OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een mooie huid zonder puistjes?

7 Uur, de wekker gaat. Je doet een eerste poging om op te staan, maar het lukt nog niet helemaal. Om half 8 gaat de wekker weer en nu is het toch echt tijd om de energie te verzamelen om de dag te beginnen. Om 8 uur begint het badkamerritueel en kijk je eens goed in de spiegel en zie je een glimmende huid, veroorzaakt door een overmatige talgproductie.

Herkenbaar? Elke vrouw heeft een speciaal ochtendritueel, dat voor iedereen anders en speciaal is. We proberen onszelf iedere dag zo goed mogelijk te verzorgen. Maar er zijn biologische processen in ons lichaam die invloed hebben op onze huid en onzuiverheden kunnen veroorzaken.

Hoe herken je een vette huid?

Een vette huid glimt en is vet op de neus, wangen, kin en het voorhoofd. Je kunt ook last hebben van puistjes en mee-eters. Een vette huid produceert meer talg dan een normale huid, en er is een duidelijke piek van de talgproductie te zien rond 4 uur ’s nachts. Door de hoge talgproductie kan de bacteriegroei in de huid sterk toenemen waardoor poriën verstopt raken en puistjes of ontstekingen kunnen ontstaan. De hoge talgproductie gedurende de nacht zorgt er ook voor dat de vette huid de neiging heeft om meer te glimmen als je wakker wordt.

Hoe kan ik mijn dag stralend beginnen?

Gebruik een dag- en nachtverzorging die is afgestemd op je huidtype. De nieuwe Normaderm Nacht Detox verzorging van Vichy is door consumenten getest* en heeft een detoxifierende en zuiverende werking op de huid. Het bevat actieve ingrediënten die ’s nachts ontstekingsremmend en keratolitisch werken op de huid waardoor deze ‘s ochtends weer straalt. Allereerst zorgt Eperuline voor een ontstekingsremmende werking. Daarnaast zorgen LHA, Salycylzuur en Hepes voor een keratolytische werking waardoor verstopping van de poriën wordt voorkomen.

Ten tweede zorgen Perliet en andere absorberende poeders voor een zuiverende werking, doordat deze actieve ingrediënten het teveel aan talg op het huidoppervlak absorberen waardoor de talgproductie wordt gereguleerd.

Gebruik overdag een dagverzorging die talgproductie reguleert en de huid hydrateert. DeNormaderm dagverzorging bevat dermatologische ‘peeling’-ingrediënten die onzuiverheden als puistjes doeltreffend aanpakken. Hierdoor heeft deze verzorging een optimale doeltreffendheid en is in een recente klinische studie van meer dan 2800 testpersonen bewezen dat onzuiverheden met 35% kunnen worden teruggebracht*.

Levensstijl en voeding: Andere invloeden op een vette huid

Zink, onverzadigde vetzuren en vitamine A kunnen de kwaliteit van een vette huid verbeteren. Zet regelmatig kip, amandelen en druiven op het menu zodat je voldoende zink opneemt. Vette vis zoals zalm bevat onverzadigde vetzuren en vitamine A. Als daarnaast regelmatig worteltjes, spinazie en broccoli, neem je voldoende vitamine A op uit je voeding.

Bekijk het volledige assortiment van Normaderm hier.
Ontdek welke verzorging voor uw huid geschikt is, doe hier de diagnose voor de onzuivere huid.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie en artikelen over de onzuivere huid.

go to top