OK

OK Cancel

Thank you

Close

Uw huid roept om gefermenteerd voedsel

De naam klinkt niet heel aantrekkelijk, maar geloof ons als we zeggen dat uw wel degelijk aandacht mag besteden aan gefermenteerd voedsel als u uw gezondheid wilt verbeteren. Vichy legt uit waar de laatste trend in gezonde voeding over gaat en welke gefermenteerde producten u in uw dieet zou moeten opnemen.

Het ‘F’-woord: wat is gefermenteerd voedsel?

Het is niet zo eng als het klinkt. Ondanks de reputatie als nieuwste voedselhype in levensstijl, zijn experts enthousiast. Gefermenteerd voedsel bestaat al duizenden jaren, met methodes als inleggen tot stoven, die in keukens over de hele wereld worden gebruikt om de goede voedingsstoffen en bacteriën in voedsel te behouden. Tot op de dag van vandaag, is gefermenteerd  voedsel onderdeel van de wereldkeuken, van Korea tot Zuid-Afrika. Zuurkool, lassi en kimchi zijn slechts enkele van de producten die in populaire gerechten wordt gedaan adhv deze techniek.  De smaak kan variëren van bitter tot zuur. Maar om een ding staat gefermenteerd voedsel bekend, namelijk een rijke variatie aan gezonde voordelen, van gewichtsverlies tot een verbeterde huid.

Hoe fermenteert men voedsel en wat zijn de voordelen?

U bent misschien niet bekend met de term ‘gefermenteerd’ als het op een gezonde levensstijl aankomt, maar wat dacht u van ‘pro-biotisch’? Het proces van fermentatie versnelt de groei van essentiële pro-biotische voedingstoffen. Yoghurt is daar een goed voorbeeld van. Het resultaat daarvan is een verhoogd aantal goede bacteriën in uw spijsvertering. Dit kan niet alleen bijdragen aan het verbeteren van de spijsvertering, het kan ook uw immuunsysteem versterken. En dit allemaal zonder voedingssupplementen.

Welke gefermenteerde goederen heeft u nodig in uw voedingspatroon?

Wat hebben deze producten met elkaar gemeen? Een ‘start cultuur’, die langzaam de groei van goede bacteriën stimuleert, waarbij koolhydraten en suikers worden omgezet in essentiële vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen hebben een boost gekregen, waarmee we bedoelen dat de vitamines en mineralen in deze producten effectiever worden. Kimchi bijvoorbeeld, bevat een veel hogere hoeveelheid vitamine C dan gewone kool, wat de productie van collageen in uw huid stimuleert voor een stevigere huid. Tempeh, gemaakt van sojabonen, is een goede bron van proteïnes, die ook bijdragen aan de collageenproductie. Uw dagelijkse maaltijd van vis of vlees vervangen met tempeh of miso is een goede manier om deze producten in uw voedingspatroon te verwerken. En wat dacht u van een dessert? Oost-Europese kefir, een dik, zurig drankje dat op yoghurt lijkt, is een goede bron van vitamine D. Dit bevordert de groei van gezond haar en nagels, maar draagt ook bij aan een gezonde huid. Bent u overtuigd? Wij wel, op naar de keuken!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Crème dry touch SPF 50 Ideal Soleil Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  Crème dry touch SPF 50

  Zonnecrème

  Voor mannen en vrouwen met een lichte, gemengde tot vette huid, die op zoek zijn naar een zonnebescherming die hun huid niet laat glimmen.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4