OK

OK Cancel

Thank you

Close

Cellulite, hoe verbeter je je silhouette?

 • favoriet

Hoewel bijna alle vrouwen op een bepaald moment wel last hebben van cellulite, verschilt de aanblik en de locatie aanzienlijk. Om voor ieders behoefte een oplossing te bieden, maken we samen met onze expert, Pascale Mora, een indeling per zone.

Een instructieve reis langs het lichaam!

Cellulite kan veel verschillende oorzaken hebben: erfelijkheid, voeding, hormonen, hygiëne, leefwijze, een slechte bloedsomloop etc. Pascale, veel vrouwen hebben last van plaatselijke vetophopingen. Kan cellulite "in kaart" gebracht worden? « Cellulite ontstaat bij sommigen op de armen, de buik, de heupen of de billen en bij anderen op de knieën of de kuiten… » Gelukkig is er wel wat aan te doen met afslankcrèmes, massages, oefeningen, voedingskeuze en modetips!

De buik

Wat kun je doen tegen vetophoping en verslapping van de buik, Pascale? « De buik heeft de neiging om zeer snel vetmassa op te bouwen. Om de goede resultaten van een dieet of van sporten vast te kunnen houden, is het gebruik van een afslankcrème een goede oplossing wanneer die niet alleen de vetafvoer stimuleert, maar ook het terugkeren van vet beperkt ».

Bij vochtophoping zijn frisdranken, koolzuurhoudende dranken en kauwgom uit den bozen. Eet juist wel veel vezels, groente en fruit, bij voorkeur gekookt (of pel de tomaten, appels etc.), dan worden ze beter verteerd.

Onze buik is het centrum van onze emoties en reageert slecht op stress. Ontspanning en zelfmassage kunnen spanning verminderen. Ga op uw rug liggen en plaats uw handen op uw buik en maak met uw vlakke hand ronddraaiende bewegingen naar rechts.

Werk eenvoudig aan uw buikspieren achter uw bureau. Houd uw rug goed recht en uw billen goed in de stoel, en til uw voeten van de vloer en til uw benen tien keer achter elkaar op, of zo vaak u wilt!

Figuurcorrigerend ondergoed (panty's, step-ins, badkleding) zorgt direct voor een plat uitziende buik. Het werkt motiverend terwijl u bezig bent om uw doelstellingen te behalen! Let op, vermijd plooirokken en kies liever broeken met een hoge taille of wijd uitlopende jurken.

De heupen, dijen en billen

Volgens onze expert zijn dit « zones die genetisch geprogrammeerd zijn voor opslag ». Richt uw inspanningen echter ook op de afvoer. « Pure cafeïne in combinatie met actieve werkstoffen die de afbraak van vetten stimuleren krijgen daarbij de voorkeur.»

Masseer, na het douchen, uw goed afgedroogde huid met palpeer-en rolbewegingen.

Verander uw gewoontes. Stap eens een halte eerder uit de bus om meer te lopen. Vermijd roltrappen en liften en ga naar boven met de trap, waarbij u op uw tenen loopt voor mooiere dijen en billen… Leen het opstapje van uw kind om steps te kunnen doen op uw favoriete muziek of keer terug naar uw jeugd: met een hoepel doet u zo weer de hoelahoep! Uw taille wordt slanker en de billen gespierder!

Strakkere armen

En voor de armen? « Ook de armen kunnen vet opslaan of slap worden na een dieet. Kies een afslankende verzorging die ook verstevigend werkt, om een stevigere huid te krijgen. »

Zwemmen of dansen is goed, net als bepaalde oefeningen, die u eenvoudig thuis uit kunt voeren: ga met gestrekte armen tegen een muur staan. Houd de billen aangespannen en het lichaam recht en buig uw armen. Schoonheidstip: met een beetje zelfbruiner op uw buste en armen ziet u er slanker uit. En wat verwennerij? Een afslankende verstevigende crème die de huid weer veerkrachtiger maakt.

Lichte benen en kuiten

« Cellulite verergert door vocht dat vastgehouden wordt: de benen en kuiten zwellen op en het vocht moet afgevoerd worden! Kies daarom voor een crème met een dubbele werking: vochtafdrijvend en anti-cellulite » adviseert Pascale. Masseer het in van de enkels naar de bovenkant van de dijen.

Om vocht kwijt te raken dient u ook minder zout en suiker te gebruiken. Asperges, prei, paprika's en ananas zijn juist wel goed voor u. Drink ook ontgiftende groene thee of vochtafdrijvende kruidenthee.

En voor wat minder centimeters in de breedte zorgt u voor wat meer lengte door hoge hakken te dragen.

De oplossing van Vichy

 • Cellu Destock Expert
 • Silhouetverbeterende verzorging - Cellu Destock Overnight - Vichy Destock
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top