OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een gevoelige huid en make-up gaan prima samen met de tips van onze make-up artist

Ook een gevoelige huid kan make-up gebruiken. Ontdek Teint Idéal met Allison Depriestre en ook u gaat van make-up houden.

Heeft u een kwetsbare huid die altijd gevoelig is geweest, of merkt u juist dat uw huid de laatste tijd gevoeliger is? Dat betekent niet dat make-up voor u verleden tijd is. Integendeel! Onze make-up artist deelt haar beste tips om uwgevoelige huid te verzorgen.

Wat is uw expertise op het gebied van de gevoelige huid?

Ik werk met mensen die vanwege hun beroep meerdere keren per dag moeten worden opgemaakt en die daarna hun make-up weer moeten verwijderen. De huid heeft het dan zwaar te verduren en wordt soms kwetsbaar door al die schadelijke invloeden. Ik moet dus goed opletten welke producten ik gebruik en welk huidtype de persoon heeft die ik ga opmaken.

Waaraan merkt u bij het aanbrengen van make-up dat iemand een gevoelige huid heeft?

De gevoelige huid is de meest reactieve huid en reageert onder andere op contact, producten en temperatuurveranderingen. Dit uit zich vaak in kleine onregelmatigheden, een ongelijkmatige teint en een verminderde huidkwaliteit. Sommige delen van de huid voelen bijvoorbeeld droger of juist vetter aan of de huid vertoont rode vlekjes, couperose, donkere kringen of plaatselijke onzuiverheden, zoals puistjes.

Als ik iemand opmaak, ga ik er bij voorbaat vanuit dat diegene een gevoelige huid heeft. Dat kan nooit kwaad en zo weet ik zeker dat ik geen huidreacties veroorzaak. Voor mij is het als een gezonde leefstijl: het is een kwestie van respect voor je lichaam en je huid. Je hebt er maar één, dus daar moet je zuinig op zijn!

Ik merk ook dat steeds meer mensen een gevoelige huid hebben. Dat is ook wel logisch, want onze manier van leven verandert steeds meer. Zo ervaren we meer stress en komen we vaker in aanraking met luchtvervuiling. Daarbij hebben we de neiging om vaak te wisselen van schoonheidsrituelen. We willen veranderen, de trends volgen, adviezen van vrienden opvolgen, maar houden geen rekening met het huidtype waarop we dit product gebruiken, waar het product vandaan komt, of het hypoallergeen is en ga zo maar door.

Voor mij is een gevoelige huid niet een bepaald huidtype, maar de staat waarin de huid verkeert. Dat kan tijdelijk zijn. Een gevoelige huid kan weer een normale huid worden als er rekening mee gehouden wordt.

Hoe brengt u make-up aan bij een model of actrice met een gevoelige huid?

Dan begin ik met het aanbrengen van een verzorging voor de gevoelige huid. Ik wacht vervolgens zo lang mogelijk met verder opmaken, zodat het in de huid kan trekken. In de tussentijd breng ik bijvoorbeeld het haar in model. Voor de teint gebruik ik producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn en ook zo min mogelijk verschillende producten om de kans op huidreacties te beperken. Daarbij werk ik in hele dunne laagjes. Bij elk product let ik goed op de reactie van de huid en uiteraard probeer ik nog voorzichtiger te werk te gaan.

Wat is het beste advies dat u ooit heeft gekregen voor de gevoelige huid?

Ga nooit naar buiten zonder beschermende verzorging op uw huid en draag altijd een sjaal als u naar buiten gaat in de winter. De huid moet beschermd te worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling, UV-straling en winterse temperaturen. Het eerste wat u moet doen als u ’s avonds thuis komt, is uw make-up goed verwijderen.Zo helpt u uw huid ’s nachts beter te herstellen.

Wat zou u willen zeggen tegen vrouwen met een gevoelige huid?

Zorg er goed voor. Gebruik goede producten, van goede merken. En houd regelmaat aan: ontdek wat werkt voor uw huid en ontregel uw huid niet door te vaak van product te wisselen.

Wilt u meer weten over het aanbrengen van make-up? Lees het artikel.

Allison Depriestre

Professioneel visagiste

go to top