OK

OK Cancel

Thank you

Close

De perfecte 5 minuten durende yoga routine

Wilt u de dag met meer energie beginnen? Wij ook! Daarom vroegen wij om een aantal tips van yoga expert Anna Khuade om hoe je de dag kunt beginnen met yoga in je ochtendroutine.

De voordelen van yoga in de ochtend

Wanneer u merkt dat u ‘s ochtends vaak energie mist kan wat fysieke activiteit positief bijdragen aan uw opstart problemen (maak u geen zorgen we doelen niet op een heftige cardio workout om zes uur ‘s ochtends). Een korte yoga workout  kan er voor zorgen dat uw lichaam van ruststand naar actief gaat in slechts enkele minuten. Daarnaast heeft het ook een goede invloed op uw mentale gezondheid. Anna Khauda vertelt ons: “We verkrijgen energie van onze omgeving en de activiteiten die we ondernemen kunnen onze energie levels boosten of juist energie slurpen. Yoga geeft ons een extra dosis energie waardoor we beter om kunnen gaan met stressvolle situaties. Als ’s ochtend yoga oefeningen uitvoert zult u de dag beter aan kunnen.”

Yoga oefeningen in vijf minuten

Wanneer yoga nieuw voor u is, raadt Anna u aan om uw ochtend te beginnen met de zonnegroet, ook wel bekend als Surya Namaskara. Begin in een staande positie, strek je armen boven je hoofd in een zwaaiende beweging terwijl u inademt. Buig naar voren, adem uit en strek de benen terwijl u weer inademt. Herhaal dit per stap zoals op het plaatje hieronder. Neem een pauze van vijf ademhalingen bij stap vijf en acht.

The perfect 5-minute morning yoga routine - sun salutation

U kunt na de yoga oefeningen ook aan geleide meditatie doen. Anna raadt aan om hier mee te eindigen om zo uw geest volledig te laten ontwaken en het lichaam te laten rusten. “Door het lichaam fysiek te laten ontwaken, zorgt yoga er voor dat uw geest klaar is voor meditatie.”

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je
dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

go to top