OK

OK Cancel

Thank you

Close

De oplossing voor droog en beschadigd haar!

Wat zijn de kenmerken van droog haar? Hoe wordt haar weer zijdezacht? Manager wetenschappelijke communicatie Pascale Mora en Kapper/Stylist Alexandre Hatami, delen hun expertise met u.

Goed het haartype bepalen

« Weet u zeker welk haartype u heeft? » Alexandre Hatami, expert op het gebied van "haute coiffure" stelt deze vraag. « Veel vrouwen vergissen zich namelijk in hun haartype, waardoor ze de verkeerde producten gebruiken en het alleen maar erger maken. Het is belangrijk dat u naar de mening van uw kapper vraagt. »

Pascale Mora legt het ons vanuit wetenschappelijk oogpunt uit. « Haar is een samenvoeging van 2 soorten cellen: de cellen van de cortex vormen de kern van het haar, die van de cuticula isoleren het haar en beschermen het. Bij droog haar is de cuticula beschadigd. Hierdoor is de vezel niet goed beschermd waardoor zij haar keratine en lipiden (vetstoffen) verliest. Het haar is dof en ruw en wordt steeds kwetsbaarder, zodat het zelfs breekt. »

Haarbreuk beperken

Bij droog haar is een goede verzorging en speciale aandacht heel belangrijk. Het probleem ontstaat door de herhaaldelijke dagelijkse schadelijke invloeden zoals luchtvervuiling, zon, UV-stralen, haarwassen, haar drogen en chemische behandelingen. Alexandre Hatami maakt een kleine balans op van de situatie: « Haardrogers worden steeds krachtiger, de mode nodigt uit tot het vaak kleuren, highlighten of straightenen van het haar… » En wat is het resultaat? Het haar verzwakt sneller! Hoe kunnen we deze trend stoppen, Alexandre ? « Door het haar niet te vaak te wassen. Daardoor wordt het haar namelijk dubbel belast omdat de talgklieren geactiveerd worden en de hoofdhuid vetter wordt terwijl het haar juist droger wordt door het wassen, hetgeen leidt tot gespleten haarpunten. En door de haardroger minder warm te zetten en de gebruikstijd te verkorten, of hem zelfs helemaal niet meer te gebruiken bij dun haar. Vermijd tot slot ook volume- of fixatieproducten die alcohol bevatten. Bij andere haartypen zijn die geen probleem, maar voor droog haar raad ik het gebruik ervan af. »

De juiste manier van knippen

Ook de kniptechniek zelf is van belang bij beschadigd haar. Knippen (snijden) met een scheermesje of droogknippen (waarbij de kapper de schaar langs het haar laat glijden) is uit den boze. En onze kapper/stylist adviseert bij voorkeur halflang of kort haar - om gespleten haarpunten te voorkomen. Overweeg bij extreem droog haar om het haar zo kort mogelijk te knippen, om weer te kunnen beginnen met gezond haar en vanaf het moment van ‘haarvernieuwing’ gebruik te maken van herstellende, voedende en hypoallergene verzorgingsproducten.

Vul de tekorten aan

« Een tekort aan omega 3-6-9 zorgt voor een droge huid en breekbaar haar, » legt Pascale Mora uit. « Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt ». Het kan dus interessant zijn om de omega’s daar te zoeken waar ze te vinden zijn, namelijk in voeding en in cosmetica.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4