OK

OK Cancel

Thank you

Close

De huid verzorgen in de winter

Het koude weer kan onze huid vaak beschadigd aan laten voelen. Veel vrouwen hebben last van roodheid, een droge huid of hun huid voelt strak aan als de winter in aantocht is. Lees dit artikel om er achter te komen hoe u uw huid gezond kunt houden tijdens dit gure weer.

Wat voor invloed heeft de winter op de huid

Er zijn allerlei omgevingsfactoren, die we het exposoom noemen, die de gezondheid van de huid negatief kan beïnvloeden. Het nare weer in de winter kan ervoor zorgen dat onze huid droog en vlekkerig aanvoelt. Door wind, sneeuw en regen kan de opperhuid geïrriteerd raken. Net als in de zomer, wordt de huid droger. Dit komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die binnenshuis aanstaat. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea, erger kunnen worden gedurende de winter[1].

Maar wat gebeurt er in de huid als het buiten vriest? Door een overmatige blootstelling aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker[2]. Deze beschermt ons tegen vervuiling, uv-stralen, uitdroging, stress en vermoeidheid. De huid wordt hierdoor vatbaarder voor schade van buitenaf. Om deze negatieve effecten tegen te gaan is er iets wat u absoluut moet doen in de donkere maanden, namelijk hydrateren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe sterker de barrièrefunctie is.

Hoe kan u uw eigen huidbarrière versterken in de winter?

Het is natuurlijk belangrijk dat u voldoende drinkt om de opperhuid goed gehydrateerd te houden. Dit is vooral in de winter belangrijk, omdat we niet zo gauw dorst krijgen. Dit komt doordat de bloedvaten in ons lichaam krimpen zodat we warm blijven. Uit onderzoek blijkt ook dat het lichaam minder water vasthoudt tijdens periodes van stress. Ontwaak uw vermoeide huid en houd een flesje Mineraliserend Water van Vichy bij de hand in uw sacoche. Door Mineraliserend water te gebruiken zorgt u ervoor dat uw huid over voldoende mineralen beschikt en goed in staat is om water vast te houden. Daarnaast versterkt het ook de huidbarrière. Uw huid versterken is essentieel tijdens de heftige wintermaanden, voor een frisse en stralende huid gedurende het hele jaar.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

[1] CF : Vichy Exposome Doc, p. 6
[2] 2001 report, Archives of Dermatology

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water

  MINERALISEREND THERMAAL WATER

  Mineraliserend Thermaal Water

  Gezichtsreiniging

  Rijk aan een hoge diversiteit van mineralen. Maakt de huid sterker en zichtbaar stralend.

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4