OK

OK Cancel

Thank you

Close

De tien beste natuurlijke energiesupplementen

We kunnen allemaal af en toe wel een energieboost gebruiken. Maar hoeveel van ons grijpen naar iets zoets en vol met suiker wanneer we een middagdipje hebben? Lees verder en ontdek de top tien natuurlijke supplementen voor een energieboost die uw gezondheid niet schaadt.

Jodium als stabilisator van het metabolisme

Jodium reguleert de hormoonhuishouding. Inname van jodiumsupplementen kan helpen bij het stabiliseren van uw spijsvertering en is ideaal om het lichaam te laten ontspannen wanneer u last heeft van stress of vermoeidheid. Zeevruchten, zeewier en groene bladgroenten zijn allen rijk aan jodium.

Vitamine B12 – beste vriend van alle vegans

Deze vitamine is een van de belangrijkste wanneer het aankomt op het stimuleren van energieproductie in het lichaam. We kunnen Vitamine B12 niet zelf produceren en daarom is het belangrijk dat we er genoeg van binnenkrijgen via onze voeding zoals rood vlees, melkproducten en zeevruchten. Daarom zijn supplementen van vitamine B12 extra belangrijk voor vegetariërs en veganisten.

Cafeïne – de energiebooster

Als u op zoek bent naar een oplossing die op de korte termijn werkt, dan kan het helpen om een kopje koffie of thee te drinken. Dit stimuleert uw spijsvertering en geeft u een energieboost. Let wel op dat te veel cafeïne invloed kan hebben op uw slaappatroon. Neem daarom geen drankjes met cafeïne na 3 uur ’s middags.

Ginseng – om de stress te bestrijden

Ginseng is goed om stress tegen te gaan. Supplementen met extracten van de ginsengplant hebben bewezen te helpen tegen de symptomen van chronische vermoeidheid. Deelnemers aan een onderzoek van Daejeon universiteit in Korea bleken lagere levels van gifstoffen en vrije radicalen in hun bloed te hebben alsook een beter energielevel. Net zoals bij cafeïne neemt u ginseng alleen wanneer u het op dat specifieke moment nodig hebt en niet uit voorzorg.

D-Ribose – de gezonde celpromotor

D-Ribose is een natuurlijke suiker die door het lichaam wordt geproduceerd en wordt gebruikt om de symptomen van chronische vermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast stimuleert het een sterke spijsvertering zodat uw lichaam beter in balans komt.

Ginkgo Biloba – als stimulator voor de hersenen

Als krachtige antioxidant, heeft dit natuurlijke extract bewezen dat het de productie van ATP doet toenemen. ATP staat ook wel bekend als lichaamsenergie tegoed in de hersencellen. Studies wijzen uit dat dit zich kan uiten in alerter zijn en verhoogde energielevels. Geweldig voor die dagen waarop uw hersenen vermoeider zijn dan uw lichaam.

Melatonine – om de slaap te reguleren

Verbazingwekkend genoeg krijgt een kwart van ons niet genoeg slaap om gedurende de dag alert te zijn. Wanneer slapeloosheid of een slaaptekort een terugkerend probleem is zou u kunnen overwegen melatoninesupplementen aan te schaffen. Deze stof uit de pijnappelklier is essentieel voor het regulieren van de biologische klok.

Magnesium – om de menopauze te balanceren

Wanneer u op het moment de menopauze ervaart, heeft u wellicht gemerkt dat u minder energie heeft. Daarnaast kan uw normale slaappatroon veranderd zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat lage magnesiumgehaltes bij vrouwen na de menopauze vaak resulteren in vermoeidheid. Zorg er daarom voor dat u magnesium binnenkrijgt via supplementen of via noten en zaden.

Rhodiola – de zuurstofdrager

Rhodiola is een voorbeeld van wat experts adaptogens noemen. Deze familie van planten en kruiden kan het lichaam helpen bij stress. Naast mentale focus, kan rhodiola ook helpen bij het optimaliseren van het vermogen van rode bloedcellen om zuurstof te dragen. Dit zorgt voor betere circulatie en hogere energielevels.

Gember – om de spieren te behouden

Wanneer u vaak last hebt van spierpijn, overweeg dan om uw gemberinname te verhogen. Uit onderzoek blijkt dat het eten van gember bijdraagt aan het spierherstel na het sporten. Dus wanneer u, uw energielevels wilt verhogen door meer te sporten dan kan het eten van meer gember hier een positieve invloed op hebben.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

go to top