OK

OK Cancel

Thank you

Close

De voordelen van de BB crème

De BB crème heeft vele eigenschappen: ze hydrateert, camoufleert en kalmeert de huid. Dat is ook meteen het grootste voordeel: er wordt tijd alsook geld bespaard omdat andere aanvullende zorgproducten overbodig zijn. De BB crème is een hydraterende crème, foundation en zonnebrandcrème in één.

De BB crème kent haar oorsprong in Duitsland tijdens de jaren zestig. De Duitse dermatologe Christine Schrammek gebruikte destijds de crème als bescherming van de huid van haar patiënten. Nadien bleek de BB crème ook in Azië een enorme hit, en werd het product in de jaren tachtig door de Koreanen ontwikkeld tot hoe we ze vandaag kennen. De acroniem BB staat voorblemish balm, blemish base, beblesh balm en beauty balm.

Niet vervangend, wel aanvullend

Het is vanzelfsprekend dat elke huid verschillend is en verzorgende crèmes ook van elkaar verschillen. De BB crème die het beste bij uw huid past is sterk afhankelijk van uw type huid. Hebt u te kampen met een droge huid, een gevoelige huid of heeft u al sneller dan gemiddeld last van een zonnesteek? De BB crème is inderdaad een multifunctionele crème, maar ze mag niet gezien worden als totale verzorging. De crème biedt namelijk enkel een aanvullende zorg, en mag niet beschouwd worden als een vervanging van onze dagelijkse hygiëneroutine.

Welke voordelen biedt de BB crème?

Dankzij de natuurlijke ingrediënten van de crème kunnen we spreken over talrijke voordelen:

- De BB crème hydrateert de huid
- De crème heeft een herstellend effect
- De crème voedt de huid dankzij de aanwezigheid van vitamine C
- Doordat het ook een zonnebrandcrème is, beschermt ze tegen schadelijke UV-stralen van de zon
- Verhindert puistjes (en camoufleert ze)
- Geeft de huid een frisse en natuurlijke uitstraling
- De BB crème strijdt tegen huidveroudering dankzij haar antioxidanten
- Pigmenten en oneffenheden worden gecamoufleerdBovendien heeft de BB crème geen dikke structuur en zullen dus uw poriën ook niet afgesloten worden. Wordt de crème als foundation gebruikt dan krijgt uw gezicht een natuurlijke look, omdat de crème niet afgeeft maar ook snel wordt opgenomen door de huid. Rimpels zijn al gauw minder zichtbaar en huidvlekken worden ook snel gecamoufleerd.

Idéalia BB crème is gemaakt voor vrouwen van alle leeftijden, ongeacht huidtype- of kleur. Weet u niet welk huidtype u heeft? Probeer dan eens de huiddiagnose van Vichy. Het volledige aanbod van gezichtsverzorgingsproducten van Vichy vindt u hier.

De oplossing van Vichy

 • BB crème dry touch SPF 50 - zonnebrandcreme - Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  BB crème dry touch SPF 50 - Zonnebrandcrème

  BB zonnecrème

  Voor vrouwen met een gemengde tot vette huid, die op zoek zijn naar een getinte zonnebescherming voor het gezicht die de huid direct mooier maakt.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4