OK

OK Cancel

Thank you

Close

6 tips om het lichaam te hydrateren, net zoals het gezicht

Ontdek de schoonheidsrituelen om je lichaam te verzorgen bij alle gelegenheden. Profiteer van een hydraterende melk voor een zachtere huid.

Stelt u zich eens voor: een lichaamsverzorging die net zo hydraterend is als een gezichtsverzorging. Het bestaat! De Ideal Body Serum-melk en balsem geven u de ideale huid: stevig, glad en gelijkmatig. Emmanuelle Foucaud, huid- en schoonheidsspecialiste en consultant bij Instituut Vichy, deelt 6 tips over het gebruik van de Ideal Body Serum-melk en balsem op het lichaam.

1. Elke dag na het douchen

Droog na het douchen of baden uw huid niet helemaal af, maar breng uw Ideal Body lichaamsverzorging aan als uw huid nog een beetje vochtig is. Zo zal uw huid de hydraterende werkstoffen nog beter opnemen, zodat ze langer werkzaam zijn gedurende de dag.

2. Na een lange dag kunt u ontspannen met een nachtverzorging

Niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam wordt de hele dag lang blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. U kunt hierbij denken aan wrijving van kleding, wind, zon en vervuiling. De badkamer is de ideale plek om te ontspannen en uzelf te verzorgen. Dat kan door een lichaamsverzorging aan te brengen die boordevol hydraterende en kalmerende bestanddelen zit die de hele nacht werkzaam blijven.

3. Als bescherming tegen langetermijneffecten van huidveroudering en schadelijke effecten van buitenaf

Een hydraterende lichaamsverzorging is één van de beste manieren om de langetermijneffecten van huidveroudering tegen te gaan, zoals verslapping van de huid en verlies van elasticiteit. De Ideal Body Serum-melk en balsem zijn ook uw beste vriend om schadelijke effecten, zoals de zon, tegen te gaan. Verwen uzelf zowel in de winter als in de zomer met een intensieve lichaamshydratatie om uw huid soepel te houden, de huidstructuur glad te maken en de teint van het lichaam te perfectioneren.

4. Na het sporten om de huid te verstevigen

Als uw spieren na stevig sporten gevoelig zijn en u denkt dat u last krijgt van spierpijn, masseer uw lichaam dan eens met een vloeibare bodymilk. Dankzij het direct kalmerende effect maakt deze bodymilk de spieren los. Zo profiteert u optimaal van de verstevigende werking op uw huid!

5. Als glansserum voor een avondje uit

Geef uw lichaam een mooie glans met de Ideal Body serum-melk voor een avondje uit! Smeer rijkelijk met de serum-melk die uw benen, armen en decolleté tot hun recht laten komen. Voor een direct mooi effect kiest u een product op basis van parelmoeren die uw huid laat glanzen. Wilt u dit effect nog wat meer accentueren? Meng dan een beetje olie met pailletten en parelmoer door uw hydraterende body balsem. Uw avond kan zo niet beter beginnen!

Als kalmerend masker na het scrubben of epileren

Na het scrubben kan de huid soms droog aanvoelen door de schurende werking van een scrubcrème. Ook na het ontharen kan de huid wat geïrriteerd aanvoelen. Een dikke laag Ideal Body balsem is dan ideaal. In slechts een paar minuten tijd absorbeert de huid een maximum aan hydraterende stoffen. Uw huid ziet er weer stralend en ontspannen uit, voelt zacht aan en krijgt weer een egale teint.

Wilt u meer weten over het hydrateren van uw huid?

Emmanuelle Foucaud

Huid- en schoonheidsspecialiste en consultant bij Instituut Vichy

De oplossing van Vichy

 • Balsem - Vichy Ideal Body
 • Meest gelezen

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Lichaam

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit geldt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af waarmee het natuurlijke verouderingsproces van de huid zijn intrede doet. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van genetische factoren (20%) en daarnaast zijn andere factoren in je levensstijl (80%) en externe factoren bepalend voor de mate van veroudering en verslapping van je huid. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar er zijn ook een aantal oorzaken die jij kunt wegnemen om een slappe huid tegen te gaan.

  Lees het artikel

  De huid verzorgen na het sporten

  Expert talk

  De huid verzorgen na het sporten

  Sporten is belangrijk voor een gezonde levensstijl en een stalende huid. Maar wat ook belangrijk is, is dat we na het sporten de mineralen, die ons lichaam verloren heeft, aanvullen. Ontdek wat u na het sporten kunt doen voor een huid met een stralende gloed.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4