OK

OK Cancel

Thank you

Close

Doorbreek uw dagelijkse patronen

Reist u elke dag op en neer naar uw werk? En zou u patronen willen doorbreken? Uw baan opzeggen is nogal een drastische stap, maar u kunt natuurlijk ook werken aan een nieuwe manier van leven door uw oude gedrag aan te passen en uw manier van reizen te veranderen. Lees onze tips om oude patronen te doorbreken zodat u door kleine aanpassingen met een goed humeur richting uw werk gaat.

Trek uw sportschoenen aan

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer u de route naar uw werk loopt, al is het maar voor een deel, dat er een aanzienlijke kans is dat u minder gestrest of ongelukkig bent op weg naar het werk.[1] Verander uw gewoonte om de bus of tram te pakken voor die ene halte en loop een stukje. Dit is al een kleine stap naar een nieuw patroon. Probeer dit nieuwe patroon aan te leren en u zult merken dat u houding er op vooruitgaat nadat u acht uur aan een bureau hebt gezeten.

Verander van route

Elke keer dezelfde route, over dezelfde bruggen, naar hetzelfde station onderweg naar kantoor. Daar wordt niemand vrolijk van. Spoor uzelf aan om nieuwe routes naar het werk te ontdekken, die niet veel langer duren. U kunt Google Maps gebruiken om bijvoorbeeld een kleine wandeling in uw route in te bouwen, zodat u even kunt ontspannen en uw gedachten de vrije loop kunt geven tijdens uw route naar het werk. En wie weet misschien ontdekt u nieuwe plekjes, waar u heerlijk kunt ontspannen.

Luister naar een audioboek of podcast

Lees u graag, maar heeft u nooit tijd? Dan bieden podcast en audioboeken uitkomst. U heeft enkel  een smartphone en oordopjes nodig. Verander het patroon van uw dagelijkse route door tijdens uw reis te luisteren naar een spannend boek om zo uw gedachten eens te verplaatsen. Sterker nog, misschien zit u er wel zo in, dat u niet kunt wachten tot u weer op weg kan. Als u geen idee heeft waar u moet beginnen, bekijk dan de lijst met aanbevolen podcasts. Zo blijft u  geïnformeerd terwijl u onderweg bent, een nieuw patroon dat niet alleen prettig is, maar ook nuttig.

Pak de fiets

Wanneer u moeite hebt om naar de sportschool te gaan naast uw werk, maar u wel wat beweging kunt gebruiken, probeer dan eens naar uw werk te fietsen. Door te fietsen vermindert u de kans op hart- en vaatziekten, maar ook obesitas en zelfs darmkanker.[1] Op veel stations kunt u tegenwoordig een OV-fiets meepakken, zo kunt u dat laatste stukje met de tram of de bus lekker op de fiets pakken.

Let op uw houding en kijk om u heen

Het klinkt als een cliché, maar soms is een goede houding voldoende om patronen te doorbreken. Of u nu in een stad of dorp woont, soms heeft u gewoon een nieuw perspectief nodig. Het zal u verassen hoeveel er in de buurt gebeurt, terwijl u een dag aan het navelstaren bent met alle gedachten die in uw hoofd rondspoken. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de ‘tech-neck’, oftewel de houding die wij hebben als wij bezig zijn met onze smartphones en computers, kan leiden tot vastzittende spieren en knellende zenuwen.[2] Dus doe uw rug en nek een plezier en zorg dat u een goede houding aanneemt wanneer u aan het reizen bent. Gebruik meditatie oefeningen om stress en kramp van die lange rit met de trein weg te nemen. Dus, rug recht, borst vooruit en de wijde wereld in!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] Kelsey Campbell-Dollaghan, (2015, 30 sept) The best way to get to work, http://gizmodo.com/the-best-ways-to-get-to-work-according-to-science-1733796033
[2] P. Oja, S. Titze, A. Bauman, B. de Geus, P. Krenn, B. Reger-Nash, T. Kohlberger(2011, 18 april), Health benefits of cycling, http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2011.01299.x/full

go to top