OK

OK Cancel

Thank you

Close

Alle make-up tips voor de onzuivere huid

Vergeet acne, puistjes, verwijde poriën, littekentjes etc. Onze experts zijn het er unaniem over eens: corrigerende make-up kan alles laten verdwijnen!

Voorschrift van de dermatoloog

Onze expert Dr. Philippe Deshayes ontvangt dagelijks patiënten die ervan dromen dat hun huidproblemen meteen verdwijnen. « De eerste resultaten van verzorgingsproducten vergen vaak tijd, en daarom adviseer ik meisjes en vrouwen in mijn praktijk vaak om make-up te gebruiken. Zo accepteren ze hun spiegelbeeld en houden ze zich ineens ook beter aan de behandeling die gelijktijdig plaatsvindt ». Maar let op, make-up mag niet teveel zijn, het effect moet vooral natuurlijk zijn.

Geschikte producten

Niet alle foundation is geschikt bij puistjes. Waar moet je op letten? « Het belangrijkste voor ons als dermatologen, is een veilige productsamenstelling. De symptomen mogen niet verergeren. Bij acne bijvoorbeeld, moet de foundation geschikt zijn voor de vette huid. Kies een niet-comedogeen, hypoallergeen product, dat geschikt is voor de gevoelige huid. En aangezien we spreken over corrigerende make-up, moet een hoogwaardige dekking (25 à 30% pigmenten) gepaard gaan met het uitsmeergemak van de foundation. »

  De kunst van het gezichtsbedrog

  Pascale, professionele visagisten gebruiken ook corrigerende foundations. Waarom en hoe? « Heel vaak inderdaad! Omdat ze goede resultaten bieden qua camouflage, en toch discreet zijn. Bij het aanbrengen van dit soort make-up, moet het product altijd goed voorverwarmd worden op de rug van de hand, om het perfect uit te kunnen smeren. Dep het vervolgens met de vinger, een sponsje of een kwastje op het gezicht. »

  Wat is de beste techniek om een puistje te camoufleren? « Bij een opstaande oneffenheid (zoals een puistje of een litteken), begin je met het aanstippen van het te camoufleren deel. »

  Licht of donker, hoe kies je een foundation? « Gebruik twee tinten en breng de lichtste aan op de dieper liggende delen en de donkere tint op de uitstekende delen. Het resultaat moet mat zijn zodat een vlak optisch effect gecreëerd wordt. »

  Schone kwasten en sponsjes

  Was voor en na het opmaken de handen zorgvuldig. En maak dan ook meteen het sponsje of de zeep schoon als die zijn gebruikt. Een druppeltje shampoo is goed voor de kwasten en houdt de textuur heel. Laat alles altijd goed drogen.

  go to top