OK

OK Cancel

Thank you

Close

10 beste tips voor een goede nachtrust en om te ontwaken met een mooie huid

 • favoriet

Hoe krijg je een mooie huid bij het ontwaken? Ontdek 10 tips om beter te slapen en uw huid te helpen zich 's nachts te herstellen.

Slapeloosheid, slaapproblemen, korte nachtjes… Uw huid heeft zich onvoldoende kunnen herstellen en dat is te zien! Hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt en je huid hersteld is bij het ontwaken? Leer goed te slapen in 10 lessen!

1. Van sporten slaap je goed

Omdat we veel zitten overdag is lichaamsbeweging noodzakelijk. Maar niet na zeven uur 's avonds want door te sporten gaat de lichaamstemperatuur omhoog terwijl die juist omlaag moet om in slaap te kunnen vallen. Dat is ook de reden dat u graag uw kussen omdraait naar de koele kant of dat u uw voeten buiten het dekbed steekt.

2. Eet lekker licht

Vlees en stoofpotjes activeren de spijsvertering waardoor het lichaam veel energie gaat produceren en u minder snel in slaap valt.

3. Douche lauw voor een goede nachtrust

Een lauwe of zelfs koele douche helpt ook om de lichaamstemperatuur langzaam omlaag te brengen ter voorbereiding op de nacht. Warm douchen doe je 's morgens om de spieren rustig wakker te maken!

4. Zorg voor regelmaat!

Voor een herstellende slaap heeft een volwassene 6 à 9 uur slaap nodig. Zorg voor regelmatige slaaptijden, dat is goed voor uw circadiaanse cycli (de natuurlijke biologische 24-uurritmes) die zorgen dat de huid 's nachts intensief hersteld en geregenereerd wordt.

5. Slaap in een goed bed

Een goed bed is belangrijk voor een goede nachtrust en voorkomt dat u steeds wakker wordt van de rugpijn. Vervang het matras elke 10 jaar, dat is de gemiddelde levensduur van een goed matras.

6. Creëer een rustige omgeving

De temperatuur van de slaapkamer dient 18°C zijn. Zorg voor een serene sfeer zonder storende geluiden, zodat u de hectische dag los kunt laten.

7. Verduister de kamer goed

Zorg dat het helemaal donker is in de kamer, dat stimuleert namelijk de productie van het slaaphormoon melatonine. Doe alle apparatuur in uw slaapkamer uit, zoals lichtbronnen, tv-schermen, computers, digitale wekkers, enzovoorts. Leg mobiele telefoons en opladers in een andere kamer.

8. Creëer slaapverwekkende rituelen

Lezen, masseren of het aansteken van geurkaarsen. Al deze rituelen zijn rustgevend en maken het naar bed gaan prettig. En om te kunnen slapen als een roos geldt ook hier: jonggeleerd is oud gedaan!

9. Verjaag de spanning met ontspanning

Houden negatieve gedachten, angsten of gepieker u wakker? Gebruik ontspanningstechniek om uw hoofd leeg te maken en in een diepe slaap te vallen. Visualisatie, diepe ademhaling of meditatie kunnen helpen om in een staat van rust te komen en langzaamaan naar dromenland te verdwijnen.

10. Beoordeel hoe u geslapen heeft bij het ontwaken

Een goede nachtrust is vooral een slaap waaruit je tevreden en uitgerust ontwaakt!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

François Duforez
Sportarts en slaapspecialist

Vijf tips voor een goede nachtrust

Extra tips voor een goede nachtrust? Dr. Duforez legt in deze video uit welke de vijf gulden regels zijn voor een heerlijke nachtrust: omgeving, inslaapritueel, voeding, bewegen en ontspannen.

De oplossing van Vichy

 • Nachtelijke verbetering van de huidkwaliteit - Idealia Skin Sleep - Vichy Idealia
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top