OK

OKCancel

Thank you

Close

Bifidus: een nieuwe beste vriend van uw huid

 • favoriet

U bent vast al bekend met Bifidus. Nee? Nou, uw  ingewanden zijn dat zeker wel. Bifidus is een ‘vriendelijke’ bacterie die helpt bij het afremmen van de groei van schadelijke bacteriën. Maar wat is het nu precies en hoe kan het helpen bij het vertragen het opkomen van zichtbare tekenen  van huidveroudering?

Wat is Bifidus precies?

Bifidus is een afgeleide van probioticum: een micro-organisme dat van origine een gist is. Dit wordt van nature gevonden in gefermenteerde melkproducten zoals yoghurt. Bifidus heeft een positief effect op onze algehele gezondheid. Klinische studies hebben uitgewezen dat het waardevol is in de behandeling van eczeem bij kinderenen  interne infecties en daarnaast worden Bifidus supplementen aanbevolen na een antibioticakuur. Bifidus kan ook gebruikt worden in huidverzorgingsproducten. Het is niet alleen effectief in het behandelen tegen ontstekingen, uit recente studies is gebleken dat het de bescherming van de huid kan versterken en gevoeligheiden droogheid kan verminderen.

Bewezen voordelen van Bifidus in huidverzorging

Na veel belovende resultaten uit verschillende laboratorium tests is een groep van vrouwen met een gevoelige huid de Bifidus huidverzorging formules gaan gebruiken tijdens een twee maanden durend onderzoek. Daar kwamen de volgende inzichten uit: 

Verbetering van de huidbarrière
Bij de vrouwen die het product hebben getest was de buitenste laag van de epidermis beter gestructureerd dan voorheen. De hydrolipidenfilm was effectiever geworden in het weerstaan van aanvallen van buitenaf en ouderdom gebonden eiwitten werden gewijzigd. 

Actie op de huid
Ontsteking van de huid was zichtbaar verminderd. 57 dagen na de testen hadden de vrouwen bijna 60 % minder last van huidirritatie dan voorheen. 

Actie voor de droge huid
Na 29 dagen constateerde de dermatoloog dat de vrouwen die Bifidus gebruiken zichtbaar minder last hadden van een droge huid dan de placebogroep. Dit geeft aan dat Bifidus kan helpen bij het tegengaan van de negatieve effecten van koud weer en droge lucht, zowel als het vertragen van tekenen van huidveroudering.Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij u dichtstbijzijnde apotheek.

Bifidus: een nieuwe vriend voor je huid!

Vichy introduceert Bifidus. We hebben allemaal wel eens gehoord van deze probiotica. Deze stof is onttrokken uit de voedselindustrie en valt onder de familie van de bifidobacterium, die van nature aanwezig in ons lichaam. Bij Vichy houden we van een experiment, daarom hebben we besloten de voordelen van bifidus voor de huid te onderzoeken. Uit ons onderzoek blijkt dat deze bacterie componenten bevat die de huidbarrière kan versterken en kan beschermen tegen negatieve invloeden van de omgeving. Wanneer je het gebruikt in huidverzorging wordt de huid beter bestand tegen externe agressies en is het beter in staat om water vast te houden. Al met al, ze maken de huid sterker. 


De uitdaging lag in het extraheren van deze bestanddelen door middel van fermentatie. Onze experts hebben ultrageluid gebruikt om deze componenten uit Bifidus te onttrekken, zonder hun eigenschappen te veranderen. Deze bestanddelen hebben onze experts toegevoegd aan Slow Âge, het product dat helpt bij het bestrijden van de eerste tekenen van huidveroudering,

De oplossing van Vichy

 • 20954Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.4.584SLOW ÂGEFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
 • Meest gelezen

  Ontdek Vichy

  De 10 gezondste groenten voor je huid

  Dat groentes gezond zijn hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. Maar er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes u aan uw dieet moet toevoegen om de huid van binnenuit te verzorgen en te voeden.

  Lees het artikel

  Ontdek Vichy

  Salicylzuur: wat jij moet weten over dit ingrediënt

  Salicylzuur is een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de cosmetische industrie, maar niet iedereen weet waar dit voor dient. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect de producten hebben die salicylzuur bevatten. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  Lees het artikel

  go to top