OK

OK Cancel

Thank you

Close

De huid verzorgen in de winter

Het koude weer kan onze huid vaak beschadigd aan laten voelen. Veel vrouwen hebben last van roodheid, een droge huid of hun huid voelt strak aan als de winter in aantocht is. Lees dit artikel om er achter te komen hoe u uw huid gezond kunt houden tijdens dit gure weer.

Wat voor invloed heeft de winter op de huid

Er zijn allerlei omgevingsfactoren, die we het exposoom noemen, die de gezondheid van de huid negatief kan beïnvloeden. Het nare weer in de winter kan ervoor zorgen dat onze huid droog en vlekkerig aanvoelt. Door wind, sneeuw en regen kan de opperhuid geïrriteerd raken. Net als in de zomer, wordt de huid droger. Dit komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die binnenshuis aanstaat. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea, erger kunnen worden gedurende de winter[1].

Maar wat gebeurt er in de huid als het buiten vriest? Door een overmatige blootstelling aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker[2]. Deze beschermt ons tegen vervuiling, uv-stralen, uitdroging, stress en vermoeidheid. De huid wordt hierdoor vatbaarder voor schade van buitenaf. Om deze negatieve effecten tegen te gaan is er iets wat u absoluut moet doen in de donkere maanden, namelijk hydrateren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe sterker de barrièrefunctie is.

Hoe kan u uw eigen huidbarrière versterken in de winter?

Het is natuurlijk belangrijk dat u voldoende drinkt om de opperhuid goed gehydrateerd te houden. Dit is vooral in de winter belangrijk, omdat we niet zo gauw dorst krijgen. Dit komt doordat de bloedvaten in ons lichaam krimpen zodat we warm blijven. Uit onderzoek blijkt ook dat het lichaam minder water vasthoudt tijdens periodes van stress. Ontwaak uw vermoeide huid en houd een flesje Mineraliserend Water van Vichy bij de hand in uw sacoche. Door Mineraliserend water te gebruiken zorgt u ervoor dat uw huid over voldoende mineralen beschikt en goed in staat is om water vast te houden. Daarnaast versterkt het ook de huidbarrière. Uw huid versterken is essentieel tijdens de heftige wintermaanden, voor een frisse en stralende huid gedurende het hele jaar.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

[1] CF : Vichy Exposome Doc, p. 6
[2] 2001 report, Archives of Dermatology

De oplossing van Vichy

go to top