OK

OK Cancel

Thank you

Close

De gevoelige huid hoeft nooit meer rood te worden!

  • favoriet

De eerste stap bij het opmaken is over het algemeen gericht op het egaliseren van de teint met een poeder of een foundation. Dit geeft een direct resultaat maar kan soms uitlopen op een teleurstelling bij een gevoelige huid.

Met zichtbare symptomen: droogteplekjes op bepaalde delen, zichtbare haarvaatjes elders of min of meer permanente roodheid. Sommige symptomen ontstaan geleidelijk in de loop der tijd, terwijl andere juist zonder aankondiging ineens verschijnen. De huid prikt dan of voelt warm aan zoals bij een "opvlieger", of wordt ongepast rood bij plotselinge temperatuursveranderingen of bij toename van stress… Deze onprettige situaties zijn niet goed voor het zelfvertrouwen en laten u dromen van een foundation die helpt om alle kleine onvolkomenheden te maskeren!

Kies de ideale foundation

Pas op voor ongeschikte foundations die de huid letterlijk kunnen laten stikken. Dikke of te dekkende texturen kunnen de reactiviteit van de huid vertienvoudigen en juist het tegenovergestelde bereiken van wat de bedoeling is. Kies bij voorkeur voor een foundation die de huid laat ademen en controleer of de formule (het product) getest is op gevoelige huid.

Weer plezier in het opmaken

Om uit die vicieuze cirkel te komen, adviseert Emmanuelle Foucaud, huidspecialiste en adviseuse aan het Instituut Vichy: “Controleer voor alles of uw huid goed gehydrateerd is. Kies voor een hypoallergene, niet-comedogene en niet uitdrogende formule. Voor een optimale fixatie van de parelmoeren, kunt u de foundation het beste aanbrengen met behulp van een sponsje of kwast. Werk op het gezicht altijd van binnen naar buiten voor een natuurlijk resultaat. Deze formules kunnen zelfs plaatselijk worden gebruikt. U hoeft alleen met uw vinger wat op de bewuste plek te deppen: op een puistje, op couperose etc. “ Let op: het is belangrijk om vervolgens het sponsje of de kwast goed te reinigen, om te voorkomen dat deze een bron van bacteriën gaat vormen. Met een beetje shampoo kunnen de haren van de kwast voorzichtig gewassen worden. Strijk de kwast lichtjes droog op een handdoek en laat hem horizontaal drogen zodat de haren niet aan elkaar plakken. Een vederlichte foundation heeft tot slot nog een ander belangrijk voordeel, namelijk bij het afschminken. Er hoeft minder geboend te worden met wattenschijfjes, dus minder irriterend gewreven te worden over de huid om de pigmenten goed te verwijderen. Nog een laatste belangrijk advies voor het verwijderen van make-up bij de gevoelige huid: kies voor een micellaire reiniging of ander product dat niet afgespoeld hoeft te worden met water.

Twee vliegen in één klap

Emmanuelle Foucaud, adviseuse bij Instituut Vichy adviseert: “Combineer het aanbrengen van een vochtinbrengende crème met een gezichtsmassage bij uzelf, om de microcirculatie weer op gang te brengen, de weefsels intensief te stimuleren en onregelmatigheden te egaliseren.” Dit is een optimale manier om dat te doen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Expert talk

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

Lees het artikel

go to top