Couperose, hoe te camoufleren?

Naast de kleine, dagelijkse imperfecties, zijn er soms grotere onvolkomenheden die u wilt camoufleren, zoals couperose, acné, littekens, pigmentvlekken etc. Om deze onvolkomenheden, die in meer of mindere mate zichtbaar zijn, te verhullen, geven visagiste Pascale Guégan en dermatoloog dr. Philippe Deshayes, hierover hun professionele advies.

Kies de juiste kleurnuance!

Als een kunstschilder bestudeert Pascale Guégan eerst goed de kleur van de huid, voordat ze haar kleurenpalet voorbereidt. « De huid bestaat uit meerdere kleuren, zoals groen, rood, geel en zelfs blauw. » De soort imperfectie bepaalt de keus van de foundation. Om de kleuren niet te versterken, zijn er een aantal basisregels. « Bij couperose, adviseer ik een beige of goudkleurige vloeibare foundation. »

Doe het op de juiste manier

Om bijvoorbeeld couperose te camoufleren, kiest u voor een specifieke corrigerende foundation, die veel pigmenten bevat. Vergeet vooral niet de foundation eerst op te warmen op de rug van uw hand, voordat u hem aanbrengt. « Breng eerst vloeibare foundation met een kwastje of sponsje aan. Strijk dat gelijkmatig uit over het gezicht. Dep daarna wat van dezelfde foundation, indien mogelijk met het puntje van een sponsje, over de plek met couperose. » Breng tot slot nog met een grote soepele kwast wat compact poeder of losse poeder aan. U kunt in de loop van de dag uw make-up bijwerken met een beetje foundation.»Hoge huidtolerantie

Hoge huidtolerantie

Dermatologisch gezien zijn er geen contra-indicaties voor het gebruik van make-up over ernstige onvolkomenheden, integendeel juist, zegt Dr. Deshayes. « Wanneer u kiest voor hypoallergene producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn, die niet-comedogeen zijn, en die dermatologisch getest zijn, biedt de make-up een zeer goede directe oplossing. Het helpt mijn patiënten om de vaak langdurige behandelingen vol te houden. Als ze zich elke dag opmaken, brengen ze ook steeds hun behandelende verzorging als basis aan en hebben ze meer geduld voordat de eerste resultaten bereikt worden. »

De redactie

De oplossing van Vichy

DERMABLEND

Corrigerende Foundation

Foundation - Hoogdekkende Foundation

Tot 16 uur lang perfecte dekking, met een textuur die voelt als een blote huid. Matte finish.

Meest gelezen

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

Meer info

Basis make-up tips: ontdek Vichy Dermablend Corrigerende Crème.

Een huid met acné, couperose, donkere pigmentvlekken, vitiligo of littekens kan erg vervelend zijn! De Dermablend Teint Corrigerende Compact Crème Foundation houdt tot 16 uur. Resultaat? Een foundation met een hoge dekking die perfect versmelt met de huidskleur, zonder masker-effect. Make-up artist Kimberly Heinzman geeft advies.


Meer info

Probeer deze make-up tutorials voor een feilloze look!

Leer met ons hoe jij onzuiverheden kunt camoufleren, hoogdekkende foundations kunt gebruiken en een feilloze, maar natuurlijke look kunt creëren. Visagiste Allison Depriestre geeft je in een aantal handige tutorials beauty tips met verschillende technieken, voor specifieke behoeftes. Bekijk onze video’s of doorloop de stappen om deze tutorials zelf uit te proberen. Bekijk welke look het beste bij jou past.

Meer info