OK

OK Cancel

Thank you

Close

Zelfbruiner: uw bondgenoot voor een bruinere huid het hele jaar door

De zon… bron van leven, maar tegelijk ook de grootste vijand van onze huid. De ultraviolet stralen afkomstig van de zon zijn de grote boosdoeners in de veroudering en uitdroging van onze huid. Maar voor de meesten onder ons geldt dat we zeker niet het hele jaar met een spierwitte huid willen rondlopen. Wat is dan het alternatief? Het antwoord is simpel: zelfbruiners. Hier volgen dus enkele tips om toch te ijveren voor die gebruinde huid wanneer de zon niet komt opdagen.

Natuurlijk en veilig

De zelfbruiner is een cosmetisch product (in de vorm van crème, melk, gel, spray of doekjes) dat dihydroxyacetone (DHA) bevat, een stof die de verkleuring van de huid mogelijk maakt. DHA is een natuurlijk product dat gewonnen kan worden uit de schors van kastanjebomen. De zelfbruiner kleurt de huid met een chemische reactie, die verschillend is van het natuurlijke bruiningsproces. De zelfbruiner reageert namelijk met de keratine van de huid. Deze chemische reactie veroorzaakt bruine pigmenten op de huid, die verschillen in intensiteit naargelang de DHA-concentratie in de zelfbruiner. Vichy producten zijn ontworpen en ontwikkeld voor alle huidtypen. Deze producten zijn rijk in siliconen en hydraterende stoffen die de huid niet vettig laten en een uitstekende hydratatie mogelijk maken.

Gebruind, het hele jaar

De zon is rijk aan vitamine D en goed voor het moraal. Bij ons zijn de weersomstandigheden nogal wispelturig en is het niet gemakkelijk om verschillende opeenvolgende dagen te bruinen. Omdat het bovendien ook niet even goedkoop is om op de zonnige eilandjes te genieten van het warme weer, zijn zelfbruiners een uitstekend alternatief. Vandaag zijn de formules van zelfbruiners ideaal en geschikt voor alle huidtypen. Het resultaat oogt zeer natuurlijk en ze laten geen sporen of oranje kleuren achter (ook wel het worteleffect genoemd) op de huid. Zelfbruiners zijn geschikt voor het gezicht en voor het lichaam en geven de huid een prachtige schijn. We kunnen dan ook gerust onze bruine armen en benen ontbloten wanneer de lente aanbreekt.

Zelfbruiner: een goede voorbereiding voor een maximaal effect

Ontharen van het lichaam en/of gezicht moet minstens 24u op voorhand vermeden worden om risico op huidirritaties te voorkomen. Wel is het aangeraden om de dag voor de behandeling een huidpeeling te doen om zo dode huidcellen te verwijderen. De huid moet bovendien proper en droog zijn om een homogeen bruiningsproces te bevorderen. De zelfbruiner wordt zachtjes op de huid gesmeerd, waarbij de gevoelige zones niet worden vergeten (denk maar aan de nek, de wreef,..) Rond de wenkbrauwen, haarwortels, hielen en ellenbogen is het best om met wat vochtige stof of oorstokjes te werken om een kleine hoeveelheid zelfbruiner aan te brengen. De handen moeten goed gewassen worden na gebruik, en het product moet enkele uren inwerken.

Zelfbruiner: enkele tips

Het effect van zelfbruiners houdt enkele dagen aan (gemiddeld zo’n 4 à 6 dagen) en neemt nadien gradueel af.  De moeilijkheid in zelfbruiners blijft in zijn gebruik en aanbreng. Om sporen en andere kleine oneffenheden te vermijden, is het zeker zaak om de gebruiksaanwijzing goed te bestuderen. Loopt u dus in de zon, vergeet daarbij dan uw zonnecrème niet. Vichy stelt eenuitgebreid gamma aan zonneproducten voor. Gebruik zeker de zelfbruiner voor gezicht en lichaam van Vichy, mede ook voor zijn hydraterende eigenschappen. Tenslotte raden we een alcoholvrije zelfbruiner aan voor de dames die graag hun gezicht een tintje donkerder willen hebben.

Meest gelezen

Heb ik een zonneallergie? Bekijk hier de symptomen

Expert talk

Heb ik een zonneallergie? Bekijk hier de symptomen

Bent u wel erg gevoelig voor de zon? Bent u al rood als de zon tussen de wolken door begint te schijnen? En zoekt u bij de eerste zonnestraal direct een veilige schuilplaats? Het zou kunnen dat u een zonneallergie heeft.  Mensen met een zonneallergie zijn overgevoelig voor zonlicht. Wilt u weten of u een zonneallergie heeft? Bekijk dan de symptomen.

Lees het artikel

Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

Expert talk

Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

We vinden het allemaal aangenaam als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen en kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en van het heerlijke weer te genieten. Toch is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. We stelden onze huid- en haarexpert Karin Voorkamp daarom 5 belangrijke vragen over zonbescherming en zonnebrandcrèmes.

Veel mensen zijn al bekend met het belang van zonbescherming en zonnebrandcrèmes, maar toch is er soms onduidelijkheid over wat het nou precies doet, welke factor past er bij uw huid en hoelang is zonnecrème houdbaar? Karin, wat is uw advies voor goede zonbescherming en zonnebrandcrèmes?

Lees het artikel

Ontdek de SPF crèmes en make-up Vichy

Expert talk

Ontdek de SPF crèmes en make-up Vichy

Naast de Ideal Soleil zonbescherming, biedt Vichy een selectie aan crèmes en make-up die een SPF bevatten. Dankzij deze crèmes met SPF kan jij je huid beschermen tegen dagelijkse blootstelling aan uv-stralen. Lees meer over onze crèmes met SPF en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4