OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Jeuk? Enkele tips om uw hoofdhuid te verzorgen

Heb je last van een jeukende hoofdhuid? Verschillende factoren kunnen hiervan de oorzaak zijn. Ontdek de tips van Vichy en breng je hoofdhuid weer in goede conditie.

Net als de huid van ons gezicht of van het lichaam, kan de hoofdhuid soms gevoelig zijn. Verschillende factoren zoals stress, luchtvervuiling, te agressieve verzorging of een slechte voeding kunnen de hoofdhuid veel gevoeliger maken. Hieronder zijn enkele tips te beschouwen en ook te gebruiken bij het verzorgen van de hoofdhuid!

De schoonheid van uw haar hangt ervan af

De hoofdhuid bedekt de schedel en speelt een beschermende rol. Zoals de rest van het epidermis, benodigd de hoofdhuid specifieke zorgen omdat het anders kan uitdrogen, vettig en overgevoelig worden. Er bestaan verschillende oorzaken achter de irritaties en jeuk van de hoofdhuid. Een eerste oorzaak is een onevenwicht in de talgproductie door de talgklieren die irritatie met zich meebrengt. Ook pollutie en stress hebben een negatieve invloed op de hoofdhuid. Inderdaad, luchtvervuiling bedekt de haren met elementen die doordringen tot de hoofdhuid en de structuur ervan veranderen. Het haar zal dan na verloop van tijd levenloos worden en zijn fermheid verliezen.

Waar komt roos vandaan?

Naast jeuk, een gevoel van uitdroging en een lichte pijn bij aanraken, kan men ook te maken krijgen met roos. De fysiologische structuur van de hoofdhuid wijzigt, en daardoor ontstaan ontzettend veel micro-organismen die zich vermenigvuldigen. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich dan sneller, en roos wordt gevormd.

De behandeling

Om de fysiologie van de hoofdhuid te herstellen, is de eerste reflex om een gepaste en zachte shampoo te gebruiken en goed de hoofdhuid te spoelen na het wassen. Vichy stelt een breed gamma aan gespecialiseerde shampoos voor. Verder kunnen we andere dingen ondernemen om onze hoofdhuid te verzorgen:

- Niet te vaak de haren wassen
- Een te hoge temperatuur vermijden tijdens het föhnen
- Een gezonde en evenwichtige voeding nastreven
- Stress beperken
- Om de bloedcirculatie te bevorderen, regelmatig de hoofdhuid masseren
- De haren niet te strak samenbinden en ze laten ademen
- De haren tegen de zon beschermen (hoofddeksels)

Raadpleeg een deskundige en vraag om tips

De reden van een kleine hoeveelheid roos en een roodachtige hoofdhuid is meestal terug te leiden naar externe producten, dus is het een goed idee om van shampoo te veranderen. Vichy beschikt over een breed gamma aan haarverzorgingsproducten voor alle verschillende noden. Is er sprake van psoriasis, eczeem of een andere ernstige huidaandoening is het belangrijk om een dermatoloog te raadplegen.

Hydratatie

Om tegen zulke haaragressies te strijden moet men de redenen van de haarproblemen achterhalen. Deze redenen zijn vaak in verbinding met een droge hoofdhuid, te wijten aan een onregelmatigheid in de hoeveelheid talg, dat cruciaal is in de hydratie van de hoofdhuid. Met Vichy is de hoofdhuid in uitstekende gezondheid, dus de haren ook!

Wilt u weten welke haarverzorging het beste bij uw haartype past? Doe dan de haardiagnose en ontdek het juiste product!

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

go to top