OK

OK Cancel

Thank you

Close

3 tips van een expert voor het reinigen van uw gezicht

 • favoriet

Ontdek de drie formules afgestemd op uw schoonheidsroutine. Bekijk onze selectie verzorgings- en reinigingsproducten voor het gelaat. Lees meer...

3 tips van een expert voor het reinigen van uw gezicht

3 tips van een expert voor het reinigen van uw gezicht

Reinigingsmelktonicschuimreinigermicellaire lotion of reinigende olie... Er bestaan heel wat reinigingsproducten om uw gezicht er 's ochtends weer fris en stralend uit te laten zien. Welk reinigingsproduct gebruikt u het liefst en wanneer? Anne Lefol-Malosse, directrice van het schoonheidsinstituut van Vichy in Frankrijk, deelt haar drie beste tips en de bijbehorende werkwijze voor een perfecte reiniging van het gezicht! Lees snel verder...

1. 3-in-1 reinigingsmelk: om na 2 minuten make-up van ogen en gezicht te verwijderen zonder water!

We kennen het allemaal: na een lange dag werken is het reinigen van uw huid wel het laatste waar u aan denkt. U duikt het liefst gelijk in bed... om de volgende ochtend op te staan met een huid die allesbehalve schoon en fris aanvoelt. Dankzij de 3-in-1 gezichtsreiniging hoeft dat niet meer. Deze reinigingsmelk is namelijk ideaal als u weinig tijd heeft, maar toch graag met een schoon gezicht gaat slapen. In slechts 2 minuten verwijdert de reinigingsmelk allerlei soorten make-up. Ook zorgt het voor een zuivere en zachte huid zonder dat u uw gezicht daarna nog hoeft te wassen met wassen. Na het reinigen kunt u nog thermaal water op uw gezicht sprayen. Thermaal water kalmeert, beschermt en verfrist de huid, zelfs de gevoelige huid. 

Gebruik 
- Breng de reinigingsmelk aan met 2 wattenschijfjes.
- Maak cirkelvormige bewegingen op beide gezichtshelften van onder naar boven om onzuiverheden goed los te maken.
- Reinig daarna ook je hals met de 3-in-1 reinigingsmelk .
- U kunt er eventueel ook voor kiezen om na het reinigen thermaal water op uw gezicht te sprayen.

v_image_Hydratation_01.jpg

2. Reinigingsolie: aangenaam en doeltreffend

Wilt u van uw reiniging een heerlijk ontspanmoment maken? Kies dan voor het fijne effect van micellaire olie! Deze olie verandert in een heerlijke melktextuur bij aanraking met water en laat de huid perfect gezuiverd en stralend mooi achter. De formule, die camelia-olie bevat, geeft een hydratatie boost. De reinigingsolie is zowel geschikt voor een droge huid als voor een vette huid, die door de olie wordt ontdaan van huidtalg. 

Gebruik 
- Masseer drie pompjes olie op een droge huid: van de T-zone naar buiten toe.
- Maak met de vingertoppen zacht kloppende bewegingen op de gesloten ogen.
- Voeg enkele druppels water toe en masseer tot de olie in melk verandert.
- Spoel daarna goed af met water.

v_image_Hydratation_02.jpg

3. Schuimende reinigingsgel: een frisse ‘detox’ tegen vervuiling van de stad

Doen luchtvervuiling van de stad, stof en transpiratie u snakken naar zuiverheid? Houd u van het frisse gevoel van contact met water? Dan is de reinigingsgel ideaal om huidvervuilende deeltjes en onzuiverheden, die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt, doeltreffend te verwijderen. De formule op basis van glycerine heeft ook een verzorgende kant, want het houdt de huid optimaal gehydrateerd. Ook vermindert de formule het trekkerige gevoel als gevolg van hard water

Gebruik
- Laat de gel in uw handen schuimen met water en breng de gel vervolgens met cirkelvormige bewegingen aan: van de T-zone naar buiten toe.
- Vergeet daarbij ook uw hals en decolleté niet en spoel het daarna af met water.

v_image_Hydratation_03.jpg

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Reinigingsgel - Vichy Pureté Thermale
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top