OK

OK Cancel

Thank you

Close

3 tips voor een langzaam leven en een energieke dag

Haastige spoed is zelden goed. Met deze tips van Vichy blijf jij ’s ochtends, ’s middags en ‘s avonds heerlijk ontspannen en energiek.

Je kent vast het gezegde haastige spoed is zelden goed, maar heeb jij  er wel eens over nagedacht hoe dit van toepassing is op je eigen leven? Continu haasten verhoogt het cortisol gehalte in je bloedbaan, een belangrijke factor in stress-gerelateerde ziekten. Stress verhoogt ook de aanmaak van dopamine, bekend als ons gelukshormoon. Hoe meer we haasten hoe ongelukkiger en ongeconcentreerder we worden.

Onze samenleving is bezeten van gehaast leven. Psycholoog Prof. Wiseman’s onthult in zijn nieuwe boek: ‘Quirkology’ dat we volgens onderzoek tegenwoordig tien procent sneller lopen dan twintig jaar geleden. Daarnaast slapen we minder, eten we meer voorbewerkte voedingsmiddelen, zijn we sneller geïrriteerd en gebeuren er veel meer verkeersongelukken. Maar, moeten we onszelf zo blijven uitputten? Verschillende klinische studies wijzen uit dat minder haasten er voor zorgt dat de risico’s voor een hoge bloeddruk en obesitas afnemen. Daarnaast zorgt het voor betere relaties en een langer leven.*

Hoe kan jij onthaasten in je dagelijkse leven? Wij geven tips hoe jij dit ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds gemakkelijk kunt toepassen.

1. ‘s Ochtends

Uit onderzoek van de Thai Medical Association blijkt dat mindful meditatie er voor zorgt dat het cortisol gehalte afneemt en je een boost krijgt aan ‘positieve’ hormonen zoals serotonine. Pak een rustmoment voordat je naar je werk vertrekt. Ga lekker zitten, sluit je ogen en concentreer je voor tien minuten op je natuurlijke ademhaling. Laat je gedachten voorbij drijven, observeer ze, maar ga er niet op in.  Overhaast jouw gezichtsverzorging ’s ochtends niet. Zorg er voor dat je huid goed is gereinigd, gehydrateerd en beschermd tegen de dagen die komen gaan.

2. ‘s Middags

Probeer je lunchpauzes buiten door te brengen. Geniet van de smaak en textuur van je lunch. Dit verbetert de spijsvertering en zorgt er voor dat je niet te veel gaat eten. Leef in het nu en laat kleine irritaties niet de overhand nemen. Vertraag, adem rustig in en uit en herinner je hoe kalm je vanochtend was tijdens het mediteren.

3. ‘s Avonds

Zet een uur voordat je naar bed gaat jouw telefoon, televisie en computer uit. Geniet van een kopje kruidenthee en ontspan met je geliefden. Laad jouw lichaam en geest op voor de volgende dag. Gebruik een voedende nachtcrème na het reinigen en druppel wat ontspannende lavendelolie op je kussen.

* North American Association for the Study of Obesity, and Carl Honoré: “In Praise of Slowness”.

Feel Young. Age Slow.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij jouw
dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Ingrediënten

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4