OK

OKCancel

Thank you

Close

Drie vergissingen die je kunt maken met kleimaskers

 • favoriet

Kleimasker worden al heel lang gebruikt dankzij hun weldadige eigenschappen, zeker wanneer het aankomt op de verzorging van het gelaat[1]. Onderzoeken wijzen uit dat dat het aanbrengen van klei op de huid kan bijdragen aan het zuiveren van de huid, overtollige olie kan absorberen en de oppervlakte van de huid kan verfrissen[2].  Daarnaast kan het ook helpen om de huid te laten herstellen van onzuiverheden[3]. Echter, zijn er nog steeds enkele fouten die mensen maken in het gebruik van kleimaskers. We nemen de drie belangrijkste onder de loep zodat jij je kleimasker tot het uiterste kunt benutten.

Vergissing 1: Geen rekening houden met je huidtype bij het kiezen van een masker

Klei is een algemene term voor een verscheidenheid aan natuurlijke minerale samenstellingen. Iedere kleisoort heeft andere eigenschappen die aansluiten bij verschillende huidtypen. Witte klei is een fijn gemalen zachte reiniger die overtollig talg vermindert zonder de huid uit te drogen. Deze klei is geschikt voor de gevoelige en droge huid. Groene klei heeft een krachtigere adsorptie waardoor het beter past bij een vette huid.

Vergissing 2: Een kleimasker te lang op het gelaat laten zitten

Kleimaskers trekken in de huid om zo overtollig talg op te nemen (absorptie), maar ook om onzuiverheden aan te trekken en te binden (adsorptie). Echter kan dit betekenen dat de huid uitgedroogd raakt wanneer je het kleimasker te lang op je gelaat laat zitten.

Laat het kleimasker daarom niet zitten tot het opgedroogd is, maar verwijder het na tien minuten van je gelaat (zoals geadviseerd bij het porie zuiverend kleimasker). Wanneer je huid na het verwijderen van het kleimasker droog of strak aanvoelt kun je de huid verzachten met Minéral 89.

Vergissing 3: het kleimasker over je gehele gelaat aanbrengen

Verschillende gedeeltes van het gezicht hebben andere behoeften. Je hebt misschien een vettige T-zone, maar een droge huid op je wangen. Met hetzelfde masker voor je hele gelaat ga je niet de verschillende problemen aanpakken en kan de huid zelfs oncomfortabel gaan aanvoelen op sommige plekken.

Kies daarom voor multi-masking. Dit betekent dat je het masker op slechts enkele gedeelten van het gelaat aanbrengt of dat je verschillende maskers gebruikt voor de verschillende behoeften die je huid heeft.

Kortom, klei kan ideaal zijn voor het zuiveren van je poriën, maar het is belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.


[1] Ubick, S. “Mud, Mud, Glorious Mud”, in The Magazine for the California Academy of Sciences, October 2005. [Accessible at: http://www.academia.edu/3494104/Mud_Mud_Glorious_Mud]
[2] Valenti, D.M., Silva, J. et al, ‘Effect of topical clay application on the synthesis of collagen in skin: an experimental study’ in Clinical and experimental dermatology 37.2 (2012) pp. 164-168 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22340693]
[3] Williams, L. and Haydel, S. ‘Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents’ in International Geology Review 52.8 (2010) pp. 745-770 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904249/]

De oplossing van Vichy

 • 19336Masker met dubbele peelingwerking voor een stralende huid51NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Masker met dubbele peelingwerking voor een stralende huid
 • 19334Porïenzuiverend kleimasker
  41NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Porïenzuiverend kleimasker
 • 19335Verfrissend Mineraal Masker41NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Verfrissend Mineraal Masker
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top