als het om haarproblemen gaat. Als je last hebt van haaruitval of merkt dat je haren minder stevig zijn, dan ligt de oplossingen in het versterken van je haar, het verbeteren van de weerstand en de algemene gezondheid, zodat je haren kunnen profiteren van een optimale haargroeicyclus.

Haaruitval

In medische termen, heb je haaruitval als je meer dan 100 haren per dag verliest. Met als resultaat, dat voornamelijk de hoeveelheid haar sterk afneemt. Haaruitval kan ontstaan door verschillende factoren, die ervoor zorgen dat de haargroeicyclus beïnvloed wordt, waardoor de haargroei periode korter is. De gemiddelde haargroeicyclus duurt ongeveer een jaar voordat de follikel loslaat, waardoor voorkomen wordt dat haar verder groeit dan een bepaalde lengte.

Als het om haaruitval gaat, spelen genen vaak een belangrijke rol in de meeste gevallen, met vooral mannen die er last van hebben. Hormonen spelen echter ook een rol. Veel vrouwen merken dat zij last hebben van haaruitval in de periode vlak na hun bevalling. Andere factoren die haaruitval kunnen verergeren zijn stress, vermoeidheid, een slecht voedingspatroon en andere factoren zoals roken en vervuiling.

Een verlies van haarmassa

Haaruitval kan langdurig zijn of een korte periode voorkomen, maar een verlies aan haarmassa uit zich vaak in een lange, geleidelijke periode. Experts van Vichy hebben de oorzaken gevonden voor een verlies van haarmassa. Met het verouderen van haar en hoofdhuid krijg je minder, dunnere en zwakkere haarfollikels die steeds vatbaarder worden voor externe factoren. Vrouwen merken vaak dat hun haarmassa afneemt omdat ze voelen dat hun staartje minder volume heeft.

Haar kan dan wel uitvallen, maar het is vooral de kwaliteit, de dikte en de gezondheid van je overgebleven follikels die de indruk geven dat je dunner haar hebt. Een aangepaste haarverzorgingsroutine die bedoeld is om het haar te boosten, zoals Dercos Densi-Solutions van Vichy, kan helpen. Net als een goed passend kapsel of een nieuwe manier om voor je dunne haar te zorgen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

go to top