OK

OK Cancel

Thank you

Close

Bifidus: een nieuwe beste vriend van uw huid

U bent vast al bekend met Bifidus. Nee? Nou, uw  ingewanden zijn dat zeker wel. Bifidus is een ‘vriendelijke’ bacterie die helpt bij het afremmen van de groei van schadelijke bacteriën. Maar wat is het nu precies en hoe kan het helpen bij het vertragen het opkomen van zichtbare tekenen  van huidveroudering?

Wat is Bifidus precies?

Bifidus is een afgeleide van probioticum: een micro-organisme dat van origine een gist is. Dit wordt van nature gevonden in gefermenteerde melkproducten zoals yoghurt. Bifidus heeft een positief effect op onze algehele gezondheid. Klinische studies hebben uitgewezen dat het waardevol is in de behandeling van eczeem bij kinderenen  interne infecties en daarnaast worden Bifidus supplementen aanbevolen na een antibioticakuur. Bifidus kan ook gebruikt worden in huidverzorgingsproducten. Het is niet alleen effectief in het behandelen tegen ontstekingen, uit recente studies is gebleken dat het de bescherming van de huid kan versterken en gevoeligheiden droogheid kan verminderen.

Bewezen voordelen van Bifidus in huidverzorging

Na veel belovende resultaten uit verschillende laboratorium tests is een groep van vrouwen met een gevoelige huid de Bifidus huidverzorging formules gaan gebruiken tijdens een twee maanden durend onderzoek. Daar kwamen de volgende inzichten uit: 

Verbetering van de huidbarrière
Bij de vrouwen die het product hebben getest was de buitenste laag van de epidermis beter gestructureerd dan voorheen. De hydrolipidenfilm was effectiever geworden in het weerstaan van aanvallen van buitenaf en ouderdom gebonden eiwitten werden gewijzigd. 

Actie op de huid
Ontsteking van de huid was zichtbaar verminderd. 57 dagen na de testen hadden de vrouwen bijna 60 % minder last van huidirritatie dan voorheen. 

Actie voor de droge huid
Na 29 dagen constateerde de dermatoloog dat de vrouwen die Bifidus gebruiken zichtbaar minder last hadden van een droge huid dan de placebogroep. Dit geeft aan dat Bifidus kan helpen bij het tegengaan van de negatieve effecten van koud weer en droge lucht, zowel als het vertragen van tekenen van huidveroudering.Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij u dichtstbijzijnde apotheek.

go to top