OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe krijgt u dikker haar? Vind hier tips.


Dikker haar, hoe verkrijgt u dat? Sommigen dromen al hun hele leven van een volle bos haar. Anderen verlangen terug naar de tijd waarin hun haarbos alle aandacht opeisten. Zowel mannen als vrouwen hebben last van haarverlies en dun haar. Maar hoe kunt u dikker haar krijgen? In dit artikel leest u wat voor soort haar u heeft en hoe u ervoor kunt zorgen dat u dikker haar krijgt.

Is uw eigen haar dik of dun?

Over het algemeen groeien er effectief zo’n 90.000 tot 150.000 haren op uw  hoofd. Echter is dit wel per persoon verschillend. Hoeveel haar u op uw hoofd heeft en hoe dik uw haardos is heeft te maken met een aantal genetische factoren. Uw eigen soort haar is op twee manieren te bepalen: 


1. De diameter van het haar
Schrik niet, u hoeft niks te meten. Houdt een haar vast en rol hem heen en weer tussen uw vingers. Als u de haar niet voelt heeft u dunne haren. Voelt u de haar duidelijk heen en weer rollen dan zijn uw eigen haren dik. Let op! U kunt wel dikke haren hebben, maar dat wil niet zeggen dat u een volle bos haar hebt.


2. Een volle bos haar
Dikker haar betekent dus niet altijd een volle bos haar. Om te ontdekken of u een volle bos haar heeft kunt u een pluk haar nemen en deze wegtrekken. Ziet u dat er veel ruimte tussen de afzonderlijke haren zitten? En kunt u uw eigen hoofdhuid duidelijk zien? Dan heeft u een dunne bos haar. Als u effectief geen hoofdhuid ziet dan heeft u een hele dikke bos.
Dikke haren zijn dus wat anders als een flinke bos haar. Als we spreken over een volle bos, bedoelen we meestal een flinke bos, dikke haren.

Wat uw haarkleur over uw haren zegt

Wat voor haarkleur u heeft ligt aan de verhouding tussen twee pigmenttypes, namelijk het donkere eumelanine en het lichte feomelanine. De combinatie van deze twee pigmenten en de verhouding tot elkaar bepaald of u zwart, blond, bruin of rood haar heeft. Naarmate wij ouder worden, wordt ons haar langzaamaan grijs of wit. Dit komt doordat er minder melanine wordt aangemaakt in de haarzakjes, waardoor de groeiende haren geen pigment meer mee krijgen.

Wist u dat blonde mensen over het algemeen de meeste haren op hun hoofd hebben? Bruin of zwart haar heeft vaak een gemiddelde dikte en mensen met rood haar hebben vaak de minste haren op hun hoofd. Voor alle brunettes, rood- en zwartharigen is er echter wel goed nieuws. Zij hebben namelijk wel dikker haar en een sterkere haarstructuur dan blonde mensen. Zij mogen misschien de meeste haren hebben, maar blond haar is dan ook het fijnste, dunste haar.

De haargroeicyclus

Haar bestaat uit, onder andere, uit vetten, water, mineralen, melanine en keratine. Keratine is een van de voornaamste bestanddelen van het haar. De haar groeit vanuit het haarzakje. Na verloop van tijd valt deze haar uit om vervolgens plaats te maken voor een nieuwe haar. De haargroeicyclus beslaat drie fases:

1. De anagene fase duurt ongeveer twee tot zes jaar en tijdens deze fase worden nieuwe cellen aangemaakt om haren te vormen.
2. De katagene fase duurt twee weken en hierin gaat de haar los van het haarzakje.
3. De telogene fase wordt ook wel de rustfase genoemd en duurt 3 à 4 maanden. Tijdens deze fase rust de haar in de haarfollikel.

De haarcyclus herhaalt zich ongeveer 20 keer. De haargroeifase is per persoon verschillend. Heb je een korte haargroeicyclus, dan zal kaalheid eerder optreden dan bij mensen met een lange haargroeicyclus.

Bent u in staat om dikker haar te krijgen

Helaas moeten we u teleurstellen, u kunt geen dikker haar krijgen. Of uw haren dik of dun zijn, dat kunt u niet beïnvloeden. Wat u wel kunt doen is ervoor zorgen dat uw haren gezond zijn zodat de levensduur van uw haren toeneemt, waardoor u meer haren heeft en dus een vollere bos haar. Hier volgen een aantal tips die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw hoofdhuid meer haar vasthoudt.

1. Besteed niet teveel aandacht aan uw haar
Kammen, kleuren, wassen, krullen, stijlen. Al die behandelingen voor uw haar zijn hartstikke leuk. Maar door overmatig te stijlen kan de kwaliteit van uw haar achteruit gaan.  Bovendien kunt u door al die styling gezonde haren uittrekken waardoor uw bos haar alleen maar dunner wordt.

2. Vermijd stress
Stress heeft een enorme impact op ons, ook op onze haren. De uitspraak is ook niet voor niets: “met de handen in het haar zitten”. Zorg dat u regelmatig wat tijd voor uw eigen neemt om te ontspannen of te sporten. Dit komt niet alleen haar ten goede, maar ook de rest van uw lichaam en je geest.

3. Gebruik de juiste shampoo
Sommige shampoos bevatten stoffen die de hoofdhuid oncomfortabel kunnen laten aanvoelen, zeker als u een gevoelige hoofdhuid hebt. Gebruik een milde shampoo, zoals de Ultra kalmerende shampoo van Dercos. Deze shampoo is hypoallergeen en bevat geen sulfaat, parabenen of siliconen. Ook belangrijk om te weten: Elke dag uw haren wassen is niet per se goed.

Behandelingen voor een vollere bos

Bij Vichy hebben we een aantal producten die u kunt gebruiken om een vollere bos haar te krijgen. Met Vichy Dercos energie shampoo kunt u ervoor zorgen dat haren zich steviger verankeren in de haarwortel, waardoor ze langer blijven zitten. Met de dichtheidsverbeterende shampoo van Vichy kunt u uw eigen dunne bos haar meer volume geven, zodat het er dikker uitziet. Heeft u last van haaruitval of is uw haar erg dun? Daarvoor heeft Vichy Amenixil Pro. Deze gerichte verzorging tegen haaruitval is er voor mannen en vrouwen. Hiermee vermindert u de verharding van het collageen om de haaraanhechting, zodat deze soepel en elastisch blijft.

Vraag de kapper om advies over dikker haar

Of je nu last hebt van haaruitval of van nature al dun haar hebt. De kapper kan je advies geven over hoe je dikker haar krijgt of er voor kunt zorgen dat je haar meer volume krijgt. Probeer bijvoorbeeld je scheiding eens een andere kant op te dragen of laat je haar in laagjes knippen. Ook kan de kapper je advies geven over welke shampoo of conditioner je het beste kunt gebruiken.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top