OK

OK Cancel

Thank you

Close

Meer volume in uw haar dankzij onze vijf tips

Bent u veroordeeld tot een leven met dun haar zonder volume? Geen probleem, hier volgen onze beste tips om volle lokken te krijgen.


Is uw haar natuurlijk kwetsbaar en dun of komt dit door stress? Hoe dan ook, blogger en haarstylist Fred Birault heeft de oplossing. Dunner haar is vaak makkelijker te stylen, dus wees niet ongerust als uw haren een beetje dun zijn – Fred heeft de aanpak om uw haarvolume een boost te geven.

Stop met klagen!

“ik heb zo veel klanten gehad die boos waren omdat zij vonden dat ze dun of dunner wordend haar hadden”, zegt Fred. “Tegen hen zeg ik: ‘Ik beloof je dat alles goed komt, dun haar is echt niet het einde van de wereld!’”

Dun haar heeft een eigen kapsel

De checklist van Fred voor dun haar:
De lengte van uw haar moet op of boven uw schouders liggen om verlies aan volume te voorkomen.
Wel of geen pony knippen? Wel, zegt Fred, als het matcht met de vorm van uw gezicht: “Een rand in je pony kan volume wegnemen bij de rest van uw haar, maar het kan ook structuur toevoegen om het gezicht in te kaderen.”
Een scheiding: Fred is hier geen fan van: “Een grote of heftige scheiding stelt uw hoofdhuid bloot, waardoor de haren die dunner zijn bij de wortels benadrukt worden.”

Dun haar kleuren: een magische oplossing?

Hoe zit het met het kleuren van dun haar? Dit is prima volgens Fred, maar doe het niet te extreem (platinablond of donkerzwart bijvoorbeeld). Waarom? Haar lijkt dunner als het licht er doorheen schijnt. Dus heel licht of heel donker haar helpen niet als u uw dunne haar meer volume wilt geven. Dit effect wordt zelfs nog versterkt door het contrast met de kleur van uw hoofdhuid. Dus welke kleuren moet u kiezen? Donker- of strawberry blond, gouden of honing tinten en licht- tot midden bruine tinten helpen allemaal om uw dunne haar een vollere look te geven. Een tip is om gebruik te maken van de weerkaatsing van het licht. Door te spelen met de natuurlijke glans van uw haar kan u de dunnere plekken verbergen. Hair contouring is de laatste trend en is een geweldige manier als u uw haar een subtiele boost volume wilt geven. Dit is wat meer ingetogen dan highlights en deze techniek bestaat het licht kleuren van een aantal kleine plukjes. Dit resulteert in een vollere look met volume.

Hoe was ik mijn dunne haar?

Als u uw haar wast, adviseert Fred om te focussen op de haaraanzet en niet op de lengte van uw haar. Uw haren wassen met uw handpalmen zorgt ervoor dat u uw haar platdrukt, terwijl uw haar tijdens het wassen juist een volume boost hoort te krijgen. Probeer tijdens het wassen uw hoofdhuid en haren te masseren met de toppen van uw vingers.

Heeft u lang haar, vermijd dan de punten van uw haar. Kam met uw handen door uw haren om het schuim uit uw haren te spoelen. Focus in plaats van de haarpunten op de hoofdhuid, want hier zal de meeste vuiligheid en overtallige talg zitten.

Heeft u van nature krullen of neigt uw haar snel pluizig te worden, laat de shampoo dan voor wat het is. In dit geval bevat uw conditioner alle ingrediënten om uw haar schoon te maken. De ‘No-Poo trend’ (kort voor No shampoo) is perfect voor gevoelig haar, u voorkomt dat u uw haar gaat verzwaren met teveel producten.

Dun haar stylen: Wat is de beste manier?

Voor Fred is het simpel als het op dun haar aankomt: Less is more! Stijltangen, krultangen, Föhns, trekken, borstelen en kammen, het is allemaal veel te heftig voor dun haar en uiteindelijk zal u blijven zitten met dunnere, zwakkere haren. In plaats daarvan kan u veel beter gebruik maken van de natuurlijke textuur van uw haar en de beweging van uw haar maximaliseren met een textuur aanbrengend product. Let alleen wel op dat u hierin niet te ver gaat: kies voor een chique look met een rauw randje in plaats van een kunstmatig kapsel.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Wat is collageen?

Ingrediënten

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4