OK

OK Cancel

Thank you

Close

Jeuk? Enkele tips om uw hoofdhuid te verzorgen

Heb je last van een jeukende hoofdhuid? Verschillende factoren kunnen hiervan de oorzaak zijn. Ontdek de tips van Vichy en breng je hoofdhuid weer in goede conditie.

Net als de huid van ons gezicht of van het lichaam, kan de hoofdhuid soms gevoelig zijn. Verschillende factoren zoals stress, luchtvervuiling, te agressieve verzorging of een slechte voeding kunnen de hoofdhuid veel gevoeliger maken. Hieronder zijn enkele tips te beschouwen en ook te gebruiken bij het verzorgen van de hoofdhuid!

De schoonheid van uw haar hangt ervan af

De hoofdhuid bedekt de schedel en speelt een beschermende rol. Zoals de rest van het epidermis, benodigd de hoofdhuid specifieke zorgen omdat het anders kan uitdrogen, vettig en overgevoelig worden. Er bestaan verschillende oorzaken achter de irritaties en jeuk van de hoofdhuid. Een eerste oorzaak is een onevenwicht in de talgproductie door de talgklieren die irritatie met zich meebrengt. Ook pollutie en stress hebben een negatieve invloed op de hoofdhuid. Inderdaad, luchtvervuiling bedekt de haren met elementen die doordringen tot de hoofdhuid en de structuur ervan veranderen. Het haar zal dan na verloop van tijd levenloos worden en zijn fermheid verliezen.

Waar komt roos vandaan?

Naast jeuk, een gevoel van uitdroging en een lichte pijn bij aanraken, kan men ook te maken krijgen met roos. De fysiologische structuur van de hoofdhuid wijzigt, en daardoor ontstaan ontzettend veel micro-organismen die zich vermenigvuldigen. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich dan sneller, en roos wordt gevormd.

De behandeling

Om de fysiologie van de hoofdhuid te herstellen, is de eerste reflex om een gepaste en zachte shampoo te gebruiken en goed de hoofdhuid te spoelen na het wassen. Vichy stelt een breed gamma aan gespecialiseerde shampoos voor. Verder kunnen we andere dingen ondernemen om onze hoofdhuid te verzorgen:

- Niet te vaak de haren wassen
- Een te hoge temperatuur vermijden tijdens het föhnen
- Een gezonde en evenwichtige voeding nastreven
- Stress beperken
- Om de bloedcirculatie te bevorderen, regelmatig de hoofdhuid masseren
- De haren niet te strak samenbinden en ze laten ademen
- De haren tegen de zon beschermen (hoofddeksels)

Raadpleeg een deskundige en vraag om tips

De reden van een kleine hoeveelheid roos en een roodachtige hoofdhuid is meestal terug te leiden naar externe producten, dus is het een goed idee om van shampoo te veranderen. Vichy beschikt over een breed gamma aan haarverzorgingsproducten voor alle verschillende noden. Is er sprake van psoriasis, eczeem of een andere ernstige huidaandoening is het belangrijk om een dermatoloog te raadplegen.

Hydratatie

Om tegen zulke haaragressies te strijden moet men de redenen van de haarproblemen achterhalen. Deze redenen zijn vaak in verbinding met een droge hoofdhuid, te wijten aan een onregelmatigheid in de hoeveelheid talg, dat cruciaal is in de hydratie van de hoofdhuid. Met Vichy is de hoofdhuid in uitstekende gezondheid, dus de haren ook!

Wilt u weten welke haarverzorging het beste bij uw haartype past? Doe dan de haardiagnose en ontdek het juiste product!

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

 • Nieuw

  PSOlution Shampoo

  DERCOS TECHNIQUE

  PSOlution Shampoo

  Shampoo

  Een verzorgende shampoo, verrijkt met dermatologisch gekende werkstoffen, speciaal ontwikkeld voor de hoofdhuid met neiging tot psoriasis, voor gezond uitziend haar.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4