OK

OK Cancel

Thank you

Close

Bifidus: een nieuwe beste vriend van uw huid

U bent vast al bekend met Bifidus. Nee? Nou, uw  ingewanden zijn dat zeker wel. Bifidus is een ‘vriendelijke’ bacterie die helpt bij het afremmen van de groei van schadelijke bacteriën. Maar wat is het nu precies en hoe kan het helpen bij het vertragen het opkomen van zichtbare tekenen  van huidveroudering?

Wat is Bifidus precies?

Bifidus is een afgeleide van probioticum: een micro-organisme dat van origine een gist is. Dit wordt van nature gevonden in gefermenteerde melkproducten zoals yoghurt. Bifidus heeft een positief effect op onze algehele gezondheid. Klinische studies hebben uitgewezen dat het waardevol is in de behandeling van eczeem bij kinderenen  interne infecties en daarnaast worden Bifidus supplementen aanbevolen na een antibioticakuur. Bifidus kan ook gebruikt worden in huidverzorgingsproducten. Het is niet alleen effectief in het behandelen tegen ontstekingen, uit recente studies is gebleken dat het de bescherming van de huid kan versterken en gevoeligheiden droogheid kan verminderen.

Bewezen voordelen van Bifidus in huidverzorging

Na veel belovende resultaten uit verschillende laboratorium tests is een groep van vrouwen met een gevoelige huid de Bifidus huidverzorging formules gaan gebruiken tijdens een twee maanden durend onderzoek. Daar kwamen de volgende inzichten uit: 

Verbetering van de huidbarrière
Bij de vrouwen die het product hebben getest was de buitenste laag van de epidermis beter gestructureerd dan voorheen. De hydrolipidenfilm was effectiever geworden in het weerstaan van aanvallen van buitenaf en ouderdom gebonden eiwitten werden gewijzigd. 

Actie op de huid
Ontsteking van de huid was zichtbaar verminderd. 57 dagen na de testen hadden de vrouwen bijna 60 % minder last van huidirritatie dan voorheen. 

Actie voor de droge huid
Na 29 dagen constateerde de dermatoloog dat de vrouwen die Bifidus gebruiken zichtbaar minder last hadden van een droge huid dan de placebogroep. Dit geeft aan dat Bifidus kan helpen bij het tegengaan van de negatieve effecten van koud weer en droge lucht, zowel als het vertragen van tekenen van huidveroudering.Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij u dichtstbijzijnde apotheek.

Bifidus: een nieuwe vriend voor je huid!

Vichy introduceert Bifidus. We hebben allemaal wel eens gehoord van deze probiotica. Deze stof is onttrokken uit de voedselindustrie en valt onder de familie van de bifidobacterium, die van nature aanwezig in ons lichaam. Bij Vichy houden we van een experiment, daarom hebben we besloten de voordelen van bifidus voor de huid te onderzoeken. Uit ons onderzoek blijkt dat deze bacterie componenten bevat die de huidbarrière kan versterken en kan beschermen tegen negatieve invloeden van de omgeving. Wanneer je het gebruikt in huidverzorging wordt de huid beter bestand tegen externe agressies en is het beter in staat om water vast te houden. Al met al, ze maken de huid sterker. 


De uitdaging lag in het extraheren van deze bestanddelen door middel van fermentatie. Onze experts hebben ultrageluid gebruikt om deze componenten uit Bifidus te onttrekken, zonder hun eigenschappen te veranderen. Deze bestanddelen hebben onze experts toegevoegd aan Slow Âge, het product dat helpt bij het bestrijden van de eerste tekenen van huidveroudering,

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Meest gelezen

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Ontdek Vichy

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4