OK

OK Cancel

Thank you

Close

De huid beschermen tegen de zon en vervuiling

Blijft u thuis deze zomer? Of u nu thuis blijft of een weekend of dagje op stap gaat. U kunt niet zonder een aantal van onze tips om de huid goed te verzorgen als u de zomer doorbrengt in de stad.

Uw huidverzorging aanpassen op de stad

Als het weer verandert gedurende het jaar, verandert de huid ook. Een universele aanpak is waarschijnlijk niet het beste voor een mooie teint, vooral in de zomer, als de warme temperaturen ervoor zorgt dat een onzuivere huid extra veel talg en oliën aanmaakt. Warmer weer, betekent meer zweten, waardoor een onzuivere huid verergert. Het is dus cruciaal om de huid in de zomer goed te reinigen om te voorkomen dat poriën verstopt raken. Schuimende reinigingsgel die samentrekkende ingrediënten bevatten zoals alcohol of salicylzuur, zijn perfect om overtollige oliën weg te nemen. Terwijl een lichtere moisturizer ervoor zorgt dat je huid niet oververhit. Voor een droge huid is hydratatie tijdens de zomer extra belangrijk. Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat u meer water verliest door de hoge temperaturen, wat ertoe leidt dat de huidbarrière zwakker wordt. Slechts 20 minuten in de zon kan er toe leiden dat de huid 25% van zijn hydratatie kwijt raakt. Zorg ervoor dat u uw gelaat en lichaam regelmatig hydrateert zodat uw teint niet het slachtoffer wordt van de uitdrogende zon.

De huid verzorgen tijdens het reizen

Als het gaat om het bijstellen van uw reguliere huidverzorging, is het belangrijk om rekening te houden met de effecten van vervuiling op de huid. Of u nu gaat vliegen, met het openbaar vervoer of met de auto, mensen zijn geneigd meer te reizen als het warm is, dit betekent dat er meer vervuiling is. En die vervuiling blijft langer hangen in droge, windstille klimaten. Een nieuwe stad bezoeken is altijd leuk, maar als u veel met het OV gaat reizen, houdt dan rekening met de UV-stralen die door de ruiten of het wolkendek kunnen breken, zelfs op bewolkte dagen.

Oxidatieve stress begint zich ook op te bouwen en zal de huid beschadigen door de combinatie van vervuiling in combinatie met UV-stralen. Een fenomeen dat bekend staat als ‘photo-vervuiling’. Huidverzorgingsproducten die een goede SPF heeft, de huid beschermen tegen lange UVA-stralen en rijk zijn aan antioxidanten zoals Ideal Soleil’s Onzichtbare Hydraterende Mist kunnen helpen om vrije radicalen in uw huid te bestrijden.

Als u denkt dat zwemmen in de zee de enige manier is waarop uw zonneproduct zijn bescherming verliest, dan heeft u het mis. Wij zweten meer in de zomermaanden, maar wrijving kan ervoor zorgen dat uw armen en benen minder beschermd zijn dan u denkt. Wisselend weer betekent vaak dat u extra kleren moet inpakken voor de verschillende temperaturen. Het wisselen van uw kleren kan er echter wel voor zorgen dat de zonbescherming afneemt. Het klinkt misschien logisch, maar natuurlijk textiel zoals katoen en linnen, kunnen veel beter zweet en oliën absorberen. Een verfrissende mist is perfect om uzelf even op te frissen als het net te warm wordt, maar vergeet ook niet uzelf regelmatig in te smeren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water

  MINERALISEREND THERMAAL WATER

  Mineraliserend Thermaal Water

  Gezichtsreiniging

  Rijk aan een hoge diversiteit van mineralen. Maakt de huid sterker en zichtbaar stralend.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4