OK

OK Cancel

Thank you

Close

Waarom avocado’s goed zijn voor uw huid

Geliefd door foodbloggers met maar liefst 4.686.153 Instagram posts (en dat worden er alleen maar meer) is de avocado onmisbaar in de keuken van iedere foodie. Maar, wat is nu echt het voordeel van deze zogenaamde wondervrucht? We vroegen aan Dr. Nina Roos en Raphaël Gruman hoe u het beste kunt profiteren van de voordelen van avocado’s voor uw huid.

Wat doen avocado’s voor uw huid ?

Maar wat is nu de invloed van één van moeder natuur haar populairste superfood op onze huid? Dermatoloog Nina Roos heeft het antwoord. Avocado’s zitten vol met vetzuren die essentieel zijn voor het herstel van de huid. Deze vetzuren zitten vol met voedingsstoffen die er voor zorgen dat uw huid er langer glad en jeugdig uit ziet. Avocado’s bevatten een hoge concentratie vitamine E dat de zichtbare verschijnselen van huidveroudering kan helpen verbeteren. Daarnaast vindt u ook vitamine A in avocado’s, dat bekend staat om haar cel reparatie bevorderende eigenschappen.

En dat is nog niet alles. U heeft vast wel eens gehoord van de positieve effecten die plantaardige oliën, zoals olijfolie en kokosolie, hebben op de huid. Maar, wist u ook dat avocado olie al heel lang bekend staat als een ware huidverzorging goeroe? Het direct aanbrengen van avocado olie op de huid kan helpen bij het verminderen van uiterlijke kenmerken van huidveroudering dankzij zijn herstellende eigenschappen.

Bakken, prakken of in de stoofpot: koken met avocado’s

Hoe haalt u nu het meeste uit deze beroemde vrucht? Naast het favoriete recept, guacamole (een klassieker met een reden), durven we wel te zeggen dat de meeste van ons niet daadwerkelijk koken met avocado. Daarom hebben we voedingsdeskundige Raphaël Gruman gevraagd hoe u het beste uit uw avocado’s kunt halen binnen de korte periode waarop ze perfect rijp zijn.
Maak bijvoorbeeld gebruik van de Franse techniek ‘en papillote’, dat letterlijk betekent in een wikkel. Raphaël beveelt aan om de avocado losjes in te pakken in aluminium folie en samen met een vette vis (zalm, is ook een geweldige bron van vetzuren) te bakken in de oven. Let op bij het koken met avocado dat u het vruchtvlees niet te lang bloot stelt aan de lucht omdat het anders snel bruin wordt. Om dit tegen te gaan kunt u voor het serveren citroensap over de avocado sprenkelen en het in de koelkast bewaren.

5 feiten over avocados die u niet wist

5 feiten over avocados die u niet wist

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4