OK

OK Cancel

Thank you

Close

Beschermt u uw huid al tegen hard water?

Ontdek de tips van onze schoonheidsexperts om uw huid te beschermen tegen hard water. Want uw huid verdient een efficiënte schoonheidsroutine en specifieke verzorging.

Tips om uw gezicht en lichaam te beschermen tegen hard water

Elke mooie, gezonde huid begint met een goedereiniging. Gebruikt u graag water om uw huid te reinigen of om make-up te verwijderen? U bent niet de enige. Maar wist u dat kraanwater veel kalk en zelfs chloor kan bevatten? Uw huid kan daardoor wat trekkerig aanvoelen en dat is allesbehalve fijn. Lees daarom snel verder wat u kunt doen om uw huid te beschermen tegen hard water.

Wanneer uw huid trekkerig aanvoelt en er rode vlekken ontstaan na het reinigen met hard water, kan het zijn dat uw kraanwater wellicht teveel kalk of zelfs chloor bevat. Dit water wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Dit betekent echter niet dat u het helemaal niet kunt gebruiken om uw huid te reinigen. Dermatoloog Michel Le Maître bevestigt dit: ‘Water dat op de huid wordt aangebracht sluit de poriën en stimuleert de doorbloeding.’ Maar wat kunt u het beste doen als uw kraanwater te hard is? Wij hebben een paar tips voor u op een rijtje gezet.

Verzacht u uw leidingwater?

In onze leidingen stroomt nu eenmaal geen puur en ongerept bronwater (was het maar waar!) en daarom zijn waterverzachters een ideale oplossing. Dankzij een filtersysteem halen deze waterverzachters chloor en kalk uit hard water. De hardheid van het water kunt u meten met teststrips die u even onder de kraan kunt houden.

Gebruikt u een reinigingsproduct dat kalk tegengaat en zacht is voor uw huid?

Gebruikt ureinigende crèmes of schuimgels met anti-kalkwerking? Deze zijn ideaal voor een glanzende en zachte huid! Le Maître: ‘Het doel is om de kwaliteit van de hydrolipidenfilm voor het beschermen van de huid optimaal te houden. Reinigende formules met anti-kalkverwerking bevatten bijvoorbeeld glycerine om de agressie te compenseren en de huid beter te hydrateren.’

Verwijdert u uw make-up zonder water, zonder dat u het frisse effect ervan hoeft te missen?

De3-in-1 make-upreiniger en de micellaire reinigingslotion van Vichy zijn ideale producten voor het verwijderen van make-up zonder het gebruik van water. U hoeft uw gezicht dus niet te af te spoelen met kraanwater. Deze reinigingsproducten verwijderen vuildeeltjes van uw huid en u spaart ook nog eens tijd uit, want u kunt hetzelfde product gebruiken voor uw gezicht, ogen en lippen! Le Maître geeft nog een extra tip: ‘U kunt de reiniging afronden door kalmerend thermaal water op de huid te sprayen’. Het plezier en de frisheid van water, zonder de nadelen ervan voor uw huid. Bijkomend voordeel? Dit water is rijk aan zeldzame en weldadige mineralen en bevat tevens geen chloor en kalk.

Beschermt u uw gevoelige huid goed genoeg?

Wat u het beste kunt vermijden tijdens het reinigen van uw gezicht, is om steeds over hetzelfde plekje te wrijven. Uw huid is u veel dankbaarder wanneer u uw gezicht zachtjes en met zorg aanpakt. Le Maître raadt net als zijn collega’s aan om de huid zowel ’s morgens als ’s avonds te reinigen.

Sluit u af met een serum of hydraterende crème?

Als u dat nog niet doet is dit wellicht een mooi moment om ermee te beginnen. Met eenserum of hydraterende crème vermijd u namelijk dat uw huid droog aanvoelt. Zeker wanneer uw kraanwater veel kalk of chloor bevat is een serum of hydraterende crème een aanrader. Deze producten geven een fris effect dat net zo fijn aanvoelt als water. Le Maitre beaamt dit: ‘Net als sprayen met thermaal water kalmeert een serum of hydraterende crème de huid ook.’

Wilt u meer weten over hoe u uw gezicht kunt reinigen? Bekijk dan de Purete Thermale lijn van Vichy hier.
Wilt u meer weten over wat kraanwater voor uw huid betekent? Lees hier verder.

go to top