OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een gekalmeerde en gladgeschoren huid in slechts 2 stappen en 3 handelingen

Scheren en de huid tegelijkertijd verzorgen in 2 stappen en 3 handelingen? Die uitdaging zijn we aangegaan met de Barbier van Parijs als speciale coach voor de gevoelige huid.

Je scheert je en dat gaat prima? Een kleine aanpassing kan nooit kwaad. Integendeel, het zou juist heel goed zijn voor je huid! Een gewaarschuwd man telt namelijk voor twee, maar deze tips komen van een vrouw, namelijk de Barbier van Parijs*.

Stap 1: Kies de juiste hulpmiddelen en producten

Het moderne scheermesje is makkelijker en sneller te gebruiken dan het traditionele barbermes en is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Doordat het meerdere mesjes bevat, wordt het aantal passages over de huid beperkt en daarmee ook de kans op huidirritatie. De meebewegende kop dragen ook bij aan een comfortabele scheerervaring.  

Een elektrisch apparaat bij onzuiverheden of een beginnende baard
Als u last heeft van onzuiverheden, zoals puistjes of een snel geïrriteerde huid, of als uw baard nog niet volgroeid is (als u jonger bent dan 20 jaar), kies dan bij voorkeur voor een elektrisch scheerapparaat met 2 of 3 koppen. Dan scheert u zonder water (kalk in het water is namelijk extra schadelijk voor uw huid) en is er geen rechtstreeks contact tussen het mes en eventuele onzuiverheden of irritaties. 

Een verzorging om de huid te hydrateren en te ontspannen en om het scheren makkelijker te maken
Kies als verzorging voor een natuurlijke aluinsteen en een scheerolie, gecombineerd met een scheerzeep, scheergel of scheerschuim, zodat het scheermes goed over de huid glijdt. Vergeet niet om de geschoren huid te verzorgen met een hydraterend en multifunctioneel product. Een hydraterende en kalmerende verzorging voor de man voedt uw huid. U ziet er de hele dag goed uit en de volgende scheerbeurt gaat ook nog eens makkelijker!

Stap 2: De juiste scheerroutine

Handeling 1: De huid voorbereiden op het scheren
Het eerste advies is om de tijd te nemen bij het scheren. Als u elektrisch scheert, moeten de haartjes goed hard zijn. Scheer in dat geval voor het douchen en gebruik een aluinsteen om de haartjes weer rechtop te zetten. Als u een scheermesje gebruikt, is het ideale scheermoment vlak na het douchen als de huid nog zacht is. Het is aan te raden om voor het ontbijt te scheren. Het kauwen stimuleert namelijk de bloedsomloop. Bepaal de haargroeirichting op elk deel van het gezicht - kaken, kin en hals - door er met uw hand overheen te gaan. Breng van tevoren een scheerolie aan of gebruik meteen uw scheerschuim of scheergel voor de gevoelige huid. Extra tip: Laat warm water in de wasbak stromen en maak gebruik van de stoom om de poriën te openen waardoor de werkstoffen beter door de huid worden opgenomen.

Handeling 2: Scheren zonder huidirritatie
Hoe scheert u glad met een scheermesje? Beweeg de eerste keer het mes in de richting van de haargroei. Ga de tweede keer tegen de richting in. Trek met uw vingers uw huid strak om nog korter te scheren voor een perfect gladgeschoren huid. Beweeg een elektrisch scheerapparaat in ronddraaiende of rechtlijnige bewegingen, zonder teveel druk uit te oefenen.

Handeling 3: Het hydrateren van de huid na het scheren
Ga, ongeacht hoe u scheert, na het scheren met een aluinsteen over de huid om de huid te kalmeren. Sluit uw ritueel standaard af met een hydraterende en kalmerende verzorging voor de man die de huid verzorgt en schadelijke invloeden, zoals luchtvervuiling of vermoeidheid, tegengaat gedurende de dag.

*De Barbier is van oudsher een herenkapper die zowel hoofd als baard en snor verzorgt.

Wilt u meer weten over het scheren van de mannenhuid?

Sarah Daniel-Hamizi

De Barbier van Parijs

go to top