OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een gekalmeerde en gladgeschoren huid in slechts 2 stappen en 3 handelingen

Scheren en de huid tegelijkertijd verzorgen in 2 stappen en 3 handelingen? Die uitdaging zijn we aangegaan met de Barbier van Parijs als speciale coach voor de gevoelige huid.

Je scheert je en dat gaat prima? Een kleine aanpassing kan nooit kwaad. Integendeel, het zou juist heel goed zijn voor je huid! Een gewaarschuwd man telt namelijk voor twee, maar deze tips komen van een vrouw, namelijk de Barbier van Parijs*.

Stap 1: Kies de juiste hulpmiddelen en producten

Het moderne scheermesje is makkelijker en sneller te gebruiken dan het traditionele barbermes en is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Doordat het meerdere mesjes bevat, wordt het aantal passages over de huid beperkt en daarmee ook de kans op huidirritatie. De meebewegende kop dragen ook bij aan een comfortabele scheerervaring.  

Een elektrisch apparaat bij onzuiverheden of een beginnende baard
Als u last heeft van onzuiverheden, zoals puistjes of een snel geïrriteerde huid, of als uw baard nog niet volgroeid is (als u jonger bent dan 20 jaar), kies dan bij voorkeur voor een elektrisch scheerapparaat met 2 of 3 koppen. Dan scheert u zonder water (kalk in het water is namelijk extra schadelijk voor uw huid) en is er geen rechtstreeks contact tussen het mes en eventuele onzuiverheden of irritaties. 

Een verzorging om de huid te hydrateren en te ontspannen en om het scheren makkelijker te maken
Kies als verzorging voor een natuurlijke aluinsteen en een scheerolie, gecombineerd met een scheerzeep, scheergel of scheerschuim, zodat het scheermes goed over de huid glijdt. Vergeet niet om de geschoren huid te verzorgen met een hydraterend en multifunctioneel product. Een hydraterende en kalmerende verzorging voor de man voedt uw huid. U ziet er de hele dag goed uit en de volgende scheerbeurt gaat ook nog eens makkelijker!

Stap 2: De juiste scheerroutine

Handeling 1: De huid voorbereiden op het scheren
Het eerste advies is om de tijd te nemen bij het scheren. Als u elektrisch scheert, moeten de haartjes goed hard zijn. Scheer in dat geval voor het douchen en gebruik een aluinsteen om de haartjes weer rechtop te zetten. Als u een scheermesje gebruikt, is het ideale scheermoment vlak na het douchen als de huid nog zacht is. Het is aan te raden om voor het ontbijt te scheren. Het kauwen stimuleert namelijk de bloedsomloop. Bepaal de haargroeirichting op elk deel van het gezicht - kaken, kin en hals - door er met uw hand overheen te gaan. Breng van tevoren een scheerolie aan of gebruik meteen uw scheerschuim of scheergel voor de gevoelige huid. Extra tip: Laat warm water in de wasbak stromen en maak gebruik van de stoom om de poriën te openen waardoor de werkstoffen beter door de huid worden opgenomen.

Handeling 2: Scheren zonder huidirritatie
Hoe scheert u glad met een scheermesje? Beweeg de eerste keer het mes in de richting van de haargroei. Ga de tweede keer tegen de richting in. Trek met uw vingers uw huid strak om nog korter te scheren voor een perfect gladgeschoren huid. Beweeg een elektrisch scheerapparaat in ronddraaiende of rechtlijnige bewegingen, zonder teveel druk uit te oefenen.

Handeling 3: Het hydrateren van de huid na het scheren
Ga, ongeacht hoe u scheert, na het scheren met een aluinsteen over de huid om de huid te kalmeren. Sluit uw ritueel standaard af met een hydraterende en kalmerende verzorging voor de man die de huid verzorgt en schadelijke invloeden, zoals luchtvervuiling of vermoeidheid, tegengaat gedurende de dag.

*De Barbier is van oudsher een herenkapper die zowel hoofd als baard en snor verzorgt.

Wilt u meer weten over het scheren van de mannenhuid?

Sarah Daniel-Hamizi

De Barbier van Parijs

De oplossing van Vichy

 • Anti-Irritatie Scheergel Vichy Homme

  VICHY HOMME

  Anti-Irritatie Scheergel

  Scheerschuim

  Anti-Irritatie Scheergel voor mannen met een gevoelige huid of huidproblemen.

 • Anti-irritatie scheerschuim mannen

  VICHY HOMME

  Anti-Irritatie Scheerschuim

  Scheerschuim

  Anti-Irritatie Scheerschuim voor mannen met een gevoelige huid of huidproblemen.

 • Meest gelezen

  Hoe uw baard verzorgen? Vind hier alle do's & don'ts.

  Expert talk

  Hoe uw baard verzorgen? Vind hier alle do's & don'ts.

  Of je nu een baard, sik of snor draagt, een goede verzorging is belangrijk. De barbier van Parijs, Sarah Daniel Hamizi adviseert over de beste styling van je baard en wij geven je een aantal tips voor het verzorgen van je baard, zodat jij verzorgd voor de dag komt en er stijlvol uitziet.

  Lees het artikel

  Inspiratie: 5 ideale vaderdag cadeau’s

  Expert talk

  Inspiratie: 5 ideale vaderdag cadeau’s

  Daar is ie weer.. hét dilemma wat koop je voor een man? En die vraag is nog lastiger te beantwoorden als het om vaderdag gaat. Op moederdag is het vrij gemakkelijk om leuke, originele cadeau ideeën op te doen, maar voor de speciale mannen in ons leven blijft het altijd lastig. Het probleem is dat mannen zelf ook vaak niet weten wat ze willen, laat staan jij. Wij geven je een aantal tips voor een leuk vaderdagcadeau waar jouw vader of man wat mee kan. Vichy heeft een aantal producten die hem zeker zullen bevallen.


  Bij het zoeken naar vaderdag ideeën voor een cadeau kom je vaak  uit op het maken van een leuk gedicht of het knutselen van een vaderdag cadeau met de kinderen. Hiermee verras je iemand altijd! Daarnaast kan je er altijd iets bij geven, al is het een kleinigheidje. Hier volgen een aantal tips van Vichy.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4