OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

De strijd tegen wallen en donkere kringen onder de ogen

De strijd tegen wallen en donkere kringen onder de ogen

Een vermoeide blik, donkere kringen, wallen en rimpels onder de ogen… Is er een manier om die ideale oogopslag, met een jeugdige en vitale uitstraling terug te krijgen?

Hoe ontstaat die vermoeide blik?

«De ogen hebben het zwaar te verduren. Onze oogleden bewegen voortdurend - we knipperen 10.000 keer per dag. Ook wrijven we vaak in onze ogen. De huid rond de ogen wordt daardoor op deze plek dunner, rekbaarder en slapper dan op andere plekken, » legt Pascale Mora uit. Door al deze factoren verschijnen expressie-, droogte- of vermoeidheidsrimpels. De textuur en de kleur van de huid veranderen en wallen en donkere kringen verschijnen. Het gezicht weerkaatst het licht minder goed waardoor de blik somber wordt.

Oogmake-up verwijderen? Niet wrijven!

Door te hard wrijven, irriteert u de ogen waardoor een vermoeide blik ontstaat. Annic Lefol-Malosse vertelt hoe make-up op een optimale manier verwijderd kan worden door zo min mogelijk te wrijven zodat de zeer kwetsbare zone niet beschadigd raakt.
• Doordrenk een watje met oogmake-upreiniger.
• Plaats dit op het ooglid en de wenkbrauwen en dep zachtjes over de zone.
• Vouw het watje dubbel op de wimperrij, waar u opnieuw drukt om de mascara op te laten lossen.

Kies de juiste oogverzorging

Ideaal is een verzorgingsproduct tegen donkere kringen en wallen dat zowel op de textuur als op de kleur en het licht van de oogcontour inwerkt. Pascale Mora vertelt op welke ingrediënten u moet letten:
• Vitamine Cg (een derivaat van vitamine C) bekend om het gladstrijken van rimpels.
• Een combinatie van pigmentverminderende en circulatieverbeterende werkstoffen beperkt het verschijnen van wallen en donkere kringen.
• Cafeïne werkt vochtafdrijvend voor wallen en vermindert de donkere zones.

Zachte, flexibele siliconen applicators zijn ideaal voor deze probleemzone. Ze werken nauwkeuriger dan vingers en voorkomen dat de kwetsbare oogcontour geïrriteerd raakt, aldus Annic. En als het verzorgingsproduct ook nog eens corrigerende pigmenten en parelmoeren bevat voor een direct stralend effect, komt de ideale oogopslag in zicht!

Hoe kunt u uw oogopslag mooi houden?

Door te sporten! Voor extra zuurstof en om de bloedsomloop te stimuleren tegen wallen en donkere kringen. Door producten te eten die veel essentiële vetzuren en water bevatten, zodat u zich kunt wapenen tegen te warme ruimtes en airco, die droogterimpels veroorzaken. En door een vochtafdrijvende routine om wallen en donkere kringen te voorkomen, net als bij de schoonheidsspecialist Doe dit zelf ’s morgens vroeg wanneer de ogen opgezwollen zijn, of juist 's avonds om te ontspannen: druk licht met de middelvinger in de binnenhoek van het oog, dan midden onder het oog en boven het oog, onder de arcadeboog en tot slot op de slapen.

De oplossing van Vichy

go to top