OK

OK Cancel

Thank you

Close

Couperose, hoe te camoufleren?

Naast de kleine, dagelijkse imperfecties, zijn er soms grotere onvolkomenheden die u wilt camoufleren, zoals couperose, acné, littekens, pigmentvlekken etc. Om deze onvolkomenheden, die in meer of mindere mate zichtbaar zijn, te verhullen, geven visagiste Pascale Guégan en dermatoloog dr. Philippe Deshayes, hierover hun professionele advies.

Kies de juiste kleurnuance!

Als een kunstschilder bestudeert Pascale Guégan eerst goed de kleur van de huid, voordat ze haar kleurenpalet voorbereidt. « De huid bestaat uit meerdere kleuren, zoals groen, rood, geel en zelfs blauw. » De soort imperfectie bepaalt de keus van de foundation. Om de kleuren niet te versterken, zijn er een aantal basisregels. « Bij couperose, adviseer ik een beige of goudkleurige vloeibare foundation. »

Doe het op de juiste manier

Om bijvoorbeeld couperose te camoufleren, kiest u voor een specifieke corrigerende foundation, die veel pigmenten bevat. Vergeet vooral niet de foundation eerst op te warmen op de rug van uw hand, voordat u hem aanbrengt. « Breng eerst vloeibare foundation met een kwastje of sponsje aan. Strijk dat gelijkmatig uit over het gezicht. Dep daarna wat van dezelfde foundation, indien mogelijk met het puntje van een sponsje, over de plek met couperose. » Breng tot slot nog met een grote soepele kwast wat compact poeder of losse poeder aan. U kunt in de loop van de dag uw make-up bijwerken met een beetje foundation.»Hoge huidtolerantie

Hoge huidtolerantie

Dermatologisch gezien zijn er geen contra-indicaties voor het gebruik van make-up over ernstige onvolkomenheden, integendeel juist, zegt Dr. Deshayes. « Wanneer u kiest voor hypoallergene producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn, die niet-comedogeen zijn, en die dermatologisch getest zijn, biedt de make-up een zeer goede directe oplossing. Het helpt mijn patiënten om de vaak langdurige behandelingen vol te houden. Als ze zich elke dag opmaken, brengen ze ook steeds hun behandelende verzorging als basis aan en hebben ze meer geduld voordat de eerste resultaten bereikt worden. »

go to top