EEN ANTWOORD OP AL UW VRAGEN OVER HYALURONZUUR

Hyaluronzuur bevindt zich van nature al in ons lichaam, namelijk in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Dit suikermolecuul houdt water vast en zorgt er voor dat de huid gehydrateerd blijft en de gewrichten soepel.

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur bevindt zich van nature al in ons lichaam, namelijk in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Dit suikermolecuul houdt water vast en zorgt er voor dat de huid gehydrateerd blijft en de gewrichten soepel. Hyaluronzuur is een bouwsteen om ons lichaam soepel en gehydrateerd te houden.

WELKE ROL SPEELT HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam en vervult belangrijke functies met betrekking tot een gezonde huid. Het reguleert het hydraterend vermogen, de stofwisseling en het herstellend vermogen van de huid. Hyaluronzuur wordt meestal in de lederhuid gevonden, maar komt ook voor in de epidermis, die van vitaal belang is voor de hydratatie van de huid (2). Hyaluronzuur houdt in de lederhuid een waterreserve vast om uitdroging van de opperhuid te voorkomen en zo de hoeveelheid water in de huid in balans houden. Hyaluronzuur heeft een dynamische omloopsnelheid van minder dan een dag in het lichaam. In het gehele lichaam speelt hyaluronzuur een vitale rol bij het behoud van gezond bindweefsel, de elasticiteit van de huid en de wondgenezing. Ook houdt hyaluronzuur de gewrichten, bloedvaten en fibrolasten soepel. De fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel en is een niet-elastische vezel die zorgt voor de stevigheid van de huid. Deze cel speelt een vitale rol bij wondgenezing (3).

WAAROM HEB JE VERZORGING NODIG MET HYALURONZUUR?

Het menselijk lichaam is zelf in staat hyaluronzuur te produceren en te vernieuwen, waardoor ongeveer 3g HA per dag wordt geproduceerd. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 15 gram hyaluronzuur in het lichaam dat over het gehele lichaamsweefsel wordt verdeeld. Het vermogen van het lichaam om hyaluronzuur te produceren en te vernieuwen neemt af naarmate je ouder wordt (4). Een product met hyaluronzuur opnemen in je dagelijkse verzorgingsroutine kan dan ook helpen om het lichaamseigen hyaluronzuur aan te vullen.

WAT VOOR SPECIALE EIGENSCHAPPEN HEEFT HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur heeft het unieke vermogen om vocht te binden en vast te houden, hyaluronzuur houdt tot 1000 keer zijn gewicht vast in water en trekt vocht naar de huid door zijn hygroscopische eigenschappen. Het houdt het verlies van het lichaamseigen water tegen en zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Dit maakt hyaluronzuur een uitstekend ingrediënt voor vochtinbrengende crèmes en serums. Hyaluronzuur kan van synthetische of natuurlijke oorsprong zijn.

HOE HYALURONZUUR WERKT TEGEN DE TEKENEN VAN VEROUDERING.

In de huid neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en het vermogen van het lichaam om dit aan te maken in de loop van de tijd natuurlijk af, wat resulteert in verslapping van de huid en het verduidelijken van rimpels en fijne lijntjes. Hyaluronzuur kan met zijn krachtige hydraterende eigenschappen helpen de effecten van veroudering af te remmen en te repareren, waardoor de huid gehydrateerd en gladder wordt. Het wordt geadviseerd om hyaluronzuur te gebruiken in combinatie met een zonnebrandcrème voor een maximale bescherming tegen de schadelijke effecten van blootstelling van UV-straling.

WAAROM ZIT HYALURONZUUR IN JE HYDRATERENDE CRÈME.

Hyaluronzuur is bijna een wondermiddel als ingrediënt in hydraterende crèmes vanwege zijn unieke vermogen om de huid gehydrateerd en gezond te houden. Hyaluronzuur staat bekend om zijn hydraterende anti-aging eigenschappen. Het vermindert de symptomen van een uitgedroogde huid, fijne lijntjes en rimpels waardoor de huid er gladder, jonger en voller uitziet. Een echte aanwinst voor dertigers in het tegengaan van zichtbare fijne lijntjes en het behoudt van een gezonde huid.

KUN JE HYALURONZUUR VEILIG GEBRUIKEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP?

Meer dan 90% van de vrouwen krijgt last van veranderingen in de huid tijdens de zwangerschap (5). Deze veranderingen kunnen resulteren in donkere kringen onder de ogen, een zichtbaar drogere huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels duidelijk zichtbaarder worden. Hyaluronzuur aanwezig in crèmes is volledig veilig te gebruiken tijdens je zwangerschap. Het kan er zelfs voor zorgen dat je huid minder uitdroogt en sneller herstelt tijdens je zwangerschap of na de bevalling. Hyaluronzuur in de vorm van fillers en andere vormen van niet-essentiële chirurgische ingrepen zijn af te raden tijdens de zwangerschap, Houd het bij hyaluronzuur aanwezig in crèmes en serums om je huid gehydrateerd en gezond te houden.

WELKE INVLOED HEEFT UV-STRALING OP JE HUID?

Vroegtijdige huidveroudering is het gevolg van herhaalde blootstelling aan UV-straling, tachtig procent van de huidveroudering komt door de blootstelling aan UV-straling. Studies tonen aan dat vitamine C helpt om de huid te beschermen tegen UV-geïnduceerde schade. Vitamine C vermindert de hoeveelheid vrije radicalen dankzij de antioxiderende eigenschappen. (4) Vitamine C (ook bekend als ascorbinezuur) is vitaal in huidverzorgingsproducten omdat het een krachtige antioxidant is. Wanneer het op de huid wordt aangebracht helpt het bij de verjonging van de huidcellen.

WELKE VOORDELEN BIEDT VITAMINE C IN COMBINATIE MET HYALURONZUUR?

Vitamine C en hyaluronzuur (HA) zijn twee ingrediënten die vaak worden aangetroffen in huidverzorgingsproducten en beide versterken de huid met een krachtige anti-aging werking. Producten die vaak vitamine C en hyaluronzuur bevatten zijn onder meer anti-aging producten en vochtinbrengende crèmes en serums. Het dagelijks gebruik van beide ingrediënten kan opmerkelijke resultaten op het gezicht opleveren, waaronder minder rimpels en minder donkere vlekken.

WELKE VICHY PRODUCTEN BEVATTEN HYALURONZUUR?

Voor mensen die hun huid willen hydrateren en zichtbare tekenen van huidveroudering willen tegengaan is het belangrijk dat ze een verzorgingsproduct gebruiken dat hyaluronzuur bevat. Vichy biedt verschillende producten aan die dit natuurlijke ingrediënt bevatten. Zo bevat het Liftactiv Serum 10 Surpreme hyaluronzuur om de tien tekenen van huidveroudering zichtbaar te verbeteren. Om de vochtcirculatie in de cellen te bevorderen en te stimuleren zit er ook hyaluronzuur in de producten van de Aqualia Thermal lijn. Ons nieuwste product Minéral 89 bevat naast 89% Mineraliserend water ook hyaluronzuur om de huidbarrièrefunctie te versterken. Wil je je huid tegelijk beschermen tegen UV stralen en een goede anti aging creme met hyaluronzuur? Dan is de Vichy Anti-Oxydanten Booster een ideaal product.

HUID DIAGNOSE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR SKINCONSULT AI

BEPAAL UW BELANGRIJKSTE HUIDBEHOEFTEN

START DE DIAGNOSE