OK

OK Cancel

Thank you

Close

De voordelen van de BB crème

 • favoriet

De BB crème heeft vele eigenschappen: ze hydrateert, camoufleert en kalmeert de huid. Dat is ook meteen het grootste voordeel: er wordt tijd alsook geld bespaard omdat andere aanvullende zorgproducten overbodig zijn. De BB crème is een hydraterende crème, foundation en zonnebrandcrème in één.

De BB crème kent haar oorsprong in Duitsland tijdens de jaren zestig. De Duitse dermatologe Christine Schrammek gebruikte destijds de crème als bescherming van de huid van haar patiënten. Nadien bleek de BB crème ook in Azië een enorme hit, en werd het product in de jaren tachtig door de Koreanen ontwikkeld tot hoe we ze vandaag kennen. De acroniem BB staat voorblemish balm, blemish base, beblesh balm en beauty balm.

Niet vervangend, wel aanvullend

Het is vanzelfsprekend dat elke huid verschillend is en verzorgende crèmes ook van elkaar verschillen. De BB crème die het beste bij uw huid past is sterk afhankelijk van uw type huid. Hebt u te kampen met een droge huid, een gevoelige huid of heeft u al sneller dan gemiddeld last van een zonnesteek? De BB crème is inderdaad een multifunctionele crème, maar ze mag niet gezien worden als totale verzorging. De crème biedt namelijk enkel een aanvullende zorg, en mag niet beschouwd worden als een vervanging van onze dagelijkse hygiëneroutine.

Welke voordelen biedt de BB crème?

Dankzij de natuurlijke ingrediënten van de crème kunnen we spreken over talrijke voordelen:

- De BB crème hydrateert de huid
- De crème heeft een herstellend effect
- De crème voedt de huid dankzij de aanwezigheid van vitamine C
- Doordat het ook een zonnebrandcrème is, beschermt ze tegen schadelijke UV-stralen van de zon
- Verhindert puistjes (en camoufleert ze)
- Geeft de huid een frisse en natuurlijke uitstraling
- De BB crème strijdt tegen huidveroudering dankzij haar antioxidanten
- Pigmenten en oneffenheden worden gecamoufleerdBovendien heeft de BB crème geen dikke structuur en zullen dus uw poriën ook niet afgesloten worden. Wordt de crème als foundation gebruikt dan krijgt uw gezicht een natuurlijke look, omdat de crème niet afgeeft maar ook snel wordt opgenomen door de huid. Rimpels zijn al gauw minder zichtbaar en huidvlekken worden ook snel gecamoufleerd.

Idéalia BB crème is gemaakt voor vrouwen van alle leeftijden, ongeacht huidtype- of kleur. Weet u niet welk huidtype u heeft? Probeer dan eens de huiddiagnose van Vichy. Het volledige aanbod van gezichtsverzorgingsproducten van Vichy vindt u hier.

De oplossing van Vichy

 • BB crème dry touch SPF 50 - zonnebrandcreme - Vichy
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top