OK

OK Cancel

Thank you

Close

Previous

Wat is seborroïsche dermatitis?

Seborroïsche dermatitis is een ernstige en aanhoudende vorm van roos, onder andere gekenmerkt door jeuk. De haarschilfers zijn het gevolg van een versnelde celvernieuwing. We leggen uit hoe deze extreme vorm van roos ontstaat en de last die u ervan kan ondervinden.

Seborroïsche dermatitis - Vichy

Hoe ontstaan schilfers van seborroïsche dermatitis?

Van nature vernieuwen de cellen van de hoofdhuid zich om de 14 dagen. Bij seborroïsche dermatitis neemt dit proces amper 9 tot 10 dagen in beslag. De aandoening wordt dus gekenmerkt door vette, dikkere en kleverigere huidschilfers.

Het zijn dan ook vooral de lichaamsdelen met een hoge dichtheid aan sebumproducerende talgklieren die vatbaar zijn voor seborroïsche dermatitis. Deze huidaandoening manifesteert zich daarom voornamelijk op de hoofdhuid, al kan ook het aangezicht erdoor getroffen worden (rond de neus, tussen de wenkbrauwen, op de wimpers, in de baard, in de gehoorgangen of achter de oren) en zelfs de romp.

Wat zijn de gevolgen van seborroïsche dermatitis?

De voornaamste complicatie van seborroïsche dermatitis is een secundaire infectie alsook een verminderde levenskwaliteit door de drang om te krabben. Ook roodheid duikt vaak op bij seborroïsche dermatitis, wat eventueel kan duiden op een ontsteking.

Belangrijk om weten is dat roos en seborroïsche dermatitis van de hoofdhuid chronische aandoeningen zijn die bij gebrek aan behandeling de neiging hebben steeds terug te keren. Wees dus alert voor de symptomen en grijp op tijd in. Een arts kan een zalf of crème op basis van cortisonen voorschrijven om de jeuk en roodheid te verlichten. Tevens bestaan er kwalitatieve shampoos, aangepast aan de huid met roos, die de hoofdhuid kunnen helpen verzachten. 

Dercos ontwikkelde een volledige lijn met shampoos en haarverzorgingsproducten die u bijstaan in uw strijd tegen roos en de jeuk die erdoor ontstaat. Ontdek bij Vichy het hele gamma Dercos haarverzorgingsproducten of vind een verkooppunt bij u in de buurt.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_19_WHAT_IS_SEBORRHEIC_DERMATITIS.jpg