OK

OK Cancel

Thank you

Close

Dagcrème met UV-filter, wat doet het en waarom heb jij er baat bij?

 • favoriet

De huid krijgt elke dag te maken met verschillende schadelijke invloeden. Factoren zoals de kou, wind en ook luchtvervuiling zorgen er voor dat de huid kwetsbaar wordt. Naast deze factoren speelt ook UV straling een belangrijke rol in het beschadigen van uw huid. De huid beschermen is dan ook belangrijk, met een dagcrème met UV-filter bijvoorbeeld. Niet alle dagcrèmes hebben echter een SPF. Let daarom dus goed op dat je een dagcrème gebruikt die beschikt over een goede SPF.

Waarom heb ik een dagcreme met UV-filter nodig?

Om een basisbescherming te hebben tegen de schadelijke invloeden van de zon kun je het beste een dagcrème met een Sun Protection Factor, oftewel SPF, kiezen.  Deze geeft je effectief een basis bescherming tegen UVB en UVA straling. De hoeveelheid die je van jouw crème aanbrengt en hoe vaak je de crème aanbrengt, kan bepalend zijn voor de mate waarin het UV-filter zijn werk kan doen.  Een rijkelijke crème zal er dus voor zorgen dat je gelaat beter beschermt is. Een dagcrème met UV-filter geeft echter geen volledige bescherming wanneer je in de zon gaat zitten. Naast je dagelijkse dagcrème met UV-filter, dien je ook een gewone zonnebrandcrème te gebruiken. Deze kan gewoon over je dagcrème aangebracht worden.

De ideale dagcrème met UV-filter voor je gelaat

Voor elke huid is weer een ander soort crème met SPF geschikt. Bekijk goed welke crème bij jou past.

Tegen de eerste tekenen van huidveroudering

Beginnen de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering op uw gelaat te tonen? En will je zo lang mogelijk genieten van een jeugdige huid? Kies dan voor Slow Âge fluide (SPF 25), die de huid hydrateert en beschermt. Geschikt voor alle huidtypen! Wil je toch nog wat extra bescherming en voeding? Ga voor Slow Âge  crème (SPF 30). Deze dagcrème met een UV-filter factor 30 zorgt er voor dat je voor lange tijd nog kunt genieten van een stralende huid.

Een extra mooi kleurtje

De BB crème van Idéalia  (SPF25) zorgt voor een egale en frisse teint. Daarnaast beschermt het de huid tegen schadelijke invloeden van UV-stralen en worden huidvlekken minder zichtbaar!

Gevoelige vochtarme huid

Heb je het gevoel dat je de hele dag wel kunt blijven smeren met een dagcrème? En voelt de huid vaak trekkerig aan? De Aqualia Thermal dagcrème met UV-filter (SPF 25) geeft je huid een langdurige hydratatie en versterkt en kalmeert de huid.

Verstevig je huid

Door de jaren heen verliest uw huid elasticiteit en rimpels beginnen te komen. Om zichtbare rimpels te verminderen, voor meer stevigheid en een liftend effect ga je voor Liftactiv  Supreme UV(SPF 15).

It’s always sunny

Een dagcrème met UV-filter is een makkelijke manier om de huid dagelijks te beschermen en te verzorgen. Voeg de crème toe aan uw dagelijkse verzorgingsroutine en je hebt elke dag een basis bescherming tegen UV-straling! Kies daarnaast ook het product dat het beste bij jou past voor een optimale werking van jouw verzorgingsproducten.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • UV Aqualia Thermal
 • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top