GEZOND HAAR DANKZIJ EEN GEZONDE HOOFDHUID

In dit artikel komt u te weten waarom het zo belangrijk is om goed te zorgen voor de hoofdhuid om gezond uitziend haar te krijgen.

HET BELANG VAN EEN GEZONDE HOOFDHUID

Gezond uitziend haar begint bij een gezonde haaraanzet. Het hoofd heeft meer dan 230 zenuwuiteinden per vierkante cm, en is een van de meest gevoelige delen van ons lichaam. Het is dus belangrijk om u bewust te zijn van het effect dat negatieve factoren kunnen hebben op de gezondheid van het haar. Simpel gezegd, een goed verzorgde hoofdhuid stimuleert de groei van gezonde, nieuwe haarfollikels. En dat resulteert in krachtiger haar met meer glans. Droog of broos haar kan daarentegen een teken zijn van problemen bij de hoofdhuid, zoals jeuk, roodheid of irritaties. Iedereen met een gevoelige hoofdhuid moet extra zorg dragen voor de haarlokken, vooral als die haren vaak gekleurd worden of een andere behandeling krijgen. We zorgen allemaal dat wij de juiste verzorging hebben voor onze gevoelige huid. Dus waarom zouden wij dat niet voor de haren doen?

DE OORZAAK ACHTER EEN GEÏRRITEERDE HOOFDHUID

Net als onze huid, krijgt ons haar dagelijks veel te verduren. Over het algemeen vallen factoren die negatieve reacties kunnen uitlokken op de hoofdhuid onder drie categorieën. Als u uw haren meerdere keren per dag borstelt of kamt, met name na het douchen als de haren nog nat zijn. Dan bezorgt u het haar waarschijnlijk veel ‘mechanische stress’. ‘Thermische stress’ ontstaat wanneer u het haar (te) veel stijlt, krult of aan hitte blootstelt. Daarnaast kunt u het haar ook blootstellen aan ‘chemische stress’, dit komt voor als u het haar vaak kleurt of andere chemische behandelingen geeft. Dercos Ultra-kalmerende crème shampoo reinigt vet, vuil en residu uit het haar. Daarnaast voedt, hydrateert en versterkt het de haarvezels om uw haar te helpen om met deze verschillende soorten stress om te gaan.

KENMERKEN VAN EEN GEVOELIGE HOOFDHUID

Wereldwijd hebben 70% van de vrouwen last van een gevoelige hoofdhuid en daadwerkelijk 28% daarvan geeft aan klachten te hebben die te maken hebben met een gevoelige hoofdhuid. Welke kenmerken kunnen wijzen op een gevoelige hoofdhuid? Jeuk, ontstekingen en irritaties of een aanhoudend, tintelend gevoel. Gek genoeg, blijkt uit onderzoek dat slechts de helft van de vrouwen die op zoek zijn naar een speciale shampoo voor een gevoelige huid, een product koopt dat helpt tegen een jeukend gevoel van de hoofdhuid. Dercos’ ultra kalmerende shampoo voor gekleurd haar kalmeert en verzacht niet alleen, het lichte schuim reinigt ook grondig, zonder het haar uit te drogen. Na het product drie weken gebruikt te hebben, geeft 90% van de respondenten aan dat hun haar zachter aanvoelt en glanzender lijkt., terwijl 88% aangeeft minder last te hebben van een jeukend gevoel. Wilt u het haar graag gezonder uitziend haar krijgen? Weet dan dat het allemaal begint bij een gezonde hoofdhuid.

[1] IPSOS Gezondheid & Schoonheid, Frankrijk figuren, Apotheek chanel, 2005
[2] IPSOS, Wereld schoonheid Track, Mannen/Vrouwen, 2014
[3] Sociaal luisteren, 2016
[4] IPSOS, Wereld schoonheid track, Mannen/Vrouwen, 2014
[5] Clinical Study, Self Assessment, 41 subjects, 3 weeks

HUID DIAGNOSE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR SKINCONSULT AI

BEPAAL UW BELANGRIJKSTE HUIDBEHOEFTEN

START DE DIAGNOSE