OK

OKCancel

Thank you

Close

Zelfbruiner: uw bondgenoot voor een bruinere huid het hele jaar door

 • favoriet

De zon… bron van leven, maar tegelijk ook de grootste vijand van onze huid. De ultraviolet stralen afkomstig van de zon zijn de grote boosdoeners in de veroudering en uitdroging van onze huid. Maar voor de meesten onder ons geldt dat we zeker niet het hele jaar met een spierwitte huid willen rondlopen. Wat is dan het alternatief? Het antwoord is simpel: zelfbruiners. Hier volgen dus enkele tips om toch te ijveren voor die gebruinde huid wanneer de zon niet komt opdagen.

Natuurlijk en veilig

De zelfbruiner is een cosmetisch product (in de vorm van crème, melk, gel, spray of doekjes) dat dihydroxyacetone (DHA) bevat, een stof die de verkleuring van de huid mogelijk maakt. DHA is een natuurlijk product dat gewonnen kan worden uit de schors van kastanjebomen. De zelfbruiner kleurt de huid met een chemische reactie, die verschillend is van het natuurlijke bruiningsproces. De zelfbruiner reageert namelijk met de keratine van de huid. Deze chemische reactie veroorzaakt bruine pigmenten op de huid, die verschillen in intensiteit naargelang de DHA-concentratie in de zelfbruiner. Vichy producten zijn ontworpen en ontwikkeld voor alle huidtypen. Deze producten zijn rijk in siliconen en hydraterende stoffen die de huid niet vettig laten en een uitstekende hydratatie mogelijk maken.

Gebruind, het hele jaar

De zon is rijk aan vitamine D en goed voor het moraal. Bij ons zijn de weersomstandigheden nogal wispelturig en is het niet gemakkelijk om verschillende opeenvolgende dagen te bruinen. Omdat het bovendien ook niet even goedkoop is om op de zonnige eilandjes te genieten van het warme weer, zijn zelfbruiners een uitstekend alternatief. Vandaag zijn de formules van zelfbruiners ideaal en geschikt voor alle huidtypen. Het resultaat oogt zeer natuurlijk en ze laten geen sporen of oranje kleuren achter (ook wel het worteleffect genoemd) op de huid. Zelfbruiners zijn geschikt voor het gezicht en voor het lichaam en geven de huid een prachtige schijn. We kunnen dan ook gerust onze bruine armen en benen ontbloten wanneer de lente aanbreekt.

Zelfbruiner: een goede voorbereiding voor een maximaal effect

Ontharen van het lichaam en/of gezicht moet minstens 24u op voorhand vermeden worden om risico op huidirritaties te voorkomen. Wel is het aangeraden om de dag voor de behandeling een huidpeeling te doen om zo dode huidcellen te verwijderen. De huid moet bovendien proper en droog zijn om een homogeen bruiningsproces te bevorderen. De zelfbruiner wordt zachtjes op de huid gesmeerd, waarbij de gevoelige zones niet worden vergeten (denk maar aan de nek, de wreef,..) Rond de wenkbrauwen, haarwortels, hielen en ellenbogen is het best om met wat vochtige stof of oorstokjes te werken om een kleine hoeveelheid zelfbruiner aan te brengen. De handen moeten goed gewassen worden na gebruik, en het product moet enkele uren inwerken.

Zelfbruiner: enkele tips

Het effect van zelfbruiners houdt enkele dagen aan (gemiddeld zo’n 4 à 6 dagen) en neemt nadien gradueel af.  De moeilijkheid in zelfbruiners blijft in zijn gebruik en aanbreng. Om sporen en andere kleine oneffenheden te vermijden, is het zeker zaak om de gebruiksaanwijzing goed te bestuderen. Loopt u dus in de zon, vergeet daarbij dan uw zonnecrème niet. Vichy stelt eenuitgebreid gamma aan zonneproducten voor. Gebruik zeker de zelfbruiner voor gezicht en lichaam van Vichy, mede ook voor zijn hydraterende eigenschappen. Tenslotte raden we een alcoholvrije zelfbruiner aan voor de dames die graag hun gezicht een tintje donkerder willen hebben.

De oplossing van Vichy

 • 15679Bronze gel SPF 5041IDEAL SOLEILSUN CAREZonnefluïdeBescherming van het gezicht
  Bronze gel SPF 50
 • 15680Bronze spray SPF 3000IDEAL SOLEILSUN CAREZonnesprayBescherming van het lichaam
  Bronze spray SPF 30
 • 15678Bronze gel SPF 3041IDEAL SOLEILSUN CAREZonnefluïdeBescherming van het gezicht
  Bronze gel SPF 30
 • 15681Bronze spray SPF 5042IDEAL SOLEILSUN CAREZonnesprayBescherming van het lichaam
  Bronze spray SPF 50
 • Meest gelezen

  karin

  Expert talk

  Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

  We vinden het allemaal aangenaam als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen en kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en van het heerlijke weer te genieten. Toch is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. We stelden onze huid- en haarexpert Karin Voorkamp daarom 5 belangrijke vragen over zonbescherming en zonnebrandcrèmes.

  Veel mensen zijn al bekend met het belang van zonbescherming en zonnebrandcrèmes, maar toch is er soms onduidelijkheid over wat het nou precies doet, welke factor past er bij uw huid en hoelang is zonnecrème houdbaar? Karin, wat is uw advies voor goede zonbescherming en zonnebrandcrèmes?

  Lees het artikel

  Expert talk

  Checklist: pas je schoonheidsroutine aan op de zomer

  Blijft u deze zomer thuis of gaat u lekker op vakantie? Hoe dan ook, vergeet niet deze essentiële huidverzorgingsproducten. Aan de hand van deze checklist kunt u zien welke producten u nodig hebt om de huid te beschermen tegen de zon en de hele zomer door kunt genieten van een mooie, bruine huid.

  Lees het artikel

  go to top