OK

OK Cancel

Thank you

Close

De zonnecrèmes van de nieuwe generatie: wat kunnen ze méér?

 • favoriet

Voorheen kon u alle kleuren uitslaan alvorens bruin te worden: wit, rood en zelfs grijs. Soms moest u een goed compromis zoeken tussen bescherming tegen UV-stralen en een mooi, bruin kleurtje… Maar dat was vóór de zonnecrèmes van de nieuwste generatie.

Ongelimiteerde bescherming met breedspectrumfilters

UV-stralen tegenhouden, dat is het minste dat u mag vragen van een zonbescherming. En meestal is ons eerste keuzecriterium de beschermingsfactor, de SPF. Daarna komt een eenvoudig rekensommetje: 20, 30, 40 of 50, hoe hoger de SPF, hoe beter de huid beschermd is. Maar wist u ook dat het effect op de huid verschilt naargelang het type UV-stralen? Te veel UVB kan de huid onmiddellijk verbranden. Maar een overdosis UVA kan diepere schade aanbrengen en zelfs op langere termijn de biologische functies van de huid wijzigen. Daarom zijn specifieke filters in zonnecrèmes ook heel belangrijk. Breedspectrumfilters, zoals Mexoryl SX en XL, zijn efficiënt tegen UVB, UVA en zelfs langgolvig UVA. Zo is uw huid niet alleen beschermd, maar ook mooi verzorgd. Bijkomend voordeel: uw bruine kleurtje blijft langer fris en stralend!

Snel bruin dankzij Tyrosine en Cafeïne

Wij hebben allemaal zo onze trucjes om zo snel mogelijk mooi bruin te worden en onze huid voor te bereiden op de zon. Een maandje caroteenrijke voeding eten, enkele keren zelfbruiner aanbrengen (zonder in de zon te gaan welteverstaan). Vandaag zijn er enkele nieuwe zonnecrèmes die u helpen om die moeilijke eerste zonnedagen sneller en beter door te komen. Hoe? Door de natuurlijke melanineproductie te helpen stimuleren met een complex van Tyrosine + Cafeïne, doeltreffend en volkomen veilig. Zo wordt het bruine kleurtje van uw dromen snel werkelijkheid!

Zonneproducten boordevol superverzorgers

Uw huid beschermen tegen de zon? OK, dat heeft u inmiddels onder de knie. Maar mag het nog iets meer zijn? Waarom zouden we niets extra’s van onze zonnecrèmes mogen verlangen, net als BB- en CC-crèmes die de huid tegelijk verzorgen én mooier maken? Dat kan, want ook zonnecrèmes gaan tegenwoordig een stapje verder! Ze bevatten topbestanddelen uit de beste verzorgingsproducten, zoals Aquabioryl of Hyaluronzuur, om de huid optimaal gehydrateerd te houden en zo mooier en gelijkmatiger bruin te laten worden. Een troef die u al bij de eerste zonnestralen kunt gaan uittesten.

Nieuw: texturen en prestaties voor 100% plezier

Hydraterende mistsoepele gel of een romige crème: ook de textuur en het gebruiksplezier bepalen wat voor u het ideale zonneproduct is. Een subtiele geur, een snel indringende verwentextuur of een “dry touch” effect dat uw huid mooi laat ogen, kies maar uit! Alles wat u zin geeft om het product zo vaak als nodig opnieuw aan te brengen, verdient een plaats op uw lijstje met keuzecriteria.

En om dit onderwerp in stijl af te sluiten, nog een laatste tip… Is het u ook al overkomen dat u de dop van uw zonnespray kwijt raakte? Ook op dat punt is er goed nieuws! Bijvoorbeeld een spray zonder dop, met innoverend on/off sluitsysteem dat optimaal hermetisch afsluit volgens de strengste normen.

Wilt u meer weten over het aanbrengen van zonbescherming? Lees hier verder.

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop nu bij dichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

 • Crème dry touch SPF 50 Ideal Soleil Vichy
 • Fluweelachtige crème SPF 50+
 • Aftersun melk Ideal Soleil Vichy
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top